lauantai 30. heinäkuuta 2016

27.9.15: Hallittu kaaos 2.0: Kadonneiden aarteiden metsästys


Kirjoitin viime viikon hallitun kaaoksen päätteeksi, että haaveilen vaaleansinisistä KC Design-pilvitableteista ruokapöydälle. No, nyt ne on tilattu. Meidän ruokapöytä on kohta 10 vuotta palvellut uskollisesti ja jostain kumman syystä kaksi lasta naarmuttaa ja kuluttaa sen pintaa huomattavasti tehokkaammin, kuin yksi lapsi. Go figure. :)

Meillä on lasten kanssa keksitty uusi leikki: Kadonneiden aarteiden metsästys. Leikki sai alkunsa viime keskiviikkona, kun vietimme aamupäivää sisällä ennen Tyypin iltapäiväistä kerhoilua. Meillä on olohuoneessa Ikean Kallax 4-lokeroinen hylly, jossa 4 ulosvedettävää ja lasten touhuissa kestäväksi todettua Dröna-laatikkoa. Nämä ovat siis olohuoneen lelulaatikot.

Leikki sai alkunsa ajatuksestani metsästää palapelin paloja. Tyyppi on nähkääs innokas heittämään frisbeetä. Kiitos tästä kuuluu naapurin pojalle, jolla on ikää 29 vuotta. Ja koska sisällä ei voi heittää frisbee-kiekkoja, niin Tyyppi keksi, että palapelien pahviset palat voivat oivallisesti toimia frisbee-kiekkojen korvikkeina ja olohuoneen laatikot golf-koreina. Joten palapelien paloja oli vähän siellä ja täällä. Ja lelulaatikoissa oli vähän niitä ja näitä leluja sekaisin. Niinpä leikin aluksi haettiin yläkerrasta lasten huoneista lelulaatikot ja kumottiin sitten kaikkien laatikoiden sisällöt olohuoneen lattialle.


Isin sählymailalla kaivettiin sohvan alta muun muassa palapelin paloja, muutamat duplot ja villakoirat. Tyyppi sai valita mihin laatikkoon laitettiin mitkäkin lelut, joten duplot yhteen, rakennuspalikat toiseen ja palapelin palat kolmanteen. Kun lelukasasta tuli vastaan lelu, joka ei ollut näistä yllämainituista mikään, jätimme sen odottamaan omaa vuoroaan.
 

Molemmat lapset olivat innolla mukana tässä leikissä. Neiti lisäsi leikin vaikeusastetta laittamalla leluja vääriin laatikkoihin. Nimitin Tyypin toimimaan tarkkuusvalvojana ja hän pitikin hyvin silmällä Neitiä ja tämän vääriin laatikoihin laittamat lelut päätyivät myös oikeisiin laatikkoihin. Oli kiva katsoa miten hienosti Tyyppi otti pikkusiskon huomioon ja sainkin leikin toimimaan onnistuneesti molempien lasten kesken.

Illalla oli olohuoneessa lasten nukkumaanmenon jälkeen jopa siistiä.
Seuraavana aamuna olohuone muuttui jälleen lasten temmellyskentäksi. Kuten asiaan lapsiperheessä kuuluukin.
ps. Edelleen kadoksissa on palapelin paloja... Kadonneiden aarteiden metsästys siis jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!