sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

26.12.15: Joulun kuulumisia


Joulu on jälleen ohi. Suosikkipäiväni joulun pyhistä taitaa olla aatonaatto, sillä silloin itse H-hetki on jo niin lähellä, mutta ei vielä ohi. No, nyt on jo tapaninpäivän ilta, joten kyllä se vaan joulu on tältä vuodelta vietetty.


Me vietimme aaton mummulassa aviomiehen vanhempien luona. Läksimmekin liikkeelle jo heti aamusta. Ainakin Espoossa sää oli ihan mielettömän kaunis, joten kävimme ulkoilemassa ja leikkipuistossa ennen lounasta. Eli anopin joulupuuroa. Tyyppi maistoi reippaasti riisipuuroa, mutta ei tykännyt siitä liiemmin. Neiti puolestaan pienen kikkailun jälkeen söi lautasen tyhjäksi. 

Tyyppi ei oikein muutenkaan lämmennyt jouluruoille, vaan söi lopulta lautasellisen paistettua perunaa ja lihapullia. Neiti puolestaan on kunnostautunut jouluruokien suhteen ja syönyt niin rosollia, porkkanalaatikkoa, kinkkua, herneitä, kuin maistanut mätiä ja levääkin.

Lasten päikkäreiden aikaan kävimme viemässä mummini haudalle kynttilän.


Tyyppi ei tosin malttanut päikkäreitä pitkään nukkua, sen verran taisi edessä oleva Joulupukin vierailu jännittää. Ja Joulupukin illan vierailu oli kyllä ihan mieletön, niin lasten kuin aikuistenkin mielestä! 

Tontut olivat laatineet pukille varsin perusteelliset muistiinpanot kuluneesta vuodesta. Kumpikaan lapsista ei lainkaan jännittänyt pukkia tämän saavuttua paikalle ja Neiti kävi piipahtamassa Pukin sylissä. Neiti myös bongasi Joulupukin kävelysauvan ja oli kyllä naurussa pitelemistä, kun Neiti lähti sauvan kanssa huitelemaan pitkin mummulaa. Siinä vaiheessa, kun Neiti yritti kaataa joulukuusta, vaihtoi mummu sauvan onnistuneesti lahjapakettiin.


Molemmat lapset olivat olleet lahjamäärästä päätellen varsin kilttejä.Tyyppihän toivoi hirmuisesti sitä harmaata kissaa, joka paljastuikin heti ensimmäisestä paketista. Muita lahjoja Tyyppi ei olisi kaivannut ja häntä piti hieman houkutella auttamaan Pukkia muiden lahjojen jaossa.

Tyyppi sai kissan lisäksi pikku-Legoja (niitä oli myös aatto-aamuna odottamassa pieni laatikollinen joulukalenterin 24. rasiassa), toivomansa puisen kaupunkirata-setin ja saman sarjan parkkitalon ja autoja (ja nämä avattuaan alkoikin sitkeä odotus siitä, KOSKA ne voidaan rakentaa!), värityskirjoja ja värikynät, kolme Nalle Puh-lautapeliä... Neiti sai kolme nukkea, hoitotarvikkeita, nukenvaunut, My Little Pony:t + pehmon, Prinsessa Sofia-Duploja ja tietysti sen pupun, jota Neiti Tyypin mukaan toivoi Joulupukilta. Kummitädiltään lapset saivat aivan ihanat hupparit sekä Angry Birds-murokulhot.

Muutamat lahjaksi saadut lelut pistin keittiön yläkaappiin odottamaan. Mielestäni on kiva, että lapset saivat mieluisia lahjoja, mutta yritän kyllä tulevina vuosina vähän rajoittaa pakettien määrää. Ja etteivät lapset saisi kaikkia toivomiaan lahjoja. Tänä vuonna Tyypillä ei tosiaan ollut oikein vielä mitään käsitystä Joulupukista, mutta eiköhän ensi vuonna listalle päädy yksi jos toinenkin juttu.

Aviomiestä lahjoin tänä vuonna yleiskaukosäätimellä, joka olikin ilmeisesti oikein onnistunut lahjavalinta. Appivanhemmille ostimme puna- ja valkoviiniä. Valkoviiniksi valikoitui vuoden 2015 valittu viini, mutta vastaava punaviini oli myyty loppuun. Äidilleni tilasin Eeva-lehden sekä ostin pussillisen Haribon nalle-karkkeja (perinne).


Isoveljeni avopuolisolle tilasin Seiskan ja pikkuveljelleni Pelit-lehden. Ajattelin lehti-tilauksista olevan iloa hieman pitemmäksi aikaa ja kun aikuisille ihmisille on varsin hankala ostaa mitään oikeasti tarpeellista. Lahjapaketteihin käärin kustakin lehdestä uusimmat numerot. Isoveljeni sai Batman-leikkiautoja ja Minionit-kaiuttimen -) molemmat eivät niin vakavasti otettavia lahjoja. 

Itse sain aviomieheltä toivomani Kalevala Korun Lumihiutale-korvakorut ja kierrätys-lahjana Guess:in olkalaukun (josta järjettömän iso kiitos!!) sekä pinkin joulukuusen (kuinkas muuten).

Joulupäivää vietimme kotona ja äitini tuli meille syömään. Pelasimme aika monta kierrosta Nalle Puh-lautapelejä ja lasten nukkumaanmenon jälkeen katsoimme Hercule Poirot:n. Kävimme vielä myöhään saunassa. Ihanan rento ja rauhallinen päivä. Aamulla heräsin kuumeessa. Ilmeisesti flunssa tekee sitkeästi tuloaan.


Nyt loppuvuotta viettämään. Tänään Espoossa satoi v-i-h-d-o-i-n-k-i-n hieman lunta!! Toivottavasti kuumeilu saa pian kyytiä. Ja lunta sataisi metritolkulla lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!