lauantai 6. elokuuta 2016

9.3.16: Muutamat Kierrätyskeskus-löydöt

Taannoin, kun postasin noista Kierrätyskeskuksesta tekemistäni löydöistä (click click), UNOHDIN postauksesta useammankin löydön. Nappasin niistä kyllä kuvat ja kaikkea, mutta unohdin sitten täydellisesti niiden olemassaolon. Ihan oikeasti, välillä ihmettelen, että miten nollissa ja tyhjäkäynnillä aivotoiminta ja muistikapasiteetti tällä hetkellä onkaan! Mielenkiinnolla odotan millaisen pään uudelleenkäynnistymisen töihin paluu muutaman viikon päästä tuleekaan vaatimaan. Toivottavasti löytyy pitkiä piuhoja työpaikalta.

Ostan Kierrätyskeskuksesta paljon lautapelejä ja kirjoja. Välillä tosin ihmettelen kirjojen hinnoittelumenettelyä, kuten blogin Facebookissa aiemmin kirjoitinkin. Monessa kohdassa eri nimin omistettu (suloisesti kylläkin) Kunnaksen pieni kirja (Riku, Roope ja Ringo) oli hinnoiteltu 4 euron hintaiseksi. Tuo aivan ihana kurkistusluukuin ja pop up-kuvin kuvitettu Bambi-kirja kustansi puolestaan yhden euron. Niinpä Kunnas jäi hyllyyn ja Bambi kotiutui meille.


Ei ole Uppo-Nallen (ja Nalle Puhin) voittanutta, joten Uppis-kirjojen varalta pidän silmät aina kirppis- ja Kierrätyskeskus-kierroksilla auki. Kerään lapsille myös Disneyn Satuklassikot- ja Satuaarteet-kirjoja ja tuo samainen Kaunotar ja Hirviö-kirja on aikoinaan ollut itselläni. Satukirjat kustansivat Kierrätyskeskuksessa yhteensä 4 euroa.

Viimeksi Kierrätyskeskus-visiitillä oli mukana koko perhe, kun huhuilin ensin Fb-kirppiksillä Tyypille sopivia palapelejä ja niitä löytyikin oikein mukavasti lyhyen ajomatkan päästä. Palapelien hakureissulla piipahdimme viemässä kassillisen leluja kiertoon Kierrätyskeskukseen ja kurkkaamassa josko palapelejä löytyisi myös tuolta. Kaksi pientä Mauri Kunnas-palapeliä löytyi 0,50 euron yhteishintaan ja mukaan lähti myös tämä aivan ihana etsi ja kurkista-luukkukirja (3 euroa).Yksi parhaita löytöjä Kierrätyskeskuksesta on myös ollut tämä Fisher Price Great Adventures-sarjan Wild Western Town-leikkisetti. Mukana oli enemmän ja vähemmän kuluneita hahmoja (muutama on jo päätynyt sekajätteen joukkoon) ja hintaa koko setillä 3 euroa. Siis 3 euroa... Olihan tuo likainen, kuin mikä, mutta helppo puhdistaa ja on muuten sekä Neidin että Tyypin ehdoton suosikki.


Tämä itse asiassa herättää itsessäni omia lapsuuden aikaisia muistoja, kun muksuina leikimme muun muassa Fabuland-hahmoilla Fisher Price Village-taloilla (tällaisilla: click click). Sen puolesta tämä onkin kokoluokassaan erinomainen, sillä tänne mahtuvat seikkailemaan niin Duplo-ukkelit, kuin Playskool-hahmotkin.

Vielä viimeinen, jos jaksatte. :) Kuten olen monesti kirjoitellut, niin meillä touhutaan paljon Legoilla. Tyyppi tykkää ihan älyttömästi leikkiä Lego-hahmoilla. Ja skeittaus: sehän on ollut jo pitkään Tyypin mielestä ehkä siisteintä ikinä! Kierrätyskeskuksessa oli myynnissä sormiskeiteille tarkoitettuja ramppeja ja reilejä.


Rampeilla ja reileillä oli hintaa 0,50 euroa kappale. Ja kokonsa puolesta ne ovat aivan täydellisiä Lego-minihyypille! Nämä ovatkin ehdottomasti Legojen parhaat puolet: ovat niin muunneltavissa eri leikkeihin. Nihtisillan Kierrätyskeskus-tavaratalon kassojen luona on muuten iso laatikko, jossa roikkuu lappu: Lego-pussit 2,50 euroa. En vain ole kertaakaan tainnut nähdä tässä laatikossa ainuttakaan Lego-pussia myynnissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!