torstai 7. heinäkuuta 2016

Ei vain yksi pieni Primo


Olenkin jo joskus aikaisemmin maininnut, että tykkään ihan mielettömästi leikkiä ja hankkia mieluisia leluja. Meillä on aika paljon niin Legoja, Duploja kuin myös "vauva-legoja" eli Primoja.

Primoja myytiin vuosina 1995-96 Duplo Primo-nimellä ja vuosina 1997-99 Lego Primoina. Vuodesta 2000 lähtien tämä muuntui Baby-sarjaksi ja lopulta vuonna 2006 tuotanto lopetettiin ja keskityttiin Duploihin.

Meille ekat Primot tulivat Tyypin ollessa puolivuotias. Äitini serkku toi meille niitä pöntöllisen. Vielä tuolloin ei keräyshinku iskenyt täysillä, mutta nyt kyllä voin myöntää, että erilaisia Primoja meille kerätään. Primot ovat laadukkaita, hintansa arvoisia ja mikä parasta: niitä ei myydä kaupassa, eli niitä saa ostaa vain (pääasiassa) käytettyinä! Siis aivan täydellinen keräyskohde kirppistelijälle!

Yksi näistä parhaista kirppislöydöistä on ollut tämä omenan mallinen soittorasia. Tämä löytyi jo aikaa sitten kirppiskierroksella Toinen Kierros-kirppikseltä hintaan 4,90 euroa. Kun toukan painaa alas, alkaa melodia soimaan ja toukka hiljalleen nousee ylös. 


Olin pitkään etsinyt meille Primon rakennusalustaa. Ja sellainenhan löytyi yllättäen erisopuhintaan Facebookin kautta Retro&Romu-liikkeestä. Ynnä muutama muukin sopiva palikka. Hintaa setillä oli yhteensä 5 euroa ja Käpylästä kävin palikat noutamassa.

Kannattaa muuten ehdottomasti kurkata tämän liikkeen oivalliset Facebook-sivut tai jos sattuu paikan päälle, niin piipahtaa vähintään kiertelemässä ja katselemassa ihanuuksia paikan päällä Karkkilassa. 


Sekä Tyyppi että Neiti yhdessä äidin kanssa tykkäävät rakentaa erilaisia leikkejä näillä. Lyhyehkön ajan sisällä näitä onkin kertynyt meille nyt aikamoinen määrä! Yhden pöntöllisen peruspalikoita ja autoja (ilman vetokoukkuja) laitoinkin jo eteenpäin, mutta siitä huolimatta palikoita löytyy iso laatikollinen.

Leppäkertuista eli Kaapoista on muodostunut meille jo vähän sellainen perheen keskinen vitsi. Kaapo-nimitys tulee Jani ja Vuokko-televisiosarjasta, kuinkas muuten. Kaikki leppäkertut kulkevat meillä kutsumanimellä Kaapo.

Heliseviä Kaapoja on tosiaan 9 kappaletta ja nämä 2 toisenlaista leppistä voi vetää kulkemaan itsekseen pitkin lattiaa. Pieni, mutta mielestäni ihan mielettömän söötti yksityiskohta on, kun leppis keinahtelee puolelta toiselle eteenpäin kulkiessaan. Tyyppi ja Neiti tykkäävät järjestää näillä juoksukilpailuja ja jännitystä lisää, mitä enemmän matkustajia kummallakin on kyydissä.

Toinen näistä vedettävistä Kaapoista löytyi Akselista -50% hintalapulla varustettuna viimeisimmällä kirppiskierroksella. Nyt Akseli onkin kesän ajan suljettu ja avaa ovensa taas elokuun alussa.


Kaapojen lisäksi etenkin Neiti tykkää leikkiä myös näillä muilla helisevillä eläimillä. Mehiläiset ovat aina mukana kuuntelemassa Nalle Puh-aiheiset iltasadut ja ne on nimetty meillä Paavoiksi. Mertsi Merileijonat ovat Tyypin leikeissä yleensä vähän tuhmia, kunnes joku Kaapoista komentaa ne takaisin ruotuun. 


Viimeisimpänä meille kotiutui toinen toukka sekä aikamoinen säkillinen tuplapalikoita ynnä muutama uusi helisevä eläin. Iso kiitos KT:lle näistä! Tyyppi nimesikin toukat Juhoksi ja KatiKatiksi. Kun lapset ovat keskenään välillä ärsyttävyyteen asti tarkkoja siitä millä kumpikin leikkii, on kiva että yhteisiä leikkejä varten löytyy molemmille samanlainen lelu.


KT:n Kallio kierrättää-faceryhmästä bongaama setti sisälsi myös junapaloja. Meillä aiemmin olleet auto-/junapalat ovat olleet yksittäisiä, joten ne lähtivät kiertoon ja tämä yhteenliitettävä 4-osainen juna jäi tilalle.


Silmälasipäinen poika kotiutui Kierrätyskeskuksesta jo muistaakseni vuodenvaihteen tienoilla, kun myynnistä löytyi pöntöllinen Primoja 4 euron hintaan. Tuo tyttö puolestaan löytyi, kun huhuilin Lego-kirppisryhmässä josko jollakulla olisi vaihdon tarvetta. Tyttö vaihtui palmu-kuvioituun keskipalaan ja Minni-hahmoon, jotka meillä olivat ylimääräisiä ja vaihtajalle puolestaan tarpeellisia. Ihan parasta, kun aina ei raha vaihda omistajaa. Näiden osalta keräily jatkuu. Settejä on ollut myynnissä jos jonkinlaisia, joten luulen että ihan heti ei tule valmista. En uskalla edes päästää itseäni ebay:n ihmeelliseen maailmaan näiden osalta, vaan keräily saa jatkua osana kirppistelyä.

Primot ovatkin sitten sellaisia, jotka jäävät meille talteen, kun lapset niistä kasvavat ohitse. 

Ja joilla toivottavasti joskus lapsenlapset pääsevät leikkimään. 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja toivottavasti kasvaa lähipäivinä muutamalla erikoisemmalla palikalla. ;)

      Poista

Kiitos, kun kommentoit!