lauantai 30. heinäkuuta 2016

2.12.15: Lähtölaskenta jouluun


Vajaa vuosi sitten löysin kirppiskierroksella Mauri Kunnaksen kuvituksella varustetun joulukalenterin. Numeroituja rasioita on 24 ja niistä voi koota yhteensä neljä erilaista kuutiopalapeliä. Hintaa joulukalenterilla oli 3,50 euroa.

Joulukalenteriin olen suunnitellut muutaman oman yllätyksen Tyypille ja Neidille sekä muutaman yhteisen jutun. Koska Tyyppikin on vielä sen verran pieni, niin yritän kalenterin myötä tehdä tästäkin yhteisen jutun sisarusten kesken.

Ensimmäiseen kalenterin luukkuun tonttu oli käynyt tuomassa tonttulakit lapsille. Valitettavasti tonttu oli vielä siinä luulossa, että Neiti on yhä vauva ja niinpä Neidin tonttulakki oli vallan liian pieni! Kirjoitimme Tyypin kanssa eilen illalla viestin tontulle, jossa muistutimme Neidin olevan jo taapero eikä enää vauva. Tänä aamuna tonttu oli tuonut oikean kokoisen tonttulakin liian pienen tilalle.

Lisäksi tonttu oli tuonut Tyypille ja Neidille tänä aamuna Tiikeri- ja Nalle Puh-hahmot (duploja). Tyyppi rakensikin välittömästi Puolen Hehtaarin metsän duploista ja niinhän siinä kävi, että Puh söi liikaa hunajaa Kanin kolossa ja jäi kiinni koloon.Joulukalenteria vahtivat lumiukko ja tonttu. Näillä on Tyypin mukaan keskinäisiä ja salaisia joulujuttuja. Tyypillä ja Neidillä on myös Mimmi-mummilta lahjaksi saatu partiolaisten joulukalenteri, josta avataan uusi luukku joka aamu ja katsotaan miten kuva muuttuu.

Rasia-kalenteriin on tulossa pieniä tehtäviä tontulta. Esimerkiksi: Tänään leivotaan pipareita. Tänään koristellaan piparkakkutalo. Tänään koristellaan joulukuusi. Kurkkaa dvd-soittimeen. Sellaisia juttuja, mitä voidaan yhdessä lasten kanssa kolmisin tai nelisin tehdä.

Tiikeri ja Puh löytyivät viime viikolla Akselista 4 euron yhteishintaan. Tonttulakit löytyivät Prismasta 1,45 euron/kpl-hintaan. Kalenteriin on löytynyt myös upo-uusi Fröbelin Palikat-dvd sekä Nalle Puh-dvd kirppiksiltä.

Huomenna aukeaa kalenterista kolmas luukku ja sinne löysin tänään kirppiskierrokselta pikku-legoja. Tyyppi sai synttärilahjaksi hurjia merirosvoja, joten tämä pieni kilpikonna-saari sopii oikein hyvin samaan teemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!