maanantai 1. elokuuta 2016

12.2.16: Game on!


Meillä pelataan paljon. Lautapelejä.


Lapsi on varsin helppo saada tyytyväiseksi, hiljaiseksi ja pysymään paikoillaan tabletin tai älypuhelimen peli-sovellusten avulla. Meilläkin oli aikaisemmin tabletti, jolla Tyyppi sai jonkin verran pelailla. Jokaisen kerran, kun pelaaminen piti lopettaa, syntyi kuitenkin hillitön itku-potkuraivari. Eikä auttanut vaikka kuinka sovittiin etukäteen kauanko tai montako peliä/palloa/kierrosta saa pelata. Niinpä (onni onnettomuudessa) Tyyppi tiputti uudenvuodenaattona tabletin eteisen lattialle ja se hajosi. Eikä meille osteta uutta.

Se, miten koukuttava tabletti tai älypuhelin peleineen voi olla pienelle tai vähän isommallekin, on oikeasti jopa pelottavaa. Nykyään Tyyppi saa ”leikkiä” äidin tai isin puhelimella silloin, kun on välttämätöntä saada jäbä viihtymään ja pysymään paikoillaan esimerkiksi parturi-käynnin aikana. Myös isovanhemmat saavat hemmotella ja tarjota Tyypille pelihetken halutessaan.

Mutta silti meillä pelataan paljon. Jopa Tyypin lego-ukkelit pelaavat!


Lautapeleissä on se hyvä puoli, että ne sitovat viettämään aikaa kanssapelaajan kanssa, keskittymään ja olemaan läsnä. Tyypin kanssa olemme pelanneet lautapelejä siitä lähtien, kun hän 2-vuotiaana sai joululahjaksi ensimmäisen kuvalotto-pelinsä. Pikkuhiljaa siirryimme sitten muistipelin sovellettujen sääntöjen kautta vaikeampiin peleihin. Olenkin itse asiassa kirjoitellut tästä aiheesta ja aiemmin meillä pelatuista peleistä pinkissä blogissani täällä: click click. Tyypistä huomaa jos pelissä ei ole enää haastetta. Sen vuoksi en tuijota lasten lautapelien ikäsuosituksia turhan tarkkaan.

Useimmat lautapelit kotiutan meille nykyään Kierrätyskeskuksesta. Pelien sisällöt tarkistetaan ja jos paketin päältä löytyy vihreä Tarkistettu-tarra, tarkoittaa se, että kaikki peliin tarvittavat osat ovat tallella. Lautapelit tuolla ovat olleet erittäin kohtuuhintaisia, viimeksi pari viikkoa sitten ostin meille Hiirenloukku-pelin 3 euron hintaisena Nihtisillan tavaratalosta. Ja nyt odotan, että Tyyppi vähän vielä kasvaa, niin päästään virittämään hiirille loukkuja.


Nalle Puh-versioita eri peleistä (esimerkiksi Kimble, muistipelit ja Käärmeet & Tikapuut) Tyyppi pelaa ja tämä äiti ostaa mielellään. Pikkuhiljaa myös Neiti alkaa olemaan mukana pelihetkissä, ainakin keikkumassa äidin sylissä ja heittämässä noppaa äidin puolesta. Mama needs a new pair of shoes!!

Tällä hetkellä Tyypin ylivoimainen suosikkipeli on Afrikan Tähti. Tätä pelataan kolmistaan äidin ja isin kanssa muutaman kerran viikossa iltaisin, kun Neiti on mennyt aikaisemmin nukkumaan. Peli on myös yksi omista iki-suosikeistani. Jaoin tämän videon jo aikaisemmin blogin Facebook-sivustolla ja pakkohan se on jakaa myös täällä. Olihan kuitenkin hiukka tiukka tilanne pelissä aiemmin tällä viikolla click click!!

Kaiken tuon videolla nähdyn psyykkauksen jälkeen Tyyppi kuitenkin lopulta voitti pelin just sillä vitosella. Isi hoiti Afrikan Tähden, mutta jäbä siis teki legendaarisen hevosenkenkä-ohivedon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!