lauantai 30. heinäkuuta 2016

3.12.15: Pukemisrumba


Tulisipa jo talvi. Tulisipa oikea kunnon runsasluminen ja pakkas-asteinen talvi. Olisi hyvä syy lähteä joka-aamuiseen pukemisrumbaan, kun suunnataan nokat ulos. Mutta ainakin Espoossa tänään oli taas niin märkää, hyistä ja sateista ettei mistään talven ihmemaasta taida olla toistaiseksi mitään toivoa.

Koska etenkin tuo 4-vuotias käy kiinteistöön käsiksi, jos olemme koko aamun sisällä, niin aamiaisen jälkeen on kuitenkin syytä suunnata nokat ulos. Ja mikäs siinä, kun koko konkkaronkalla on sadesäähän sopivat vermeet.Tänään meillä pukemisrumba sujui tähän tapaan:

9.58: Kerron Tyypille, että ihan kohta lähdetään ulos.

10.02: Neiti, joka on oikeastaan kiukunnut heräämisestään lähtien, sai aivan tajuttoman raivarin ja tunki Ammu-kaverin suuhunsa. Päätän antaa Neidille annoksen paracetamolia, sillä saattaisi olla, että se yksi poskihammas, joka on nyt kuukauden ajan ollut tunkemassa itseään ylhäältä vasemmalta läpi, olisi nyt oikeasti tulossa läpi. Yksi kulma ja toinen reuna ovat puhjenneet jo kolmisen viikkoa sitten.

10.08: Tyyppi vaihtoi suht reippaasti pyjamasta sisävaatteisiin ja sai kiltteysmerkin. Neiti päätti sillä aikaa sisustaa eteisen uudestaan. Neidin toinen kurarukkanen on hukassa. Se löytyy pikkueteisen patterin takaa.
 


10.17: Neiti saa uudet raivarit, kun ulkovaatteet pitäisi pukea. Sadehaalari on päällä, kun tajuan, että Neidiltä puuttuu sukkahousut. Että sillai.

10.19: Tyyppi hyppii ympäriinsä olohuoneessa ja kiljuu kilpaa pikkusiskon kanssa. Korvatulpat, korvatulpat, korvatulpat... Neidin riisumisrumba, sukkahousurumba, fleece-haalarirumba. Voisiko olla sadehaalarisalsa ja vaikka kumisaapastango?

10.23: Neiti istuu rattaissa Ammu-kaveri suussa hyvin pottuuntuneen näköisenä. Taitaa Neitiä vähän kiukuttaa. Tyyppi pukee itse fleece-haalaria päälleen, koska kuulemma KAIKKI 4-vuotiaat pukevat itse fleece-haalarin päälle.

10.24: Tyyppi heittäytyy pitkin pituuttaan lattialle ja karjuu, koska ei saa fleece-haalarin vetoketjua kiinni. Ne korvatulpat... Ehdotan josko saisin hieman auttaa vetoketjun kanssa, vastineeksi roskisauto saa kyytiä ja varoitan, että kiltteysmerkki lähtee just ellei käytös muutu. Kiukku jatkuu ihan minipienen hetken, kunnes vetoketju saadaan kiinni. Uusi raivari alkaa, kun kurahousut pitäisi vetää jalkaan. Kiltteysmerkki saa kyytiä.

10.26: Tyypillä on kurahousut ovat jalassa. Tajuan, että itselläni on vielä verkkarihousut jalassa. Tyypille villasukat ja kumpparit jalkaan, sormikkaat ja kurarukkaset käteen, sadetakki päälle, pipo päähän ja lapsi ovesta sateenvarjon kanssa pihalle.

10.37: Olen ehtinyt vaihtaa itsellenikin sadesäähän sopivat ulkoiluvaatteet. Rattaat ovesta ulos. Ovi kiinni.

10.39: Ulkona ei sada, mutta päätän silti varmuuden vuoksi ottaa mukaan rattaiden sadesuojan. Kävelemme ovelta 20 metriä, kun Tyyppi ilmoittaa ettei hän jaksa kävellä. Aaaaargh... Kysyn otetaanko potkupyörä ja vastaus on joo. Sitten selviää, että sateenvarjo jää siinä tapauksessa kotiin. Ei, kun Tyyppi haluaa potkutella ja samaan aikaan pitää sateenvarjoa. Ei onnistu. Minuutin mittainen neuvottelu: potkupyörä jää kotiin ja sateenvarjo lähtee mukaan.

Matkalla Tyyppi käy metsästämässä Sintti-leijonaa metsästä.


Kävelimme R-Kioskille lataamaan äidin matkakortin ja kävimme hakemassa myös Lidl:stä vähän karjalanpiirakoita. Tyyppi käveli uskomattoman reippaasti molempiin suuntiin ja kotona saa tästä hyvästä kaksi uutta kiltteysmerkkiä.

Matkalla Tyyppi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan halusi myös kävellä käsi kädessä. Juttelimme tulevasta joulusta ja Uudenvuoden aatosta. Tyyppi odottaa kovasti ilotulitusrakettien ampumista isin kanssa. Niin, että äiti ja pikkusiskokin näkevät.

Parkkipaikalla Neitikin pääsi rattaista lätäkköilemään isoveljen kanssa. Omalla pihalla molemmat pääsivät vielä hetkeksi touhuamaan vesileikkejä. Kotiin 1,5 tuntia myöhemmin saapui kaksi onnellista, mutta niin kuraista lasta ja niiden äiti. Joka myös pomppi vesilätäköissä niin yhdellä jalalla konkaten, kuin kahdella jalalla tasajalkahypyinkin.

Monissa blogeissa, erityisesti näissä kaupallisten yhteistyö-blogien kanssa esitellään aina vaatteet, joita lapsilla on päällä. Minäkin voisin kerrankin tehdä näin:

Tyypillä:
  • sadeasu Didriksons Ellokselta 54 euroa (takki ja housut)
  • kumisaappaat Etola ~17 euroa
  • kurarukkaset Rukka 9,95 euroa
  • pipo H&M 6,95 euroa
Neidillä:
  • sadehaalari Lassie 5 euroa (FB-kirppislöytö / uudenveroinen)
  • kumisaappaat: Lotta & Lassi saatu serkuilta
  • kurarukkaset: Reima 5 euroa (FB-kirppislöytö / uudet)
  • pipo: saatu Mialta
Hieman hirvitti silloin, kun Tyypille tuon kura-asun tilasin, mutta Didriksons oli ainoa koko, jolla oli mitoituksessa tasan 100 cm. Erityisesti harmitti, kun viikkoa siitä, kun tuo asu saapui ja oli ollut jo käytössä, Lidl:iin tuli myyntiin sadeasut lapsille... Toisaalta tuo kenties säästyy Neidille. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!