lauantai 30. heinäkuuta 2016

23.9.15: Meidän maanantai: vaatekaapin siivousyritys


6.49: Olen edellispäivänä laatinut osto-ilmoituksen Facebook-kirppikselle trenssistä ja saanut muutaman tunnin sisällä vinon pinon tarjouksia. Laitan yhdestä mustasta takista tarkentavan kysymyksen myyjälle. Jatkan vielä unia.

7.30: Puhelimen herätyskello soi. Painan torkkua.

7.35: Herätyskello soi. Torkku.

7.40: Ihmeen sinnikäs herätyskello. Torkku.

7.45: Edelleen kello jaksaa soida. Puhelimen näytöllä vilkkuu muistutus Tyypin kerho-aamusta. Molemmat lapset heräävät ja aamutoimiin.

7.58: Pakastimesta viipale paahtoleipää sulamaan Tyypille kerhoeväitä varten, aamukahvia äidille ja aamupalaa lapsille. Huomaan, että Tyyppi on noussut tänään väärällä jalalla.

8.03: Neiti syö annoksen muroja ja maitoa (2,5 muroja / 1,5 dl maitoa) ja Tyyppi syö kiukuteltuaan viipaleen paahtoleipää ja viinirypäleitä.

8.18: Kasaan rattaat sisarusistuimen kera ja tsekkaan säätiedotteen. Ulkona on 14 astetta lämmintä ja märkää, joten Tyypin uusi kurapuku pääsee metsäretkellä tänään testiin.

8.22: Tyyppi saa hirveät raivarit, kun hampaat pitäisi pestä. Tänään onkin herätty todella väärällä jalalla. Varoitan, että jos hölmö kiukkuilu ei nyt lopu, niin karkkipussista lähtee yksi karkki jäähylle. Tyyppi päättää kiukuissaan huitaista ja ensimmäinen karkki poistuu pussista.

8.25: Koko karkkipussi on jäähyllä ja raivari jää pikkuhiljaa taakse. Käymme tilanteen läpi ja lopuksi päätämme olla taas kavereita ja tiputtaa Känkkäränkän ja Mörri-möykyn vessanpönttöön. Syli, hali ja äidin kärsivällisyys (mistä siihen voi ostaa jatkopaloja…?) auttavat pitkälle. Molempien lasten hammaspesut.

8.30: Teen kiireellä Tyypille eväät mukaan kerhoon ja pakkaan kerhorepun.

8.36: Tyyppi pukee innoissaan ulkovaatteet päälle, samalla puen Neidin. Onneksi ulkona ei sada! Pidän syksystä, mutta aamuisin kiireessä vesisade ei todellakaan innosta lähtemään reippaasti liikkeelle.


8.59: Ehdimme kerhoon juuri oikeaan aikaan. Heipparallaa-huiskutukset ja muistutus, että tulen hakemaan. Käymme Neidin kanssa Lidl:ssä hakemassa ksylitol-pastilleja ja puurohiutaleita.

9.16: Sovin treffit takin noudon suhteen seuraavalle illalle.

9.27: Kotona. Siivoamme keittiön ja Neiti saa tutkia avoinna olevaa puhdasta tiskikonetta. Hetkeä myöhemmin Neiti touhuaa omia juttujaan isoveljen huoneessa, mutta äidin vaatekaapin siivous-operaatio vie voiton kiinnostavuudellaan. Lopputuloksena valikoin muutamia minulle isoksi jääneitä vaatteita myyntiin fb-kirppikselle vaatekaapista. Kaappi itsessään on seitsemän kertaa sotkuisempi, kuin ennen siivousoperaation aloittamista.


Note 2 self: siivoa vaatekaappi salaa Neidiltä
10.35: Neidillä on nälkä ja välipalaksi tarjoiltava banaani, jogurtti ja hedelmäsose uppoaa hetkessä. Hyvä, kun ruoka maistuu. Taustalla televisiossa pyörii Emmerdale. Siis mitä, ovatko Charity ja Declan nykyään yhdessä?

11.05: Leikkihetki olohuoneessa. Lahjaksi saadut isoveljen Mimiksi ja Kukuksi nimeämät nuket saavat silityksiä osakseen, kunnes Mimi päätyy lelulaatikon pohjalle. Nukketalo-leikki kiinnostaa, joten herra hakkaraiset, muumit ja nalle puh tiikereineen nauttivat äidin avustuksella teetä sulassa sovussa.


11.38: Puen Neidin ja lähdemme hakemaan isoveljeä kerhosta. Neiti on väsynyt, mutta riisikakun avulla pysyy hereillä, kunnes tulemme kotiin.

12.10: Tyyppi haluaa kävellä osan kotimatkasta, sillä matkalla on tusinan verran hyviä lätäköitä, joissa pomppia. Lounaaksi pitäisi kuulemma olla kasvissosekeittoa, mutta ei liikaa vaan sellainen sopiva annos.


