torstai 8. syyskuuta 2016

Matkat päiväkotiin


Takana on viikon verran reissausta päiväkotiin bussilla. Aamuisin kävellään kilometrin mittainen matka bussipysäkille ja bussimatkan jälkeen kävellään vielä puolisen kilometriä pysäkiltä päiväkodille. Bussimatka kestää viitisentoista minuuttia.

Tyyppi on ollut aivan innoissaan bussimatkoista! Kun ei tarvitse istua rattaissa, saa kävellä bussin kyytiin etuovesta eikä tarvitse tulla kyytiin keskiovesta. Bussissa saa istua omalla penkillä ja painaa STOP-nappulaa oikean pysäkin kohdalla. Ihanan pieniä ilon aiheita!Meillä ei ole rattaissa seisomalautaa, eli Tyyppikin kävelee matkat. Maanantaina mentiin vielä myöhemmällä bussilla, tiistai-aamuna totesin, että ehditäänkin tehokkaan aikataulutuksen myötä aikaisempaan bussiin. Kotona aamuisin hoidetaan aamupesut, vaihdetaan vaatteet, lapset syövät aamupalat ja sitten jo puetaankin päälle ulkovaatteet ja lähdetään pysäkille. Aikaa aamutoimiin kuluu 45 minuuttia.

Lapset ehtivät siis mainiosti aamulla päiväkotiin ennen aamupiirejä ja minä ennätän töihin muutaman minuutin ennen klo yhdeksää. Kun ehdin töihin hieman ennen yhdeksää ja teen lyhennettyä työaikaa, pääsen lähtemään sopivasti kotiin puoli neljän maissa. Ja siten ehdin sopivasti lapset hakeneen aviomiehen kotimatkan varrelle ja pääsen autokyydillä kotiin. Oma työmatkani kotiinpäin on siis lyhentynyt ajallisesti reilun puoli tuntia. Tämä on tuonut paljon helpotusta iltapäivän ja illan rutiineihin, kun molemmat vanhemmat ovatkin saman ajan paikalla.

Meillä on nyt kotona otettu käyttöön vanhempien kesken sääntö, että kotiin palatessa älypuhelimet ja tietokoneet ovat pannassa. Tablettia meillä ei olekaan. Puhelimeen saa vastata se soidessa tai tekstarin piipatessa, mutta muuten ruuduissa ei roikuta, vaan keksitään muuta tekemistä. Iltapäivät ja illat ovat niin lyhyitä, että meillä tämä on jo kuluneen viikon aikana todettu ehdottomasti toimivaksi keinoksi olla enemmän läsnä lasten kanssa.

Myös "ruokahuollon" olen saanut kuluneen viikon aikana pelaamaan. Tässä onkin suureksi avuksi ollut se, että ehdin niin hyvissä ajoin kotiin työpäivän jälkeen. Kuluneella viikolla olen valmistellut seuraavan päivän päivällisen edellisenä iltapäivänä valmiiksi ja samalla tehnyt itselleni eväät mukaan töihin. Palkkani tietysti pieneni osittaisen hoitovapaan myötä, joten säästö eväiden myötä on ehdottoman tervetullut.

Mutta jälleen yksi päiväkoti-viikko on siis taas takana!

Huomenna lapsilla onkin edessä päivä Mimmi-mummin kanssa. Päiväkoti on kiinni koulutuspäivän vuoksi ja Mimmi lupasi rientää lastenhoitoavuksi.  Tyyppi on koko viikon höpöttänyt edessä olevasta hoitopäivästä Mimmin kanssa ja suunnitellut jo, että ainakin menevät yläleikkipihalle, voivat kiivetä Neidin kanssa liukumäkeen, Mimmi voi antaa molemmille vauhtia keinuissa ja kaikki kolme voivat yhdessä tehdä kasoittain hiekkakakkuja!


Ja tietysti odotuslistalla varsin korkealla ovat myös Mimmin räiskäleet. Kyllä: muistin ostaa kaupasta punaista maitoa, kananmunia ja sokeria. Voi, suola ja vehnäjauhot löytyvät jo valmiiksi kaapeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!