perjantai 7. lokakuuta 2016

5.5.16: Helteinen helatorstai kirppiksellä


Eipä olisi voinut olla helteisempi, aurinkoisempi ja mukavampi toukokuun 5iides päivä!

Aamulla heräsin sisäisen kellon herättämänä klo 5.30 ja tuntia myöhemmin kävin hyssyttämässä Tyypin vielä takaisin unten maille. Puoli kahdeksalta Tyypin pää kurkkasi makuuhuoneen ovesta sisään ja totesi: "Ahaa, siellä ne ovat ne kapiset kakarat!" Koita siinä sitten jatkaa vielä unia. :)

Kirppistelyä ajatellen olimme sopineet anopin kanssa, että ajellaan mummulaan yhdeksän maissa.


Anoppi olikin reippaana käynyt jo varaamassa meille paikan aamuvarhaisella. Ja ehtinyt myös viedä ensimmäiset tavaratkin jo myyntipöytään. Lämpömittari näytti aamusta jo auringon lämmittäessä +22 astetta eikä taivaalla ollut pilven hattaraakaan näkyvissä.

Kirppispäivää saatiin viettää siis varsin kesäisessä säässä. Aamusta kello kymmenestä eteenpäin parin tunnin ajan oli runsaasti ihmisiä liikkeellä. Jonkin verran ihan oikeanlaisesta markkinahumustakin saatiin nauttia.

Pihakirppiksillä myyjän ja ostajan eduksi toimii ehdottomasti se ettei pöytävuokraa tarvitse tienata takaisin. Ostajan kannalta tämä voi tarkoittaa hyvinkin edullista hintatasoa. Myyjällä on myös mahdollisuus pistää myyntiin isompiakin tavaroita, jotka eivät kenties tavallisesti myyntipöytään mahtuisi. Bongasin läheisistä pöydistä ainakin pesualtaan, oksasilppurin ja lasten kolmipyöräisen. Tulevana kesänä aionkin hieman tähytä tulevia pihakirppis-tapahtumia ja mahdollisuuksien mukaan käydä shoppailemassa.


Koska meillä oli myyntipaikka leikkipuiston sivulla, niin sekä Tyyppi että Neiti saivat tohottaa aamupäivän menossa mukana. Tyyppi löysi kaverin, jonka kanssa potkivat palloa ja heittivät frisbeetä. Neiti puolestaan keskittyi suurimman osan aikaa tassuttelemaan puiston laidalta toiselle ja ihmettelmään menoa.

Olin valinnut itse aika hintsusti myytävää mukaan. Meiltä uupui rekki, joten pisteet anopille, joka keksi mahtavan idean ripustaa henkarit kottikärryihin.


Valikoin myyntiin lähinnä muutamat lelut, pieneksi jääneitä vielä hyväkuntoisia vaatteita ja lastentarvikkeita. Anopilla puolestaan löytyi myyntiin lähinnä kodin ja keittiön irtainta. Niin ja anopin mummopyörä, joka lähes tulkoon vietiin käsistä, kun aviomies oli sen kumit pumpannut täyteen ja rullasi sen myyntipaikalle. Toivottavasti pyörän uusi omistaja ajelee sillä satoja iloisia kilometrejä!
Kauppa kävi tosiaan ensimmäiset pari tuntia, mutta sitten kaupankäynti hiljeni. Anopin kanssa keräsimme tavarat kasaan hieman ennen kello kahta. Myynnistä kertyi itselle parikymmentä euroa kukkaroon, joten aika minimaalisesti, mutta eipä se tämän päivän päätavoitteena ollutkaan. Väriä puolestaan tarttui kasvoihin ja käsivarsiin, kiitos muutaman tunnin oleskelun loistavassa auringonpaisteessa.
 

Olenkin jo aiemmin tainnut mainita, että minulla on mitä mahtavin anoppi. Meillä on samanlainen, sopivan nyrjähtänyt huumorintaju, minkä tiedän ehdottomasti olevan keskinäisen suhteemme yksi vahvuus. Olemme myös molemmat blondeja. Sekään tuskin haittaa.

Mukava mukava päivä. Iso kiitos tapahtuman järjestäjille. Olitte vissiin olleet hyvissä ajoin liikkeellä säävarauksen suhteen.

Ensi vuonna uudestaan!
ps. Pysyin viime metreille tiukasti päätöksessäni olla ostamatta tai kiertelemättä myyntipöytiä. Viime metreille. Sitten anoppi jätti minut kolmeksi minuutiksi yksin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!