tiistai 16. elokuuta 2016

20.3.16: Lelut ojennukseen Tyypin huoneessaEsittelin aikaisemmin tällä viikolla miten meillä (edelleen alituiseen) kasvava lasten leluvarasto pysyy järjestyksessä. Olohuoneen säilytysratkaisun voit kurkistaa täältä: click click. Tuota olohuoneen postausta laadittaessa molemmat lapset olivat päivälevolla, joten sen vuoksi postaus jakautui kahdeksi. Ja kaksi valitettavasti jakautuu vielä kolmeksi, sillä Neidin huoneesta otetut kuvat ovat niin järkyttävän rakeisia etteivät ole julkaisukelpoisia sitten millään. Kuvaillaan siis Neidin huonetta ihan oikealla kameralla puhelimen sijaan.

Tyypin huoneessa (minne Neiti ei koskaan enää saa tulla!) ovat Tyypin lelut, eli isojen poikien lelut. Suurimmassa leikkisuosiossa taitavat tällä hetkellä edelleen olla Legot. Niitä meille onkin kertynyt aikamoinen määrä lyhyessä ajassa. Eikä ihme, sillä olen löytänyt itseni useamman kerran selaamassa Facebookin Lego-kirppisryhmässä olevia settejä. Duplot meillä löytyvät alakerrasta, mutta niillä Tyyppi harvemmin enää leikkii.

Tyypin tärkeimpiä aarteita ovat ehdottomasti tuo kuvassa näkyvä koripallokenttä. Fb-kirppisryhmässä huhuilun jälkeen se löysi meille tiensä (muistaakseni) Ilomantsista tai Kajaanista 32 euron hintaan. Myyjä oli aivan mielettömän mukava ja ennen postitusta etsi kenttään kuuluvan muutaman puuttuvan osan Ebaysta. Toinen aarre on tuo taannoin yhdessä Tyypin kanssa rakentamamme kilpa-autorata (click click).

Legot päätyivät väreittäin lajiteltuina IKEAsta ostettuihin Samla-laatikoihin, joihin ostettiin kannet erikseen. Jonkin aikaa pohdin näiden ja lukollisten laatikoiden välillä, mutta helppokäyttöisyys ajoi napsaustus-lukollisten ohitse. Ja hyvin ovat Legot näissä pysyneet! Laatikot on helppo pinota päällekkäin ja tosiaan tuo värilajittelu helpottaa ainakin äitiä, kun rakennusurakka on meillä Tyypin kanssa käynnissä.


Tyypin pöydän toiselta puolelta löytyy kirjahylly. Eilen olimme äitini kanssa kiertelemässä pitkästä aikaa Jäähallin perinteisellä kirppiksellä ja kävimme myös pyörähtämässä Fidassa, jossa kanta-asiakkaat saivat tänä viikonloppuna kaikista tavaroista 50% alennusta. Ostan lapsille paljon satukirjoja ja kuten blogin Fb-sivuilla aiemmin mainitsin, niin kerään Disneyn Satuklassikot-kirjoja. Fidasta löytyikin uudenveroinen Nemoa etsimässä-klassikko alennushintaan 0,75 € Kirjassa on huikea kuvitus ja muutama sen verran pelottava aukeama, että kirja saa hetken odottaa ennenkuin päätyy iltasatu-lukemistoon.


Tyypin sängyn päädyssä on ihana (lahjaksi saatu ♥) sininen leluarkku. Arkusta löytyy Tyypin joululahjaksi saama puinen junarata. Päällä asemaansa pitää Lego-poliisiasema (vuodelta 1993).


Kun muutimme tähän asuntoon 2,5 vuotta sitten, olin aika kauhistunut vaatekaappien kunnosta. Tyypin huoneen vaatekaapit olivat ainoat, jotka olivat kaikin puolin hyvässä (ikäisikseen) kunnossa. Muiden makuuhuoneiden kaappien kanssa kyllä tuli tällä äidillä edellistä kotia (ja sen kaappeja) kova ikävä. Onneksi saimme tuolloin pätevän huoltomiehen/puusepän avuksi.

Tyypin huoneessa on siis varsin reilusti kaappitilaa. Reunimmaisen kaapin alahyllyiltä löytyy Tyypin toinen junarata (Fisher Price Geo-Trax), johon löysin hyvällä metsästysonnella 2 vuotta sitten paljon osia sekä kauko-ohjattavia junia. Tavoitteena kun oli löytää jouluksi junarata kulkemaan joulukuusen ympäri.


Tällä lailla Tyypin huoneen lelut pysyvät järjestyksessä.
Jos tarve vaatisi, niin sängyn alle mahtuisi reilun kokoinen sängynaluslaatikko. Jostain bongasin myös vinkin siitä, että Legot voisi kätevästi säilyttää tällaisessa laatikossa. Toistaiseksi sängyn alla kuitenkin pitää majaansa vain äidin vanha Vahti, joka pitää huolen siitä ettei sängyn alla ole eikä sinne tule mörkölöisiä tai herra Ketaroita.

Tyypin huoneen järjestys heitti muuten kuperkeikkaa helmikuun alkupuolella erään hämä-hämä-häkin johdosta. Voit kurkata tämän postauksen aiheeseen liittyen halutessasi tästä click click.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!