lauantai 30. heinäkuuta 2016

14.11.15: Ostoksia Kierrätyskeskuksesta


Nihtisillan Kierrätyskeskus sijaitsee aika likellä, joten sinne on helppo käydä viemässä ylimääräiseksi käyviä tavaroita ja pieneksi jääneitä lasten vaatteita. Liekö kaamosväsymys vai mikä, mutta nyt en ole jaksanut varata kirppispöytää tai laittaa tavaroita myyntiin Facebook-kirppiksille, vaan olen kiikuttanut ylimääräiset ehjät vaatteet ja tavarat joko UFF:in keltaisiin laatikkoihin tai Kierrätyskeskukseen.

Kävimme torstaina hakemassa Tyypin synttärikutsuja varten korttipohjia. Kierrätyskeskuksella on varsin kiva ja monipuolinen valikoima erilaisia askartelumateriaaleja tarjolla. Kierrätyskeskuksessa toimii myös oma kädentaitopajansa nimeltä Näprä, joka muun muassa tarjoaa eri-teemaisia avoimia pajoja, joissa on mahdollisuus pientä maksua vastaan päästä luomaan vanhasta uutta. Seuraava avoin paja on teemaltaan joulukortit ja järjestetään keskiviikkona 2.12.2015. Tarkemmin pääset Näprään pajoineen tutustumaan täältä:click click!


Pakkohan se on aina kurkata läpi mitä kaikkea Kierrätyskeskuksessa on tarjolla, kun siellä käy. Plan B-mallisto miellyttää aina, mutta valitettavasti kotiäidin kukkaro ei ihan anna periksi näille tuotteille. Plan B on siis Kierrätyskeskuksen uniikkien uusiotuotteiden mallisto, jonka tuoteperheeseen kuuluvat muun muassa erilaiset ekologisesti ja eettisesti tuotetut vaatteet ja huonekalut.

Esimerkiksi tuo Nalle Puh-tuoli olisi voinut muuttaa välittömästi Tyypin huoneeseen! Mainittakoon vielä, että koko Plan B-mallisto on kotimaista käsityötä ja jokainen tuote on uniikki.


Myös nämä laukuista (taitavat olla ompelukone-laukkuja?) tehdyt jalalliset säilytysratkaisut ovat aika ihanat.


Plan B-ihanuudet jäivät tosiaan hyllyyn, mutta jotain muuta kuitenkin tarttui mukaan. Kierrätyskeskuksessa on monesti tarjolla erilaisia lautapelejä niin lapsille, kuin aikuisillekin. Olisi kiva, jos paketin päälle olisi jotenkin kirjattu, että henkilökunnan toimesta on tarkistettu pelin sisältävän kaikki osat. Eipä siinä toisaalta montaa hetkeä kulu, kun itse käy läpi ovatko kaikki osat tallessa vai ei.

Ostokset olivat jälleen tosi edullisia: puiset palapelit olivat 0,50 euroa/kpl, Hugo-lotto, Puh-muistipeli ja tupla-palapeli olivat euron kappale. Maatila-peli maksoi 2 euroa ja saman verran maksoi Mulan-kirja (kerään Disneyn satuklassikoita). Aviomiehen löytämä Mauri Kunnas-metallitarjotin 2 euroa ja korttipohjat 0,50 euroa. Yhteensä ostoksiin kului siis 10,50 euroa.
Kaikki palapelit päätyivät odottamaan joulua. Näin joulun lähestyessä, ajatuksia herättää jo etukäteen taas se tavaramäärä, mitä lahjapaketeista kertyy. Niinpä olemmekin tänä vuonna jutelleet muutamien ystävien ja perheenjäsenten kanssa, että meillä olisi kierrätys ja ns. second hand-teemana tämän vuoden joululahjoissa. Ja osittain olemme myös sopineet, että aikuisten kesken emme osta lahjoja ollenkaan.

Mitä mieltä olette, voiko lahjaksi ostaa ja antaa käytettyä vai onko lahja enempi-arvoinen ollessaan uutena kaupan hyllystä ostettu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!