sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

30.12.15: Joulu tai uusivuosi, maanantai tai tiistai


Monissa blogeissa kirjoitellaan näin vuoden vaihtuessa kuluneen vuoden yhteenvetoa. Itse ajattelin kuitenkin ennemmin pitäytyä tässä hetkessä. Lasten rytmin pyörittäessä ja rytmittäessä arkea on kuitenkin oikeastaan ihan sama onko joulu, uudenvuodenaatto, maanantai, tiistai ja keskiviikko.

Tyyppi on tosiaan kuluneiden muutaman viikon aikana jättänyt päikkärit lähes kokonaan pois. Äidillä onkin tässä ollut hieman totuttelemista. Molemmat lapset menevät edelleen päivälevolle samaan aikaan (klo 13), mutta siinä missä Neiti nukkuu yleensä klo 15.30-16 asti, Tyyppi alkaa kuiskailemaan omasta huoneestaan yleensä 15-20 minuutin kuluttua ettei hän halua enää nukkua.

Siinä missä Tyyppi onkin jättänyt päikkärit nyt väliin, hän ottaa tämän kiinni yöunilla. Nukkumaan Tyyppi menee noin klo 20.00 ja aamuisin herää 8.15-8.45. Neiti menee yleensä nukkumaan samaan aikaan isoveljen kanssa ja herää myös aamuisin samaan aikaan. Näiden kahden jutustelua aamuisin on kiva kuunnella. Ja on tietysti aika luksusta, kun saa itse nukkua aamuisin. Tyypin kerho jatkuu hieman ennen tammikuun puolta väliä, joten saa nähdä onko aikaisemmilla aamuherätyksillä vaikutusta asiaan.

Aamupalan jälkeen lähdetään yleensä ulos, vähän säästä riippuen. Esimerkiksi tuossa pari viikkoa sitten useamman päivän kestänyt pimeys, harmaus ja vesisade saivat aikaan muutaman sisällä vietetyn aamun. Ja siinä kyllä meinasivat niin äiti, kuin lapsetkin hyppiä seinille. Niinpä pyritään kyllä ulkoilemaan säätilasta riippumatta. Ja useimmiten suunnataan leikkipuistoon.


Nyt onkin ollut kätevää, kun Tyyppi on voinut potkutella menemään potkupyörällä. Pyöräilyn lisäksi on ollut jännää tehdä hiekkakakkuja joulukuussa. Siispä lunta ja pulkkailukelejä odotellessa! Onneksi sääennuste on nyt lupaillut, että uuden vuoden pitäisi alkaa kohutulla 10 cm:n lumikaaoksella.

Tyypin suosikkileikkeihin tällä hetkellä kuuluvat retket "pimeisiin metsiin" etsimään suo-monstereita, lohikäärmeitä, hirmuisia kilpikonnia ja mörköjä. Jäässä olevat suonsilmät ovat super-jännittäviä. Onneksi vaari osaa tarvittaessa ajaa monsterit matkoihinsa.Lounasaikaan suuntaamme kotiin ja pyrin aina siihen, että jääkaapissa on jotain nopeaa ruokaa lounaaksi. Yleensä edellisen päivän päivällistä (tänään pastaa ja elistä nakkikastiketta -) Tyyppi veti kaksi annosta). Ruokahalu on kyllä molemmilla lapsilla kohdillaan, kun tullaan sisälle. Lounaan jälkeen Neiti suuntaa vaipanvaihdon kautta päikkäreille ja Tyyppi levolle. Jos käy niin, että Tyyppikin torkahtaa, hän nukkuu yleensä 45-60 minuuttia.

Päivälevon jälkeen puuhailemme alakerrassa "hiljaisia juttuja". Eli askarrellaan, tehdään hama-helmijuttuja, pelataan lautapelejä tai väritetään/piirretään. Tyyppi tykkää myös hyvin ahkerasti auttaa äitiä ruoanlaitossa.


Aviomies kotiutuu työmaalta yleensä 15.30, joten iltapäivät ja illat saadaan viettää koko perheen voimin. Yritetään yleensä suoda kummallekin vanhemmalle iltapäivän aikana puolisen tuntia ihkaomaa aikaa. Mutta koska lapset menevät hyvissä ajoin illalla nukkumaan, niin saadaan kyllä useimmiten myös tällöin aikaa yhdessä. Meillä on siis oikeasti aika hyvä ja mukava tilanne lasten rytmin suhteen. Vaikka olisi juhannus, vappu, torstai tai perjantai.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!