lauantai 30. heinäkuuta 2016

24.9.15: Savulohi-riisipaistos


Sarjassamme yli-helppoja ruokia... :)

Lauantaina Lidl:ssä oli tarjous savulohifileestä, joten päätin pitkästä aikaa tehdä Kedgeree-tyyppistä savulohi-riisipaistosta. Yksinkertaistin reseptiä huimasti tuosta Jamie Oliverin alkuperäisestä reseptistä, jotta ruoan valmistukseen ei kuluisi hirmu pitkää aikaa.
  • 4 annosta varten tarvitset: 
  • ~500 g savustettua lohta
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä (keittämätöntä)
  • 2 sipulia
  • 2 rkl punaista curry-tahnaa
  • öljyä
  • 1 limen mehu
  • 4 kananmunaa
Keitä riisi ja kananmunat kypsiksi. Paloittele lohifile ja nypi tarvittaessa ruodot pois. Silppua sipulit ja kuullota pannulla miedolla lämmöllä. Sekoita curry-tahna sipulin joukkoon. Lisää kypsä riisi sipulin sekaan pannulle ja paista hetki kovemmalla lämmöllä. Lisää pannulle paloiteltu kala ja purista limestä mehu kalan päälle. Anna paistua vielä hetki ja kääntele sekaisin.

Paloittele kananmunat annokseen mukaan, koristele tuoreella korianterilla tai basilikalla. Ja sitten syömään!

Tyyppi maistoi ja totesi ettei ollut yhtä hyvää, kuin nakki-couscous. :) Kuten Helsingin Sanomissa muutama päivä julkaistun artikkelin mukaan todettiinkin: "...lapsi haluaa tuttua ruokaa..."

Toisin kuin tuossa artikkelissa, meillä kuitenkin Tyyppi ja Neiti aina maistavat uusia ruokia, vaikkakin pienen patistelun myötä. Ja esimerkiksi Janssoninkiusauksesta tuli yksi Tyypin suosikkiruoista, vaikka maistamisen myötä Tyyppi olikin sitä mieltä ettei tykkää yhtään. Meillä siis pieni patistaminen maistamiseen toimii. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!