lauantai 30. heinäkuuta 2016

29.9.15: Kuukauden ruokamenot osa 2: Turhan monta pientä kuittia


Mikään ei ole lapsiperheen arjessa niin yllättävää, kuin salaman nopeasti muuttuvat tilanteet. Ajatuksenahan alunperin oli, että olisin tämän ehtinyt jo eilen julkaista, mutta:

- Neiti oli sitä mieltä, että päikkärit ovat aivan täydellisen turha keksintö -) äiti ei siis todellakaan vietä aikaa läppärin ääressä

- eilen illalla kotiuduttuani hammasvalkaisusta, hammaslääkäri-pelon voittaminen aiheutti jonkin ihan ihme uupumus-reaktion ja se yhdistettynä viiltäviin vihlaisuihin hampaissa johtivat minut hyvin nopeasti nukkumaan peiton alle särkylääke-cocktailin kera

Joten otetaan nyt hyvin levänneenä (ja jalat ja kädet hyvin hoidettuina) pientä tsekkausta siihen, miltä kuluva kuukausi talousmenojen osalta tällä hetkellä näyttää. Kuten otsikkoon kirjoitinkin, niin totaalisen turhan monta pikkuista kauppakuittia on kertynyt. Parhaimmillaan (pahimmillaan) samalle päivälle on kolme, siis ihan oikeasti KOLME kauppakuittia!!!


Mutta ei käsitellä vielä tätä kolmen koplaa, vaan aloitetaan viikon alusta. Maanantaina käytiin Neidin kanssa Lidl:ssä samalla, kun vietiin Tyyppi kerhoilemaan. Tarkoituksena oli ostaa vain ksylitol-pastilleja ja 4 viljan hiutaleita. Mukaan lähti kuitenkin myös perunoita ja viinirypäleitä, äidille yksi juotava mansikka-jogurtti ja leikkele-paketti. Yhteensä 11,36 euroa.

Tiistaina puolestaan käytiin kaksi (ei yksi, vaan kaksi...) kertaa isossa keltaisessa kaupassakin (S-Market). Aamupäivällä tehtiin nimittäin potkupyörä-lenkki lasten kanssa ja haettiin pääasiassa maitoa. Mutta myös suunnittelematta jääsalaattia, ruisleipää, punasipulia ja äidille (taas) cokista. 

Illalla ajeltiin hakemaan koko perheen voimin käymään Perkkaalla hakemassa uusi musta trenssi-takki, josta tein fb-kirppiksellä kaupat. Kotimatkalla sovittiin, että aviomies tekee siitä sika-nautajauhelihasta samana iltana makaronilaatikkoa, joten piipahdettiin kauppaan hakemaan tätä varten kananmunia, maitoa sekä vähän lisää cokista ja Dallas-pulla äidille, teetä ja lasagne-levyt seuraavalla viikolla tehtävää tonnikala-lasagnea varten. Kaikki sellaisia ostoksia, jotka olisin mainiosti voinut pienellä ennakoinnilla poimia mukaan aamuisella käynnillä. *huokaus*


Keskiviikkona aviomies piipahti äkki-pikapäätä kaupassa ja toi naudan jauhelihaa cannelonien täytettä varten. Tämä siksi kun en ole sen sika-nautajauhelihan kanssa yhteensopiva ja pakastimesta unohdin samana aamuna ottaa paketin sulamaan. Samalla mies osti kaksi pulloa vichyä. Kustannus näistä yhteensä 5,42 euroa.

Sitten nuo ylimpänä olevat kolme kuittia. Ne ovat tosiaan viime viikon torstailta. Puolustukseksi mainittakoon, että kävin tuolloin aamupäivällä hakemassa Alepasta 1,5 litran maidot, raketti-spagettia (tomaatti-pasta-kanakeittoon) ja äidille cokis zeroa (mitä meillä olisi ollut 1,5 litran pullo kotona tiistain jäljiltä, mutta voitaneen tästä ostoksesta päätellä miten hyvin tämänkin asian muistin...). Loput ostokset tehtiin Tyypin ja Neidin kanssa Lidl:stä. Wc-paperipaketti unohtui kassan jälkeen hedelmäpelien viereen ikkunalle. Illalla kirppiskierroksen päätteeksi käytiin Tyypin kanssa hakemassa unohtunut paperi-paketti, Neidille wipes-paketti (unohtui sekin ostaa aamulla), lisää karjalanpiirakoita ja omppuja kerhoevääksi. Oikeasti, Tyyppi ja Neiti voisivat elää karjalanpiirakoilla. Jos joskus joudun autiolle saarelle lasteni kanssa, otan mukaan vesimeloneja ja karjalanpiirakoita.

Perjantaina Tyypin kerhoillessa kävimme Neidin kanssa Sellossa ostamassa Neidille kurahanskat (fb-kirppislöytö, ylläri!) ja koska aikaa oli suht runsaasti, kävimme ostoksilla Prismassa. Prismasta mukaan lähti muun muassa punaisin hintalapuin merkittyä naudan jauhelihaa pakastimeen (2x400 g/pkt ja 1x700 g/pkt -) aviomies pääsee kokkaamaan lihapullia), kahvikapseleita, Kellog´s Corn Flakes-muroja, palvikinkkua, Ullan Pakari ruis-leipää... Olen jostain syystä hävittänyt tämän kuitin jonnekin matkan varrelle, mutta ostokset tekivät yhteensä noin 42 euroa.

Sitten olisikin aika kurkata miten suuren loven nämä lukuisat pienet ostoskuitit ovatkaan tehneet talousbudjettiin. Kuten kirjoittelin, meidän talousbudjetti on 550 euroa ja ensimmäisellä viikolla tehdyt ruokaostokset rokottivat budjettia yhteensä 191,27 euroa. Toisella viikolla ruokakauppaan kului 133,26 euroa. Taloustilillä on siis jäljellä 225,47 euroa, kun siirrytään kolmannelle viikolle.

Kolmannen viikon tavoitteeksi asetan itselleni ettei kauppaan mennä ilman ostoslistaa eikä kaupasta tehdä lainkaan heräteostoksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!