tiistai 2. elokuuta 2016

1.3.16: Rakenna mitä vaan


Blogia Facebookissa seuranneet ovat ehkä jo huomanneetkin, että meillä on hurahdettu pikku-Legoihin. Tyyppi pääsi kerhokavereiden kanssa rakentelemaan Legoilla jo alkutalvesta ja hän sai niitä synttärilahjaksi ja tontun toimittamana joulukalenterista. Suurin osa meille Legoista on kuitenkin kotiutunut kirppiksiltä, sekä perinteisiltä että Fb-kirppiksiltä (mistäpä muualtakaan). Osan erikoisemmista ja tiettyihin rakennelmiin tarvittavista palikoista, tilasin PiiPoo-verkkokaupasta ja Legon omasta Pick A Brick-shopista.

Legot ja Duplot ovat leluina ihania. Niiden avulla kun on mahdollista rakentaa käytännössä ihan mitä vain! Lainasimme Tyypin kanssa kirjastosta kaksi erilaista idea-kirjaa, joista etenkin Tyyppi valitsi (ja valitsee edelleen) erilaisia juttuja meille toteuttaviksi.

Tämä oli ensimmäinen, minkä Tyyppi bongasi ja halusi rakentaa. Osa tarvittavista palikoista meiltä löytyi ennestään, mutta tämä tosiaan vaati aika paljon tietynlaisia palikoita, joita peruspalikoiden joukossa ei ollut. Eipä siis, kuin googlaamaan mistä voisi ostaa edullisesti tiettyjä palikoita. Ja näin löysin PiiPoo-verkkokaupan, joka on erikoistunut käytettyjen Lego-palikoiden myyntiin. Verkkokauppa toimii Ilmajoella myymälän yhteydessä, toinen myymälä löytyy Vaasasta ja kolmas on avautumassa Helsinkiin kuluvan kevään aikana.

PiiPoo:sta tilasin autorataa varten muun muassa kaikki varastossaan olevat erilaiset, sileät litteät harmaat palikat sekä punaisia mini-pylpyräpalikoita. Lisäksi tilaukseen lähti muutama muukin (äidin mielestä super-suloinen) Lego-palikka, kuten laatikostot laatikkoineen. Hinnat per palikka eivät toimituskuluineenkaan päätä huimanneet ja toimitus oli todella nopea (kahdessa päivässä postilaatikkoon), joten ehdottomasti voin tätä verkkokauppaa suositella! Tyyppikin on ollut reippaasti mukana odottamassa, että Lego-postia kolahtaa postilaatikkoon.Valitettavasti PiiPoon tilauksella ei vielä saatu kilpa-autorataa valmiiksi. Sain Facebookin Lego-kirppis-ryhmästä vinkin BrickLink-verkkokaupasta, mutta tämä sivusto tuntui kyllä todella hankalalta käyttää. Etsiydyinkin sitten Legon omaan viralliseen verkkokauppaan: Pick A Brick-Lego Shop:iin ja tilasin sieltä loput tarvittavat palikat. Pick A Brick-Shop:in toimitusaika oli lähemmäs käsittämättömät 3 viikkoa, joten sen puolesta ei voi kyllä tuulettaa. DHL ei myöskään etukäteen ilmoitellut, koska toimitus kotiovelle olisi tulossa, joten ohitsemenneen kuljetusliikkeen käynnin jälkeen kirjepaketin noudin postista. 

Tyyppi oli ihan mielettömän innoissaan, kun lopulta päästiin autorataa rakentamaan.Laskeskelin tuossa miten paljon tälle autoradalle tuli hintaa. Tuo rakennusalusta kotiutui kirppikseltä ostamani ison Lego-paketin (koko paketin hinta 30 euroa) mukana joulukuun alussa. Pick A Brick-tilauksen kustannus oli kokonaisuudessaan ~20 euroa (toimituskulujen osuus 6,95 euroa...) ja PiiPoo-verkkokaupasta tekemäni tilauksen kustannukset yhteensä ~17 euroa. 

Eli autoradalle tuli kyllä hintaa, mutta toisaalta näistä voi rakentaa jatkossa ihan mitä vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!