lauantai 30. heinäkuuta 2016

15.10.15: Kuukauden ruokamenot osa 3: Budjetissa pysymisen taito


Kuukauden mittainen seuranta perheen talousbudjetissa pysymisestä ja ruokamenojen seuraamisesta on nyt päättynyt. Tänään alkoi uusi kuukausi ja uusi budjetti.

Budjetti (550 euroa) piti varsin mainiosti ja onnistuin yllättämään itseni tässä asiassa. Etenkin kuukauden vaihdetta kohti mentäessä, huomasin olevani entistä tarkempi siitä miten usein kaupassa tuli käytyä. Ajattelen, että tämä oli nyt ensimmäinen askel ja seuraava (eli tänään alkanut kuukausi) antaa välittömästi uuden mahdollisuuden tsempata ja seurata edelleen mitä sieltä kaupasta tulee kannettua kotiin.

En ole ollut tarpeeksi tarkka kuittien säilyttämisen suhteen, sillä kauppakuitteja on tallessa 171,96 euron edestä.


Voin tietysti seurata S-Mobiili-sovelluksella kätevästi S-tililtä tekemiäni ostoksia. Niistä näen, että yllä olevien kuittien lisäksi ruokaostoksia on tehty muun muassa 12.10.15 Lidl:stä 25,96 euron edestä sekä Sellon Prismasta 1.10. reilun 36 euron edestä.

Talousbudjetti kuitenkin siis piti ja se olikin tärkeintä. Yleensä kun on käynyt niin, että budjetti on lähtenyt vuotamaan 50-100 euron verran.

Seuraavan kuukauden aikana aion napata talteen jokaisen kuitin ja seurata aiempaa tarkemmin, mitä kaupasta kotiin ostetaan. Ja ajattelin myös selailla Lidl:in tarjouslehteä läpi ja vinkkailla täällä omasta mielestäni hyviä tarjouksia.


Esimerkiksi tänään Lidl:ssä tuli myyntiin uusi setti erilaisia sisustustarroja, hintaan 3,99 €. Aakkoset kotiutuivat meille ja paketissa kirjain-arkkeja on kolme kappaletta. Tyyppi bongasi heti, että Ö-kirjain puuttuu.ps. Tähän tulevaan kuukauteen oman haasteensa tuo se, että olen lähdössä viikon mittaiselle lomalle Antalyaan. Lapset jäävät isin kanssa kotiin. Voin vakuuttaa, että viikon aurinko- ja lämpöloma tulee tarpeeseen, mutta lapsia ja aviomiestä tulee kyllä ihan mielettömän kova ikävä. Ei niinkään arkea lasten kanssa, mutta Tyypin lauluja Viidestä ilmapallosta ja Hurjasta enosta sekä Neidin touhottavaa konttausta paikasta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!