lauantai 30. heinäkuuta 2016

5.10.15: Putki on valmistettu pitkästä reiästä


Olen aivan täysin varma siitä, että Tyyppi ei yhden vuoden ja 2 kuukauden ikäisenä syönyt 1,5 annosta äitinsä tekemiä canneloneja. Mikäköhän Tyypin kohdalla siirtymisen purkkiruoista tavalliseen kotiruokaan tekikin niin vaikeaksi? Olen miettinyt tätä aika paljonkin ja tullut siihen tulokseen, että tuskin olen silloin tehnyt ruokaa yhtä paljon, kuin nyt. Yksinkertainen syy, mahtaako pitää paikkansa onkin sitten eri juttu. Muistini, sekä lyhyt- että pitkäkestoisen kapasiteetti kun on tällä hetkellä noin -37%, joten hyvä jos muistan mitä viisi minuuttia aiemmin on tapahtunut.

Mutta siis, tein canneloneja viimeksi pari viikkoa sitten ja hehkuttelin Facebookissa miten upeasti Neiti hyvällä ruokahalulla söi näitä. Reseptiä udeltiin, joten tässä se tulee: 
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • öljyä paistamiseen
  • mustapippuria, suolaa ja paprikajauhetta
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • 2-3 rkl salsa-kastiketta (tai esim. Paholaisen hilloa)
  • 2,5 dl lihalientä
  • 2 tl oreganoa
  • 200 g mozzarella-raastetta

Tarvitset myös annoksen marinara-/napolitana-tyyppistä tomaattikastiketta. Käyttämäni tomaattikastikkeen resepti löytyy täältä: click click.

Ota jauheliha hyvissä ajoin huonelämpöön. Valmista esimerkiksi tomaattikastike sillä aikaa. Raasta myös porkkana ja silppua sipuli. Kiehauta vesi vedenkeittimellä ja valmista lihaliemi. Itse käytän naudanliha-fondikuutiota liemen maustamiseen.

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja mausta sipulisilpulla, suolalla, paprikajauheella sekä mustapippurilla. Alenna lämpöä ja lisää joukkoon porkkanaraaste, salsa ja oregano. Sekoita ja lisää joukkoon lihaliemi. Anna maustua kannen alla hetken aikaa välillä sekoitellen ja lisää viimeiseksi mozzarella-raastetta noin 75-100 g. Loppu mozzarella sirotellaan täytettyjen putkien päälle.

Sekoita ja anna hautua kannen alla muutama minuutti. Kumoa lautaselle, kulhoon tms. ja jäähdytä nopeasti. Itse hyödynnän jäässä olevia kylmäkalleja ruokien jäähdyttämisessä. Yöksi tai tunniksi pariksi jääkaappiin, jotta täyte jähmeytyy.


Valmistan itse tosiaan täytteen aina edellisenä iltana, jotta se ehtii jääkaapissa jähmeytyä. Pastaputkiloitakin on kivempi täyttää, kun täyte on kylmää eikä juuri pannulta tullutta tulikuumaa.


Laita uuni lämpenemään 200-225 asteeseen. Voitele laakea uunivuoka öljyllä. Laita täytettä pitkävartisella lusikalla (taaperon syöttölusikka toimii erinomaisesti tässä hommassa) ja lado täytetyt pastaputkilot vuokaan. Suositus kaiketi olisi, että pastaputkiloita olisi tasaisesti yksi kerros, mutta eipä tuo haittaa jos on yksi putkilo siellä täällä toisen päällä. 


Kaada tomaattikastike päälle ja ripottele loppu mozzarella-raaste päälle. 


Anna olla uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto saa kauniin värin.

Tarjoile raikkaan salaatin ja tuoreen basilikan kera. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!