tiistai 9. elokuuta 2016

Anopin vohvelirauta


Sain anopilta taannoin lainaksi vohveliraudan. Sovimme, että palautan sen sitten "kesällä", kun hänen tekee mieli vohveleita. Nyt on toinen kesä järjestyksessään lipumassa ohitse ja rauta pitää edelleen majapaikkaansa meillä toisen jääkaapin alla olevassa kaapissa.

Lapsilla on käynyt mieletön munkki, koska sekä Mimmi että mummu ovat oivallisia letunpaistajia. Mummu paistaa kärsivällisesti pikkulettuja ja Mimmi räiskäleitä. Äiti tekee sitten vohveleita.

Vohvelitaikina on helppo:

6 dl punaista maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl sokeria
vehnäjauhoja siten, että taikinasta tulee sopivan notkean paksua

Paistamiseen käytän Flora Culinessea.

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Anna turvota 10 minuuttia.


Vohveliraudalla on ikää varmasti parikymmentä vuotta, mutta siitä huolimatta se on nopeasti kuumenevaa lajia. Ja Tyyppi vahtii kellosta kuinka monta minuuttia vohvelin pitää paistua, sillä ikääntyneen raudan merkkivalo ei enää toimi.



Vohveleista tulee nättejä ja reunoiltaan rapeita. Mummun siskon tekemän vadelmahillon kanssa täydellisiä sunnuntain iltapalalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!