sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

7.1.16: Rakennetaan se uudestaan!


Bongasin joulukuun alussa Fb-kirppikseltä myynnissä muovikassillisen legoja, hintapyyntönä 40 euroa. Tein tarjouksen 30 eurosta ja lupasin noutaa seuraavana päivänä. Ja kaupat syntyivät. Kassissa oli mukana muun muassa Fabuland-palikoita ja -hahmoja, rakennusalustoja sekä runsaasti rakennuspalikoita.

Tyyppi sai näitä palikoita sitten melkoisen määrän joulukalenterista ja hän onkin rakennellut niillä varsin innokkaasti. Rakennellaan meillä vielä Duploillakin, mutta pikku-Legot ovat selvästi mielenkiintoisempia. Tänään pakkasen paukkuessa lähes kipurajoilla, olemme viettäneet iltapäivän ja illan sisällä. Neiti sai mukavan leikkihetken isin kanssa ja minä ja Tyyppi rakentelimme Legoilla toista tuntia. Tyypillä on ollut aikamoisia kiukku-känkkäränkkäkitinöitä, joten tällaiset hyvän mielen leikkituokiot ovat kyllä tervetulleita.

Legoilla on kyllä kiva rakennella kaikkia jänniä juttuja. Valitettavasti vain tuntuu siltä, että oma looginen ajattelukykyni saati jonkinlainen out of the box-thinking eivät tätä nykyä todellakaan kulje käsi kädessä. Niinpä varasin kirjastosta pari kirjaa auttamaan rakentamisessa (LEGO leikkikirja ja LEGO ideakirja) tai ainakin rakentamisen suunnittelussa.

Googlasin ehtiessäni muutaman osan, jotka olivat mukana tuossa kassillisessa ja löysin setin, johon ne kuuluvat! Kyseessä on Lego System setti numero 6409 Island Arcade vuodelta 1993.


Kollaasissa ylhäällä oleva vasen kuva on lainattu täältä: Let´s Build It Again.com, josta löytyy varsin kattavasti ohjeita kaikkiin Lego-setteihin.

Kävi tosiaan niin mainio tuuri, että lähes kaikki tarvittavat osat olivat mukana. Toinen vaaleanpunainen kahvimuki sekä kultakolikot puuttuvat. Samoin kaksi harmaata koristekannaketta tuon koristekaaren yläosasta ja toinen aurinkovarjo uupuivat ja yksi tyttö-hahmoista. Mutta muuten saatiin rakennettua setti kasaan! Aurinkolaseihin sonnustautunut hahmo on muuten selvästi ikääntynyt kuluneiden 23 vuoden aikana ja hukannut ennen niin tuuheat kutrinsa. :)

Päivitin myös nuo lastenvaunut 2010-luvulle. Muodissahan ovat vaunut, joissa toiset renkaat ovat pienemmät, kuin toiset. Nyt ei tämä äiti myöskään enää halua jättää vaunujaan kauas.

Legoja on vielä jäljellä aika paljon. Katsotaan mitä niistä saadaan Tyypin kanssa aikaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!