lauantai 30. heinäkuuta 2016

2.11.15: Huiskin haiskin


Muistatteko sellaisen jakson Muumilaakson tarinoista, kuin Majakka syttyy? 

Siinä muumit matkustavat syrjäiselle majakalle ja majakanvartija on lähtenyt tiehensä. Pikku Myy tyylilleen uskollisena on vakuuttunut siitä, että nimettömät hirvitykset ovat syy majakanvartijan katoamiseen ja toteaakin: "Sehän on ilmiselvää! Huiskin haiskin jätetyt vaatteet, tiskit, puoliksi koottu palapeli. Meren ratkaisematon mysteeri siihen on syynä." Heräsin viime yönä ja jostain kumman syystä juuri tämä kohtaus muumeista ujuttautui mieleeni.

Aamulla mietin, että onkohan meidänkin kotoa lähtenyt jonkin sortin vartija tiehensä.

Tulin reissusta kotiin lauantaina aamulla. Sunnuntaina selvisi, että lasten lempparipuuhaa poissaollessani ja isin silmän välttäessä oli ollut muun muassa kaikkien lauta- ja muistipelien sisältöjen kasaaminen keskelle olohuoneen lattiaa. Ja nyt niitä pelien osia metsästetäänkin sitten ympäri ala- ja yläkertaa! Muistipelikortteja on tähän mennessä löytynyt esimerkiksi alakerran pikku-vessan maton alta sekä Tyypin huoneen roskiksen alta. Tikapuupelin noppa oli löytänyt tiensä olohuoneen jättikokoiseen kukkaruukkuun ja palapelin paloja löytyy mistäpäs muualta, kuin tungettuna kaiutinten sisään ja eteisen pöydän alle. *huokaus*

Pistettiin sitten tyttövoimin tuulemaan Tyypin kerhoillessa ja saatiin siivoa jälkeä aikaan.

Huh. Eniten minua ehkä ärsyttää juuri ne huiskin haiskin jätetyt vaatteet. Anyone?

Mutta nyt on alakerran kaikki epäselvät ja aviomiehen sanoin: reservissä olevat vaatekappaleet (kerran kaksi käytettyjä, joita ei ole vielä syytä laittaa likapyykkikoriin) siivottu paikoilleen. Tarkoitus olisi myös tehdä pieni inventaario lasten vaatekaappeihin, jotka ovat räjähtämispisteessä, kuinka ollakaan. Ja pääsen vihdoin myös esittelemään millaisia ihanuuksia Neiti sai ystävältäni Mialta toissa viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!