torstai 15. syyskuuta 2016

Kun äiti tekee töitä, niin Tyyppi kans


Kulunut viikko on ollut aikamoista härdelliä. Olen aikeissa paukuttaa töissä ylityöviikonlopun ja koska teen töitä osittaisella hoitovapaalla, edellyttää ylitöiden tekeminen ns. normi-viikkotuntien täyteentekemistä. Niinpä kuluvalla viikolla on tarpeen mahduttaa aikatauluihin noin 6 ylimääräistä työtuntia.

Tämä onneksi ratkesi parhain päin. Nyt muutamana päivänä lapset ovat päässeet päiväkodissa kovasti odottamaansa aamupalapöytään syömään setä-Velden aamupuuroa puoli kahdeksalta. Itse olen suhannut auton Leppävaaran liityntäparkkiin ja siitä ehtinyt mainiosti klo kahdeksaksi junalla töihin. Sitten iltapäivällä olen lähtenyt hakemaan lapset neljän maissa ja siten saanut kerrytettyä tarvittavia tunteja kasaan.

Näin muutaman päivän ajan lasten päivä tarhassa valitettavasti venyy reiluun 8 tuntiin, mutta ei ole tuntunut menoa haittaavan. Pikemminkin päinvastoin, kun on saatu leikkiä kavereiden kanssa pitempään. Ja tiedän kyllä, että monessa perheessä päiväkotipäivät ovat normaalisti ja aina jotain 8-9 tunnin väliltä.

Tyyppikin on halunnut tehdä töitä, kun äitikin kerta tekee. Niinpä tänään Tyyppi parkkeerasi ruokapöydän ääreen viereeni ennen iltapalaa ja alettiin (jälleen) harjoitella aakkosia paperille. Koska niitähän minäkin päivittäisessä työssäni käytän. Tuon nelivuotiaani näkökulma saa kyllä äidin työn vaikuttamaan todella kiehtovalta. :)Tyyppi tekee päiväkodissa viikottain ns. viskari-tehtäviä, eli tänä vuonna aloitetaan hiljalleen valmistautuminen ensi vuonna koittavaan esikouluun. Kirjaimet ja myös kynäotteen Tyyppi onkin ottanut todella hienosti haltuun lyhyessä ajassa. Muutama kirjain on osoittautunut haastavaksi piirtää, joten tänään keksin, että josko hankalien kirjaimien harjoittelusta voisikin tehdä mieluisaa.

Niinpä piirsin hankalaksi koetut kirjaimet katkoviivoilla ja Tyyppi sai harjoitella piirtämällä näistä kokonaisia kirjaimia. Ja johan saatiin ongelmitta äSSät, Zetat, äMMät ja tuplaWeet onnistumaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!