lauantai 30. heinäkuuta 2016

18.10.15: Haastavat pari viikkoa


Aviomies lähti tänään työmatkalle. Palaa huomenna ja lähtee ylihuomenna uudestaan palatakseen torstaina illalla. Perjantaina ollaan yhdessä ja lauantaina aamulla minä lähden Antalyaan, mistä palaan seuraavana lauantaina aamupäivällä. Edessä on siis erilaiset pari viikkoa, kun ensin on isi reissussa ja sitten äiti.

Lasten arkirytmi kuitenkin pysyy tuttuna ja turvallisena.

Pääasiassahan minä pyöritän päivittäistä arkea kotona lasten kanssa, joten haluaisin tietysti omalta osaltani tehdä isin viikosta lasten kanssa mahdollisimman sujuvan. Ja samalla mahdollistaa itselleni rennon viikon. Ja mistäpä sitä äiti eniten huolehtisi ollessaan lentomatkan päässä? No tietysti siitä, että lapset ja isi saavat ruokaa!

Ajatuksena on siis tällä tulevalla viikolla kokkailla pakastin mahdollisimman täyteen kotiruokaa. Sopivia ja valmiita annos-kokoja, jotka isin on helppo sulattaa. Mielestäni arki on nimittäin paljon sujuvampaa lasten kanssa silloin,kun ruokahuoltoa ei tarvitse liiemmälti miettiä. Niinpä pakastimeen kokkailen tällä viikolla valmiiksi ainakin jauhelihakeittoa, kasvissosekeittoa, tomaattikeittoa, Pipsa Possun spagettikastiketta ja bolognese-kastiketta. Ja ajattelinpa kokeilla lihapullienkin tekoa, vaikkakin isi meillä on se varsinainen lihapullatehtailija.

Lisäksi teen Neitiä varten porkkana ja porkkana-kukkakaalisosetta pakastimeen kuutioina, joita on helppo sitten sulattaa esimerkiksi sose-munakkaaseen tai cous-cousin ja kanan joukkoon. Keitetyt perunat jätän pois keitoista, koska keitetyn perunan koostumus muuttuu ikävän rakeiseksi pakastettaessa. Perunakuutiot kuitenkin kiehahtavat varsin nopeasti kypsiksi.

Tuleeko teillä ruudun sillä puolen mieleen joku helppo ruoka, joka olisi myös helppo pakastaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!