maanantai 1. elokuuta 2016

17.2.16: Runaway Pizza


Etsin monesti uusia reseptejä netin ihmeellisestä maailmasta. Soppa 365-sivusto Ruokapaniikki-nappuloineen on yksi parhaista! Sopassa myös törmäsin reseptiin nimeltä Pizzapitko. Olemme tehneet pizzaa monesti ja resepti näytti varsin herkulliselta, joten testiin vain! Tosin muokkasin reseptiä kastikkeen ja täytteiden osalta,kuka olisi arvannut? 

Edelleen jaksaa huvittaa, että minä, joka en aikaisemmin uskaltanut muokata edes reseptissä mainitun suolan tai pippurin määrää, olen nykyään varsin soveltava ellen suorastaan kokeileva ruoanlaittaja. Alkuperäinen resepti löytyy täältä click click.

Pizzapitko
  • 5 dl lämmintä vettä
  • ½ tuorehiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • ~11 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl oliiviöljyä
  • pkt pekonia
  • salamiviipaleita
  • 3 tomaattia
  • pss mozzarellaraastetta
Liuota hiiva veden joukkoon ja sekoita joukkoon sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen joukkoon ja vaivaa taikina hyvin. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ja vaivaa taikinaa vielä hetki, niin että taikina on kimmoisaa ja irtoilee hyvin kulhon reunoista. Leivinliina päälle ja anna taikinan kohota reipas puoli tuntia.

Leikkaa pekoni paloiksi pannulle ja paista. Viipaloi salami ja tomaatit.

Jaa taikina neljään osaan, pyörittele hyvin jauhoissa ja kauli sellaiseksi suorakaiteenomaiseksi. Meillä on yleensä aina tomaattikastiketta (resepti click click) pakastimessa ja sitä otin sulamaan tätä varten. Levitä tomaattikastiketta reilusti taikinalevylle.


Lisää levyn keskelle (suorakaiteen muotoisesti) salamiviipaleet, pekoni, tomaattiviipaleet ja mozzarella-raaste. Tee reilunkokoisia suikaleita viillellen sivulla jäljellä oleva taikina.


Alkuperäisestä ohjeesta tosiaan poiketen, levitin tomaattikastiketta koko pohjalle, sillä ajattelin pitkosta tulevan kuivaa jos päälle nostaa pelkkiä taikinasiivuja. Nosta vuoron perään molemmilta puolilta taikinasiivu keskelle.


Huvittaa monesti keittokirjoja tai reseptejä lukiessa, kun mukana olevat havainnekuvat ovat niin siistejä. Meillä nimittäin harvemmin näyttää siistiltä, kun keittiö on keskellä ruoanlaittoa tai leivontaa. Valitettavan usein kesken ruoanlaiton on taloudessa paikalla yksi 1,5-vuotias ja yksi 4-vuotias yllättävä muuttuva tekijä. Tämänkin kokkailin siten, että taikinan noustessa käytin lapset saunassa ja kylvyssä. Ja taikina yritti sillä aikaa epätoivoisesti lähteä karkuun.

Samaan aikaan viipaloidessani täytteitä, viihdytin Neitiä pakasterasioiden kera ja vastailin Tyypin loppumattomiin kysymyksiin siitä, kuka viimeksi löysikään Afrikan Tähden ja missä järjestyksessä äiti, mummu ja Tyyppi voittivat Tikapuu-pelissä. Taikina oli ensimmäistä pitkoa kasaan taitellessa niin tiukasti kiinni leivinpaperissa, että hommaan tarvittiin neljä kättä! Puhumattakaan siitä, että kaulimeni hajosi viime viikolla ja kaulin tämän piparimuottien seasta löytämälläni Tyypin mini-kaulimella. Kiitos vaan Fb-sivuston tytöille vinkeistä kaulia pullon avulla!

Pitkoa paistetaan uunissa keskitasolla 12-15 minuuttia. Meidän uunissa sopiva lämpötila oli 225 astetta ja 14 minuuttia.


Taikina on tosiaan tuossa yllä mitoitettu 4 pitkolle, täytteet puolestaan 2 pitkolle eli kaksin kappalein pitkoja paistettiin. Maun perusteella tämä maistui enemmän täytetyltä leivältä, todella herkulliselta ja mehevältä sellaiselta. Ja makuhan on vapaa, eli tähän on kyllä helppo varioida jos minkälaisia täytteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!