12.17: Kotipihalla bongaan remonttimiehen, joka on tulossa vaihtamaan meille keittiöön uudet kulmatyötasot. Aikataulu on venähtänyt ja niinpä uudet tasot vaihdetaan meille vasta seuraavana päivänä. Sovimme, että klo 08 jälkeen aamulla sopii hyvin ja kiiruhdan lasten kanssa laittamaan lounasta. Tyyppi ja Neiti touhuilevat hetken olohuoneessa yhden Puuha Pete-jakson puuhastellessa taustalla ja lämmitän Tyypille pakastimesta annoksen kasvissosekeittoa ja teen Neidille lounaaksi kasvissose-munakasta.

12.28: Molemmat syövät reippaasti. Juon itse samalla toisen kupin kahvia ja juttelemme Tyypin kerhopäivästä. Tyypin kerhoryhmä on juuri sopivan kokoinen ja vetäjillä on huippu-ote ainakin Tyyppiin. Lounaan jälkeen Tyyppi saa katsoa loppuun kesken jääneen Peten ja sitten onkin päikkisaika.

12.47: Neiti lähtee päiväunille. Touhottaa ja hassuttaa pienen hetken Puhi-Puhin kanssa sängyssä ja kierähtää sitten kyljelleen ja nukahtaa. Tyyppi on katsonut Peten loppuun ja kiipeää yläkertaan päikkiksille. Luulin laittaneeni edellisiltana pyykkikoneen päälle, mutta olin näköjään unohtanut. Saisiko äidille jostain lisää keskusmuistia? Pyykkikone päälle.

13.03: Siivoilen keittiön lounaan jäljiltä ja paistan lounaaksi pyttipannua. Ihana hiljaisuus!

13.26: Kierähdän sohvalle ja yritän katsoa jakson Fear the Walking Dead-sarjaa, mutta puolessavälissä painan stoppia. Ei nappaa tämä sarja, vaikka miten päin olisi. Ihan hyvä toisaalta: HBO Nordic-tilauksen voi katkaista ilmaisen kokeilu-kuukauden päättyessä. Vaihdan Harry Potteriin ja Azkabanin vanki-kirjaan.

13.57: Yläkerrasta kuuluu pesukoneen ohjelman päättymismusiikki. Muuten kuuluu yläkerrasta vain molempien nukkuvien lasten tuhina.

15.15: Tyyppi herää päikkäreiltä, Neiti nukkuu edelleen. Tyyppi haluaa katsoa yhden jakson Jakea ja merirosvoja. Teen aviomiehelle valmiiksi välipala-voileivät ja otan kanafileet huoneenlämpöön. Päästän itseni tänään helpolla ja paistan päivälliseksi kananugetteja. Laitan perunat kiehumaan.

15.40: Aviomies kotiutuu ja alamme Tyypin kanssa paistaa kanaa. Kananmunia on vain yksi, mutta onneksi se riittää yhtä filettä lukuunottamatta. Tyyppi on nykyään varsin usein innoissaan auttamassa ruoanlaitossa, oma paistinpannu tietysti mukana.

15.56: Neiti herää päikkiksiltä, onneksi aviomies ehtii apuun. Tyyppi syöttää päivällistä Kuku-nukelle. Mimi-nukke saa Tyypiltä varoituksen, että ruokapöydässä pitää istua nätisti.


16.24: Ruoka-aika! Neiti syö perunaa, kokonaisen nugetin ja puolikkaan tomaatin. Jaksaa edelleen hymyilyttää, miten hyvällä ruokahalulla Neiti syö ja miten Tyypin siirtyminen tavalliseen kotiruokaan tuntui aikoinaan niin hankalalta.

17.04: Ulkona on sateen jäljiltä raikas ilma, joten suuntaamme koko perheen voimin pihalle tunniksi leikkimään. Heitellään koreja, keinutaan ja Tyypin kanssa yritämme jälleen tyhjentää vesilätäkköä. Opin, että Pipsa Possu-ämpäriin mahtuu 57 lapiollista vettä.


18.15: Neidillä alkaa olla iltatoimien aika. Iltapalaksi isin toimesta annos puuroa. Ripustan pyykit yläkerrassa ja Tyyppi touhuaa omia juttujaan alakerrassa. Duplo-moottoripyörät Samin, Puuha-Peten, Juhan ja Jannen kanssa ovat tänään ykkös-juttu.

19.02: Yksi Facebook-kirppiksellä myydyistä leluista haetaan ja Tyyppi luovuttaa lelun. Neiti lähtee nukkumaan. Tyypille iltapalaa, banaani ja omenaa.

19.26: Tyypillä on iltapesun jälkeen iltasatu-aika ja tänään on äidin vuoro. Luemme Tiikerin oivalluksista.

20.04: Luonnostelen tätä postausta ja lähetän pari sähköpostia. Iltapalaksi voileipä ja pari lasillista vettä.

21.18: Sovin vielä kellonajan seuraavalle päivälle, mihin aikaan voin käydä testaamassa ja ostamassa takin.

22.05: Aviomies lähtee nukkumaan, valvon vielä hetken ja katson kaksi jaksoa Drop Dead Diva-sarjasta. Mahtava Netflix! Fiilistelen ihan pikkuisen lokakuussa siintävää lomaa lämmössä.

23.46: Lights out ja hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!