tiistai 16. elokuuta 2016

28.3.16: Kinderiä yllättävässä muodossa


Olimme eilen syömässä päivällistä mummulassa. Olin luvannut leipoa kahvin seuraksi jotain hyvää. Toteutukseen valikoitui pääsiäisen kunniaksi ns. Kinder-piirakka. Olen tehnyt tätä edellisen kerran kakun tilalle Tyypin 3-vuotissynttäreille ja muistissa on vieläkin kakun lähes ylimaallisen makea, mutta silti niin pehmeä maku.

Tein piirakan pohjan edellisenä päivänä, jotta pohja ehti kunnolla jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa. Piirakan taikinapohja on varsin nopea ja helppo tehdä. Pienin eroin tälle piirakalle löytyy lukuisista blogeista ja resepti-sivustoista ohjeita. Oma tekeleeni syntyi näin:

Kinder-piirakka (pieni annos / pellin koko ~20 cm x 24 cm)

Pohja:
  • 80 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl punaista maitoa
  • 1 kananmuna
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi maltilla mikrossa tai kattilassa. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin taikinakulhoon. Itse siivilöin leivinjauheen, kaakaojauheen ja vehnäjauhot sattumien välttämiseksi. Sekoita sulanut voi joukkoon muovi- tai puuhaarukalla, lisää maito ja sekoita lopuksi kananmuna joukkoon. Sekoita lopuksi taikina sekaisin ja kaada leivinpaperilla vuoratulle paistopellille. Meidän uunissa alatasolla tämä paistui 19 minuutissa kypsäksi.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen voikreemin laittoa.

Voikreemi:
  • 75 g voita
  • 1 tl vaniljsokeria
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 1 keltuainen
Vatkaa huoneenlämmössä (tai mikrossa hieman pehmennetty) voi ja tomusokeri vaahdoksi.


Aikaa vaahdottamiseen kuluu noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja lopuksi vielä keltuainen. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle, voipi olla paksuhkokin kerros.



Laita pohja kreemeineen pakastimeen siksi aikaa, kun sulatat suklaan, jotta kreemi ehtii hyvin kovettua.

Kuorrute:
  • 200 grammaa maitosuklaata
  • 50 grammaa valkosuklaata
Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Itsellä astia kuumeni sen verran tehokkaasti, että 35 sekuntia lämmitystä riitti ja astian lämpö riitti sekoituksen kanssa sulattamaan maitosuklaan. Levitä sulatettu suklaa kreemin päälle, kannattaa levittää osissa, niin suklaakerros leviää tasaisesti.


Sulata myös valkosuklaa ja koristele maitosuklaan pinta valkoisin vedoin.

Tämän reseptin Googlen kuvahaussa tulee vastaan mitä näteimpiä valkosuklaalla tehtyjä marmorointi-koristuksia. Onneksi Tyyppi tilasi koristeiksi räjähtäviä ilotulitus-raketteja ja olikin lopputulokseen tyytyväinen. Minä en todellakaan nimittäin osaa marmoroida valkosuklaata. Onneksi se minkä tämä ulkonäössä ehkä hävisi, niin sen se maussa todellakin voitti!

1 kommentti:

  1. Tämän ohjeen lisään kyllä suosikkeihin, täytyypä joskus kokeila :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!