perjantai 19. elokuuta 2016

Teille on varattu aika...

Neiti alkoi toissailtana yskiä aika hurjasti. Keskiviikko-torstai välinen yö meni varsin tuskaisissa merkeissä Neidin herätessä tunnin välein yskimään ja haukkomaan henkeään. Pari kertaa hengiteltiin raikasta yöilmaa avoimesta ikkunasta ja saatiin sillä pahimmat kohtaukset ohitse. Aamulla soitin Fenniahoitajalle ja varasin ajan lastenlääkärille Dextraan.


Fennia uudisti alkuvuodesta jonkin verran korvauskäytäntöään Fenniahoitaja-palvelun myötä. Palvelussa vastaa päivittäin klo 7-23 välillä päivystävä sairaanhoitaja, joka auttaa jo puhelimessa terveyteen liittyvissä asioissa sekä tekee myös ajanvarauksen tarvittavaan hoitoon. Ja mikä parasta: kun varaa ajan Fenniahoitajan kautta, laskutus kulkee suoraan vakuutusyhtiön ja hoitolaitoksen välillä. Vain omavastuu-osuus maksetaan käynnin yhteydessä. Paljon tätä nopeammin ja konkreettisemmin ei voi korvausta vakuutuksesta saada.Meillä molemmat lapset ovat olleet vakuutettuja jo odotusaikana. Tyypin vauvavakuutus otettiin aikoinaan Pohjantähdestä ja Neidin puolestaan IF:stä. Koska olen vakuutusalalla töissä, oli eri vakuutusyhtiöiden tarjoamien vauvavakuutusten sisällön vertailu suht helppoa. Lasten syntymän jälkeen molemmat vakuutettiin Lasten sairausturva- ja Nuorison tapaturmavakuutuksilla Fenniassa.

Maksan lasten vakuutuksista ajatellen, että maksan samalla mielenrauhasta jos jotain sattuu. Nämä kaksi temmeltäjää, kun ovat jatkuvasti menossa. Päiväkodin aloituksen myötä myös varoitellaan alkavista sairastelukierteistä.Lasten sairausturva-vakuutuksessa on sairaus-kohtainen omavastuu, eli lapset on vakuutettu mielestäni fiksusti juurikin pitkäaikaisten sairauksien varalta. Neidillä oli suht raju flunssa huhtikuun lopulla. Toinen nuha ja Ventoline-kuuria vaativa yskä heinäkuussa ja nyt kolmas. Koska infektio on uusinut kolmen kuukauden sisällä edellisestä, katsotaan myös nämä yhdeksi ja samaksi taudiksi.

Neidillä diagnosoitiin nyt kurkunpään tulehdus ja virusperäinen flunssa. Korvat tarkistettiin ja keuhkot kuunneltiin. Lääkäri otti meidät sovitusti vastaan ja huomioi Neidin ihan mahtavasti. Ei tarvinnut odotella pienen lapsen kanssa päivystyksessä. Parhaita puolia tässäkin on se, että tarvittaessa voisimme asioida saman lääkärin vastaanotolla myös jatkossa eli hoitava lääkäri ei vaihdu joka kerta uuteen.

Itse näen henkilövakuutukset, niin sairauden, kuin tapaturmienkin varalta ehdottomasti hintansa arvoisina ja suosittelen niitä kyllä ihan jokaiselle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!