sunnuntai 28. elokuuta 2016

Turvaportti vaihtoon

Meillä on kaksikerroksinen asunto. Jo silloin, kun selvisi, että muutamme tähän, oli selvää, että sekä portaiden ala- että yläpäähän täytyi asentaa alle 2-vuotiasta Tyyppiä varten turvaportit. Ostimmekin IKEAsta tuolloin Patrull Klämma-turvaportit jatko-osineen. Portit ovat olleet paikoillaan pian siis kolme vuotta.


Kesäkuussa IKEA tiedotti, että nämä Patrull Klämma- ja myös Patrull Fast-turvaportit vedetään pois myynnistä ja jo-ostetut portit tulee palauttaa tavarataloon täyttä hyvitystä vastaan (IKEAn tiedote: click click!). Meillä on kesä mennyt aikamoisella tahdilla allekirjoittaneen töihinpaluun myötä ja vasta nyt ehdin oikeastaan perehtyä tähän.

Meidän portit ovat olleet paikoillaan pian kolme vuotta. Ne ovat olleet myös toisinaan aikamoisen räminöinnin kohteena molempien lasten toimesta. Mitään ongelmaa ei meidän porteissa kuitenkaan ole ilmennyt, vaikka portteja on toden totta toisinaan rynkytetty.

Alakerran portin otin vastikään pois paikoiltaan eikä Neidillä ole ollut pienintäkään innostusta kipitellä portaissa aiempaa enemmän suuntaan tai toiseen. Meillä makuuhuoneet ovat yläkerrassa, joten yläkerran päässä portti vielä pidetään, kunnes tilalle löytyy uusi. IKEAan ei ole vielä tullut myyntiin turvalliseksi todettua korvaavaa porttia.


Koska moni turvaportin malli tuntuu perustuvan tuohon aivan samaan kiinnitysajatukseen, kuin Patrull Klämma, en halua tilalle samalla tavoin tehtyä porttia. Jos ja kun portti siis yläkertaan vaihdetaan, vaihdetaan se sitten toisenlaisella kiinnitysratkaisulla asennettavaan porttiin.

Onko kenelläkään muulla ollut tätä samaa porttia ja millainen portti on valikoitunut tilalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!