maanantai 15. elokuuta 2016

Satuhetket mahdollistaa kirjasto


Tänään aamulla alkoi kolmen viikon mittainen yh-arki aviomiehen singahtaessa poikien reissulle Atlantin taakse. Tyyppi meni aamusta jo päiväkotiin, mutta Neidin kanssa suuntasimme 2-vuotisneuvolaan. Kaikki on kaikin puolin Neidillä mallillaan, pituutta melko tarkkaan 86 cm ja painoa hitusen yli 11 kg.

Meidän pieni tirppana. 


Neidin kanssa ehdimme ennen neuvolaa käymään kirjastossa.

Lapsuuden kodissani oli metritolkulla kirjahyllyjä täynnä lattiasta kattoon, joten kirjat ovat minulle merkityksellisiä. En lue mitään tabletilta tai sähköisessä muodossa, vaan kirjan sivuja täytyy voida kääntää. Kaikkia kirjoja ei suinkaan ole tarpeellista saada pysyvästi omaan hyllyyn ja kirjat uusina kirjakaupoista ovat kyllä oikeasti aika kalliita. Joten kirjasto vaan on mitä parhain ratkaisu!

Haluan opettaa myös lapsille että kirjasto voi olla ehtymätön aarreaitta.


Luemme Tyypin kanssa iltaisin sadun ennen nukkumaanmenoa. Neitiä ei oikein hirveästi vielä innosta, mutta Neiti tykkää selailla pahvisia kirjoja ja bongailla kirjojen sivuilta Kaapoja (leppäkerttuja) ja Paavoja (mehiläisiä). Ostan kirppikseltä jonkin verran kirjoja, ostoslistallani esimerkiksi ovat Harry Potterit ja Uppo-Nallet.

Kirjastosta lainattiin tämän illan iltasatu-kirjaksi Mauri Kunnasta. Kunnaksella on kyllä kuvittamisen taito hyppysissä ja (jälleen) moni Kunnaksen satukirja on tuttu omasta lapsuudesta. Pikkuveljeni onkin ottanut asiakseen täydentää lasten satukirjahyllyä merkkipäivinä näiden Kunnasten osalta.


Satuhetki ei tänään kyllä oikein ottanut tulta alleen, sillä Tyyppi on jättämässä päiväunet päiväkodin aloituksen myötä pois. Eli muutamat illat ovat olleet melkoisten itkupotku-raivareiden värittämiä eikä kärsivällisyyttä saati pitkäjänteisyyttä istua paikoillaan ole ollenkaan.

Pitkästä aikaa tänään tuntui siltä, että lasten kanssa vuodet ovat todella lyhyitä, mutta päivät toisinaan äärettömän pitkiä. Ja aviomiehen kolmen viikon poissaolo vasta pitkältä tuntuukin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!