lauantai 30. heinäkuuta 2016

6.12.15: My Little Pony-prokkis


Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa kaikille!

Instagramissa ja FB-sivuilla lupailin eilen avata vähän Neidille joululahjaksi tulevan My Little Pony-kunnostusprojektia. Perjantaina nimittäin kävin Tyypin kanssa äkkipikapäätä piipahtamassa Kierrätyskeskuksessa. Ja löysin Neidille joululahjan! Tyypin mukaan Neiti nimittäin toivoi joululahjaksi prinsessa-juttuja. Löysin jo noin vuosi sitten fb-kirppikseltä pinkin My Pony-linnan ja nyt Kierrätyskeskuksesta kotiutin My Little Pony-paketin hintaan 4,50 euroa. Eivätköhän nämä Ponyt siis aja toiveen prinsessa-juttuina.

Ponyt olivat muuten kaikin puolin siistissä kunnossa, mutta harjat ja hännät olivat aika hyvin hamppuuntuneet. Googlailinkin vinkkejä siihen, miten nämä saisi tuunailtua siloisiksi Neidin leikkejä varten. Vinkkejä löytyy etenkin englanninkielisiltä sivuilta runsain mitoin. Itse tuunailin Ponyt seuraavasti:


Kampasin ensin hännät ja harjat läpi kuivana. Aika kauan kesti, kun pikku takkuja oli pilvin pimein. Sitten kastelin harjat ja hännät lämpimän veden alla. Tähän luin vinkin siitä, että pitää olla tarkkana siitä ettei hännän tyvi pääse kastumaan. Vaarana on se, että häntää kasassa pitävä metalliosa saattaa ruostua ja alkaa sitten värjätä häntää ruosteenpunaiseksi.
 

Kampasin harjan ja hännän uudestaan läpi märkinä. Sitten muutama pisara shampoota (itse käytin Pantenea, valkoista tai väritöntä suositellaan) ja vaahdotus. Jälleen kampaus läpi. Huolellinen huuhtelu ja muutama pisara väritöntä tai valkoista hoitoainetta (käytin Dove-merkkistä). Pesin itse ensin hännän ja sitten harjan ja annoin hoitoaineen vaikuttaa sillä aikaa, kun pesin toisen osan shampoolla. Ja sillä aikaa, kun toisesta huuhtelin hoitoaineen pois, annoin hoitoaineen vaikuttaa toiseen osaan. Ja jälleen kampaus.
 

Kammattuani ja kuivateltuani hieman noita harjoja, napsin saksilla ylipitkät pätkät pois. Pestyt harjat ja hännät kieputtelin sitten kaulan ja jalkojen ympärille. Kuivuminen kestää muutaman tunnin ja näin kieputtelemalla sai kivoja kiharoita aikaiseksi. Jätin nämä yön yli kuivumaan.


Lasten tänään ollessa päikkäreillä, nappasin Ponyt esiin joululahjakaapista. Kampasin jälleen kieputukset auki. Ero oli aika huima edellisillan hamppuihin.
Neiti saa tosiaan nämä Ponyt joululahjaksi. Paketissa oli poneja yhteensä 6 kappaletta, joten 3 odottelee vielä käsittelyä. Ajattelin, että todennäköisesti letittelen nuo harjat ennen leikkejä kuitenkin kiinni, sillä etenkin nuo harjat ovat aika pitkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!