torstai 4. elokuuta 2016

Uutta arkea kohti


Meillä on tällä viikolla alkanut uusi, varmasti monille lapsiperheille tuttu ja samankaltainen elämänvaihe. Lapset nimittäin aloittivat maanantaina päiväkodissa. Ensimmäinen päivä oli lyhyt tutustuminen, tiistaina lapset jäivät vajaan tunnin ajaksi pihalle leikkimään. Eilen syötiin jo lounaskin paikan päällä ja tänään nukutaan päikkärit. Isi on vetovastuussa ja hyvin onkin hommansa hoitanut.

Itse tein tiistaina 12-tuntisen työpäivän. Vihoviimeisiä ylityöpäiviä ja palkkapussia (asp-tiliä...) kasvattavia tunteja paukutetaan. Pitkä päivä mahdollisti sen, että eilen sain herätä aamulla lasten kanssa ja seurata molempien intoa edessä olevasta päiväkoti-päivästä. Onneksi molemmat lapset ovat (ainakin toistaiseksi) ihan innoissaan tästä uudesta vaiheesta. Tyyppi on kertomansa mukaan käynyt aina kurkistamassa silloin tällöin miten pimpulalla pienempien ryhmässä sujuu. ♡


Jotenkin päiväkoti ja uuden päivärytmin koittaminen kuitenkin taas yllätti. Meidän perheellähän ei tästä ole aiemmin kokemusta, kuin puolen vuoden ajalta parin vuoden takaa. Ja tuota puolta vuotta väritti muun muassa Neidin odotus sekä päiväkodin vaihto kuukausi hoidon aloituksesta.

Paljon kirjoitetaan päiväkodin ja kotihoidon puolesta ja vastaan. Meillä molemmat lapset ovat saaneet olla kotona vanhempien kanssa ja päiväkotielämä on siis alkanut molemmilla reilu 2-vuotiaana. Kummankin kohdalla olin kotiäitinä noin 1,5 vuotta ja se kyllä riitti itselleni. Kummankin kohdalla isi pääsi myös olemaan koti-isi kuukausien ajan.

Äidit ovat erilaisia, isät ovat erilaisia ja mikä tärkeintä: lapset ovat erilaisia. Uskon, että tämä on meidän perheelle paras vaihtoehto.


Esitieto-lomakkeita täytettiin siis täällä vielä sunnuntai-iltana ja maanantaina aamulla nimikoitiin sadevaatteita. Ja pohdittiin pitääkö kotiin ostaa molemmille toiset setit kuriksia ja kumppareita varalle. Eikä pisaaraakaan vettä ole taivaalta vielä toistaiseksi (ennusteista huolimatta) tullut.

Ja viikon kuluessa on nimikoitu vaatteita lisää. Onneksi suuri osa Neidin vaatteista on tullut valmiiksi nimikoituna. Neidin vaatekaappi on myös käyty läpi, siirrymme vauhdilla kohti kokoa 86 cm! Ja pari viikkoa sitten Neiti saikin (jälleen) pinon vaatteita, joista varsin monessa koreilee Disney-aiheinen prinsessa. Myös Elsa. Kiitos Mia!  Onni on ystävä, jolla samanniminen lapsi, jonka vaatekaapin tyhjentämisessä voi olla apuna. ♡

Tyypinkin vaatekaaqqi olisi syytä käydä lävitse, pikaisen silmäyksen perusteella tarvetta olisi ainakin uusille verkkarihousuille. Sade- ja talvivaatteet löytyy, vk-kenkien tilanne Tyypin kohdalta täytyy myös tarkistaa.

Keväällä töihin palatessani tuntui siltä, että ihan hirmu pitkä kesä on edessä. *#Phuff#* Now it's gone. Loppukesä ja alkusyksy ovat edessä.

2 kommenttia:

 1. Voi tsemppiä uuteen arkeen! Jamppakin palasi eilen tarhahommiin, ja onneksi ihan hyvillä mielin. Viime viikolla kun hän vielä ilmoitti, että äiti ei enää mene töihin eikä hän itse aio mennä enää tarhaan. Ilmeisen mukavaa on siis ollut viettää pitkä kesäloma kotona. Me roudataan aina kurikset tarpeen tullen mukana kotiin, yleensä niille ei arkena juuri tule käyttöä kun tarhastahaku-ruuanlaitto-syönti-siivous-hässäkkä vie niin paljon aikaan, että loppuilta leikitään yleensä sisällä, joten viikonlopuiksi on sitten vaan tarvinnut pakata sadekamppeet tarhasta mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!
   Ja kiitos vinkistä noiden kuristen suhteen, luulen, että aika samalla kombolla mennään myös täällä.

   Tänään muuten vettä tuleekin taivaan täydeltä.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!