maanantai 1. elokuuta 2016

8.2.16: EDiT!! ¡ Ay ay ay que guacamole mas sabroso!


Otsikon käännösavusta suurkiitos ystävälleni Mialle!! 

Lapset suuntasivat lauantaina aamulla mummulaan yökylään ja me saimme aviomiehen kanssa viettää osin lapsivapaata viikonloppua. Olen vieläkin nihkeässä flunssassa, joten ei kummemmin tehty muuta, kuin olla-köllöteltiin kotona. Sunnuntaina aamulla nukuttiin enemmän tai vähemmän pitkään ja kasasin Tyypille leikki-valmiiksi pikku-Legoista poliisiaseman. Kasasin tämän jo perjantaina illalla kertaalleen, mutta osat olivat osittain niin likaisia, että ne oli pakko pistää pesuun (kuumaa vettä ja Fairya muutama tunti -) kuivumaan saunan jälkilämpöön).


Kyseisen poliisiasema-setin (Lego System 6398, vuodelta 1993) löysin Facebookin Lego-kirppikseltä ja posteineen setille tuli hintaa 32 euroa. Pikku-Legot ovat meillä Tyypin kanssa kyllä todella kovassa kurssissa ja on kiva, kun nyt voidaan leikkiä oikealla poliisiasemalla kaikkia jänniä juttuja. Ja laittaa tietysti rosvot (Sorkkarauta-Sami, Tiirikka-Timppa ja kolmas lyhyesti vaan Ari) vankilaan.

Meillä oli ajatuksena, että olisimme hyödyntäneet lauantai-illan ja käyneet ulkona syömässä, ehkä myös leffassa. Koska oma olo oli flunssan vuoksi tosi nihkeä, niin päätettiin chillailla kotona. Syötiin hyvin, vuokrattiin leffa (Yksin Marsissa, oli tosi hyvä, suosittelen!) Elisa Vuokraamosta ja juotiin pari lasillista hyvää Rieslingiä. Ruoaksi kokkailtiin fajitaksia ja tein ensimmäistä kertaa (muistaakseni) itse sekä guacamolen, että salsa-kastikkeen.

Hyvin onnistuivat molemmat, joten ajattelin nämä helpot reseptit jakaa teillekin.

Guacamole 
  • 1 syöntikypsä avokado
  • 1 kypsä tomaatti
  • ½ sipuli
  • 1/4 yksikyntisestä valkosipulista
  • ½ limen mehu
  • hieman mustapippuria ja suolaa myllyistä
Leikkaa avokado kahtia (sisällä on hemaisevan kokoinen kivi) ja lusikoi hedelmäliha syvälle lautaselle. Muussaa haarukalla. Silppua sipuli pieneksi silpuksi ja purista valkosipuli myös avokadon joukkoon. Sekoita hyvin. Leikkaa tomaatti pieneksi, vältä kuitenkin ottamasta tomaatin sisusta ja nestettä mukaan. Muussaa kaikki hyvin sekaisin. Purista joukkoon mehu limestä ja mausta oman maun mukaan mustapippurilla ja suolalla. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia.

EDiT!! Pistetään järkyttävän flunssaviruksen piikkiin, että olen tuosta salsan ohjeesta unohtanut limen kokonaan. Nyt on ohje päivitetty. :)

Salsa
  • 5 kypsää tomaattia
  • 1 sipuli
  • ½ yksikyntisestä valkosipulista
  • ½ limen mehu
  • 1 dl paseerattua tomaattia
  • 0,5 tl punaista chilirouhetta
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi. Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli joukkoon tomaatin ja sipulisilpun joukkoon. Purista puolikkaan limen mehu sekaan. Lisää sitten joukkoon paseerattu tomaatti (jos käytät valmiiksi chili-maustettua paseerattua tomaattia, saat helposti lisää tulisuutta), chilirouhe ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Soseuta muutaman kerran sauvasekoittajalla kaikki sekaisin. Maista, jotta tulisuus on makusi mukainen. 

Vinkkinä: halutessasi voit jättää myös paseeratun tomaatin kokonaan pois, jolloin kastikemaisuus jää pois, mutta fajitakseen/tortillaan/tacoon tulee hyvänmakuista tomaatti-sipulisekoitusta.

Onneksi molemmat lapset ovat nyt päikkiksillä, niin taidanpa itsekin oikaista hetkeksi nenäliinapaketti välittömässä läheisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!