keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

9.9.2015: Kurkista Neidin huoneeseen


Minä en taida olla kovinkaan sukupuoli-neutraali kasvattaja. Neidin vaatekaappi on täynnä vaaleanpunaista, pinkkiä ja liilaa. Okei, jotain sattumanvaraisia vihreitä ja sinisiäkin löytyy. Tosin lähinnä sukkien raidoista. Tyypin vaatekaapissa on paljon sinisen sävyjä, tummaa punaista ja huoneessa poikamaisia värejä. Tyypin huoneeseen pääset kurkistamaan tästä click click.

Kun sain tietää odottavani tyttöä, alkoi pika-pikaa päässäni muotoutua suunnitelmaa Neidin huoneesta. Paljon vaaleanpunaista ja vähän prinsessaa. Ja Puh-huutta.Sain kuvia ottaessani pikkuneidin mukaan muutamaan otokseen. :)
 
Huoneen ovessa olevat sisustustarrat ovat tilattu Hattentatti-verkkokaupasta ja tuo ihana N-kirjaintyyny on peräisin Näpertelytaivaasta. Jättikokoinen koko huoneen lattian peittävä matto on äitini kutoma. Niin ärsyttävä imuroida, mutta juuri sellainen värisävyltään, mitä Neidin huoneeseen kaipasin tummaa laminaattia vasten.Kukka-lampun olin alunperin ajatellut yövaloksi. Tyypillä on saman sarjan tähtilamppu omassa huoneessaan yövalona ja se toimii yövalona mallikkaasti. Kukka puolestaan valaisee turhan kirkkaasti, vaikka käytössä on pienin mahdollinen luumen-voimainen lamppu.

Lipasto toimii Neidin vaatekaappina. Pinnasänky on mummuni enon vuonna 1923 tekemä, eli perinne-pinnis. Sekä Tyyppi, että Neiti ovat nukkuneet ensin tässä pinniksessä. Sänky on kooltaan pienempi, kuin nykyinen standardi 120 x 60 cm eikä pohjassa ole lasku-mahdollisuutta. Näin ollen molemmat muksut ovat tästä siirtyneet isompaan pinnasänkyyn, kun ovat oppineet seisomaan tukea vasten. Nyt pinniksellä on uusi tehtävä.

Tyypin isomman pinniksen olimme säästäneet Neitiä varten, mutta syystä tai toisesta, pinnis oli päättänyt homehtua oltuaan reilun vuoden ulkovarastossa. Joten Tori.fi avuksi ja sieltä kotiutimme 25 euron hintaan täyspuuta olevan pinniksen. Tästäkin saa toisen laidan pois ja turvalaidan tilalle eli pinnis muuttuu isommalle Neidille sopivammaksi tarpeen mukaan.Kirsikkapuun kukka-tarrat ovat myös Ikeasta, setistä nimeltä Slätthult. Tuo Ikea-tarra oli laadultaan pettymys, sillä tarkoituksena tarrassa on rakentaa kirsikkapuun oksa, mutta kukat päästävät tumman oksan värin mielestäni liiaksi lävitseen. Niinpä hyödynsin vain kukkaset. Sweet dreams-tarra tuli osana Hattentatin verkkokaupan Cupcake-tarraa, joka sisältää todella kivan setin erilaisia karkkimaisia tarroja.


Neidin huoneen vaatekaapit ovat aivan yhtä ärsyttävät, kuin Tyypinkin huoneessa. Lisäksi ovissa oli jonkin verran nirhaumajälkiä ovien reunoissa. Ratkaisin tämän ulkonäkö-ongelman liitutaulu dc-fixillä ja tykkään kyllä lopputuloksesta.


Pinniksessä tietysti nukkuvat tärkeääkin tärkeämmät unikaverit. Vaaleanpunainen hupparipaitainen Puh on ilmeisesti alunperin peräisin Lontoosta Disney kaupasta, kotiutin sen muistaakseni kirpputori Akselista kahden euron hintaan. Pyjama-asuinen Nasu kotiutui toisella kirppiskierroksella euron kahden hintaan ja Puh Puh (Tyypillä on Puhina ja iso Puh) löytyi Kierrätyskeskuksesta kahden euron hintaan. Olen aika tarkka Puh-karhuista, jotka ostan. Kerään siis pehmolelu-Puheja ja niiden täytyy olla aitoja. Ei siis väärän väärisiä, huonokuntoisia, feikkejä vaan tiettyjä karhuja.

Kirppikseltä ostamani karhut (ja muut pehmikset) höyrytän höyrypesurilla, pesen 60 asteessa pesukoneessa 3,5 tunnin mittaisella ohjelmalla ja kuivaan kuivausrummussa. Ainakaan toistaiseksi ei yhdestäkään pehmolelusta ole meille ylimääräisiä asukkaita muuttanut. Vastikään sain myös hyvän vinkin pehmolelujen pakastamisesta. Talvella odottelen kovia pakkasia, jotta kaikki pehmolelut pääsevät kylmähoitoon.Sain vihdoinkin siivottua olohuoneen lelulaatikoista osan sisällöstä takaisin lasten huoneisiin. Kyllähän lasten huoneissa täytyy leluja olla! :) Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, myös Neidin huoneessa vahtia pitää Pound Puppy (kirppislöytö messukirppikseltä 2013, hinta 5 euroa, ilmeisesti vuosimallia 1984 ja hauva alkuperäisessä kopissaan) ja pitäähän jokaisella tytöllä olla poni.


Mitäs pidätte Neidin huoneesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!