keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Fida-kierroksellaOlimme viime lauantaina äitini kanssa Fida-kierroksella. Fidassa oli käynnissä Mylläkkäpäivät, eli kaikki tuotteet olivat myynnissä 50% alelapuin varustettuina.

Fida-kirpputorit on 27 myymälää käsittävä hyväntekeväisyysmyymäläketju ja siten myös Suomen suurin kirpputoriketju. Fida International ry (perustettu vuonna 1927) omistaa tämän ketjun ja myymälöiden tuotot kohdistetaan eri puolille maailmaa hädässä olevien ihmisyhteisöjen auttamiseen. Kehitysyhteistyössä Fida on myös Suomen ulkoministeriön virallinen kumppanuusjärjestö. Fida on Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, joten sen toiminta pohjautuu voimakkaasti kristillisiin arvoihin. Käyn harvemmin ostoksilla Fidassa, koska koen, että monesti isommilla itsepalvelukirppiksillä tarjontaa ja valikoimaa on enemmän. Nyt kuitenkin päätimme äidin kanssa tehdä todellisen tehokierroksen ja ehdimmekin poiketa kolmessa eri myymälässä tutustumassa myllättyihin valikoimiin. Kirppiksillä, kuten Fidassa, kun ei voi koskaan tietää mitä eteen sattuu löytymään. 

Ensimmäisenä ehdimme poikkeamaan Niittykummun myymälään. Osittain kaksi-kerroksisen liikkeen toisesta kerroksesta löytyy paljon astia-valikoimaa ja alakerrasta huonekaluja, vaatteita, kirjoja ja muuta kodin tavaraa.Mukaan Niittykummusta lähti tämä ihana litran vetoinen kannellinen Nalle Puh-purkki, meidän alakerran vessaan BabyBjörnin potta ja wc-renkaan pienennin. Olitte muuten aivan oikeassa: tuo BabyBjörnin potta tuntuu kyllä olevan kätevämpi, kun potalla löytyy istumakorkeutta


Näiden lisäksi löysin itselleni yhden uuden kivan college-paidan sekä kaksi Mauri Kunnaksen kirjaa. BabyBjörnin potalla oli hintaa peräti 1,75 euroa. 


Niittykummusta ajeltiin Soukan myymälään. Tämä myymälä on sijoitettu yhteen kerrokseen ja pinta-alaa myymälällä oli hiukan verran enemmän kuin Niittykummussa. Yhdessäkään myymälässä ei ole keskitytty yhtä tuoteryhmää enemmän johonkin tiettyyn, vaan jokaisessa myymälässä on tavaraa laidasta laitaan.Täältä tein ehdottomasti pitkästä aikaa yhden parhaista löydöistä. Nimittäin Pentikin vaaleanpunaiset lasten syvän- ja ruokalautasen. Pentikin lautaset sekä tuo suloinen Kermansaven nallemuki maksoivat yhteensä 7,30 euroa. 


Toisen samanlaisen nallemukin metsästelen vielä niin on sitten molemmilla lapsilla samanlaiset. Paljon näitä mukeja liikkuu nimikoituina, kovin montaa ei ole tullut vastaan nimikoimattomana. 

Soukan myymälässä oli myynnissä myös oiva valikoima kirjoja. 


Lasten kirjoja oli vähemmän, kuin Niittykummun myymälässä, mutta täältä meille löytyi kokonaisen euron yhteishintaan kaksi uutta soivaa kirjaa. Toinen Autot- ja toinen Muumit-sarjaa. Autot-kirjassa oli jopa paristot mukana, Muumien suhteen 50 senttiä oli sopiva riski otettavaksi sen osalta saavatko uudet paristot kirjan toimimaan. Saivathan ne. Täältä lähti mukaan myös Nalle Puhin kellokirja. Latasinkin jo aikaisemmin kuvan Instaan ja kerroin, että taannoin ystävääni pyydettiin opettamaan 6-vuotiaalle miten kello toimii. Kiitos täältäkin hänelle vinkeistä! Tyyppi osaakin jo kertoa miten pitää pitkät ja lyhyet viisarit asetella, kun kello on tasan tai puoli jotakin. 


Äitikin teki muutaman kivan löydön. Soukasta lähti kainaloon mukaan pala Pariisia sekä Kaari Utrion perhehistoriasta kertova kirja reilun 5 euron yhteishintaan. 


Soukasta suhattiin vielä piipahtamaan Leppävaaran myymälään, joka on selkeästi liiketiloista uusin ja myös pinta-alaltaan suurin. Koska tilaa on reippaasti, mahdollistaa se tietysti myös erilaisemman esillepanon. Siinä missä Niittykummun ja Soukan myymälöissä tuntuu paikoitellen tila loppuvan tavarapaljouden edessä kesken, oli sitä Leppävaarassa selvästi enemmän. Leppävaaran myymälää kiertäessä alkoi aika tulla vastaan ja olikin jo aika kiiruhtaa hakemaan lapsia mummulasta. Yhteensä rahaa Fida-kierroksella taisi kulua 18,80 euroa. Oli mukava käydä kiertelemässä, kun mitään ei tällä kertaa varsinaisesti ollut etsinnässä ja juuri silloin ne Pentikin astiat kävelivät vastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!