maanantai 11. heinäkuuta 2016

Yhteistyössä KT:n kanssa


Paiskittiin hyvän ystäväni KT:n kanssa kulunut viikonloppu ylitöitä. Lauantaina töiden tuoksinassa juteltiin muun muassa ruoanlaitosta. Koska molemmat elämme työssäkäyvien äitien kiireistä elämää, jossa ruoanlaitto on isossa roolissa, olin iloinen, kun KT vinkkasi minulle nopean ja ennenkaikkea uuden lihapulla-reseptin. KT:n resepti löytyy täältä click click bloginsa Facebook-sivulta.


Meidän makuun sopivat pullat valmistuvat tällä reseptillä reilussa puolessa tunnissa.

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 50 g paahdettua sipulia
  • reilu 1 dl salsaa
  • 1,5 dl mozzarella-raastetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Varaa leivinpaperi ja uunipelti.

Kaada jauheliha kulhoon, riko rakenne ja lisää sekaan mausteet ja kananmuna. Murskaa morttelilla paahdettu sipuli ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita vielä joukkoon salsa ja mozzarella-raaste.


Kuka olisi uskonut, että metallinen salaatinotin on ihan paras työväline lihapulla-taikinan sekoittamiseen?
Pyörittele taikinasta vedellä kostutetuin käsin pullia ja asettele leivinpaperille.


Pyöräytä (halutessasi) pullat nopeasti suht kuumalla paistinpannulla. Mozzarella-juusto on aika nopeasti sulavaa tavaraa, joten rasvaa pitää olla runsaanlaisesti ettei pulla pala pannun pintaan kiinni.



Meillä hellan asteikko kulkee 1-6 välillä ja paistoin pinnat 4elosella Flora Culinessella. Paista pullia uunissa lopuksi noin 16 minuuttia.




Lihapullat jos mitkä ovat kyllä niin oivaa arkiruokaa! Meillä isi on edelleen jatkossakin vastaava lihapullamestari mitä tulee ns. perinteisiin pulliin, mutta oli kyllä kiva testata näin nopeaa, uutta ja ennenkaikkea maistuvaa reseptiä.

Tyypin mielestä isin ja mummun tekemät lihapullat ovat parempia. Isin mielestä nämä ovat parempia, kuin perinteiset hänen tekemänsä. Neiti vain söi. Ja söi. Ja söi vielä vähän lisää.

Koska kaikenlaiset yhteistyö-postaukset nyt tuntuvat olevan niin super-suosittuja blogeissa, niin todetaanpa sitten tämä postaus tehdyksi yhteistyössä KT:n kanssa. Niin ja meidän jääkaapin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!