lauantai 30. heinäkuuta 2016

23.11.15: Myyntiviikko Akselissa pöytä 192


Mainio itsepalvelukirpputori Akseli sijaitsee Espoossa Mankkaalla. Juuri sopivan kävelymatkan päässä meiltä, joten siellä tulee toisinaan piipahdettua. Ja harvemmin poistuttua tyhjin käsin. Äitini muutti vastikään uuteen kotiin ja pyysi nyt tekemänsä suursiivouksen myötä josko varaisin meille kirppispöydän ja ehtisin tässä vieressä asuessani käydä viikon verran hoitamassa ja pitämässä pöydän siistinä.

Olen harvemmin myyjä-osapuolena kirppiksillä ja nyt onkin kiva kirjoitella tästä näkökulmasta, kun ensimmäistä kertaa pöytä on vuokralla tuolta Akselista. Aikaisemmin olen käynyt myymässä tavaroita Hietsussa ja Jäähallissa sekä muutaman kerran vuokrannut pöydän toiselta suosikki-kirppikseltäni Nellasta ja Nutusta. Nyt kuitenkin omaa myytävää oli varsin vähän, joten tällainen järjestely sopi, kuin nenä päähän.

Itsepalvelukirppiksillä vuokrataan myyntipaikka (yleensä hyllykkö + rekki) ja tyypillisin myyntiaika on 6 päivää eli viikko, josta yhden päivän kirppis on suljettuna. Akselin myyntipaikan eduksi täytyy mainita hyvä koko, sillä paikka on leveä ja hyllytilaa on runsaasti. Kirppiksellä on myyntipaikkoja yli 200. Tila on jaettu tavallaan kahtia: etuosassa on sisäänkäynti ja kassapisteet, takaosassa myyntipöytiä. Akselissa myyntiviikon hinta on 44 euroa + 2,5% provisio kokonaismyynnistä. Joulukuun alussa provisio tulee nousemaan 3% suuruiseksi.


Tältä pöytä näytti perjantaina aamupäivällä. Nyt ovat monet tavarat jo löytäneet uuteen kotiin!

Vuokrattaessa myyntipaikkaa rekisteröidytään Akselin varausjärjestelmään verkossa, jossa voi tehdä itse paikkavarauksen jopa haluamastaan pöydästä sekä luoda viivakoodilliset hintalaput. Tämä hintalappu-systeemi on ollut ainakin itselleni se kivoin yllätys! Kun hintalaput luo verkossa, pystyy myyntiä seuraamaan reaali-aikaisesti. Hintalaput tulostetaan Akselissa kassapisteellä joko paperisena tai tarra-versiona. Tarra-sivun hinta on 0,80 euroa.


Tarralliset eivät pysy hirmuisen hyvin vaatteissa kiinni. Itse ratkaisin ongelman sillä, että niittasin hintalaput kiinni vaatteiden pesulappuihin. En voi sietää nuppineula-ratkaisua eli hintalappu kiinni nuppineulalla. Mikään ei nimittäin ole niin ärsyttävää, kuin tuikata sormensa neulaan ykskaks yllättäen.

Koska itse kirppistelen paljon, niin haluaisin myyntipaikan olevan sellainen, joka houkuttelisi minua. Niinpä olen varsin tarkka tavaroista, jotka myyntiin menevät. Ei siis rikkinäisiä tai likaisia tavaroita. Niinpä täällä on jynssätty peilejä, astioita ja kehysten laseja puhtaaksi ennen myyntiin laittoa.


Vaatteille ei tällä hetkellä taida olla paljon kysyntää. Kaupaksi ovat käyneet ainoastaan Viking-merkkiset lämpökumpparit (5 €) ja uudenveroinen pikkumusta-pitsimekkoni (hinnoitteluvirheen vuoksi hintana huima 9 €). Neidin pieneksi jääneet vaatteetkaan (siisteimmät koossa 62-86 cm) eivät juuri käy kaupaksi, vaikka euro/kpl -hintapyyntö on varmasti kohtuullinen. Enemmän kysyntää on selvästi käyttötavaroilla, kunhan ovat siistejä, ehjiä ja hintataso kohdallaan.

Kivan pölyinen tietsikan näyttö. :)
Vuokra-ajan alkaessa myyntipaikkaa voi alkaa täyttää klo 10.00 ja myyntipaikan täytyy olla tyhjä vuokra-ajan viimeisenä päivänä sulkemisaikaan (klo 19.00 tai 16.00) mennessä. Vuokra-ajan päätyttyä myynti tilitetään joko pankkitilille tai käteisenä. Meillä on myyntiaikaa jäljellä vielä kolme päivää. :) Toivottavasti kauppa käy mukavasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!