lauantai 30. heinäkuuta 2016

13.11.15: Kiukkua


Muutama viikko ollut taukoa näistä Meidän päivä-postauksista, mutta eilen torstaina oli pitkästä aikaa sellainen päivä, että teki mieli kirjoittaa jälleen päivä muistiin.

7.04: Tyypin huoneesta kuuluu: "Isii?" Käyn sanomassa, että vielä ei ole aika herätä vaan jatketaan unia. Tyyppi kysyy missä isi on ja kuultuaan tämän olevan töissä, toteaa, että isiä on ikävä. Tyyppi käy vessassa ja kipuaa sitten äidin viereen jatkamaan unia.

8.16: Herätään Tyypin kanssa ja ennenkuin Neiti herää, saa Tyyppi hetken pelata tabletilla Pipsa Possu-muistipeliä, jotta yläkerrassa on hiljaista ja Neiti saa vielä nukkua. Meillä on hyvin rajattua se kuinka paljon ja koska tabletilla saa pelata, koska tabletti peleineen on äärimmäisen koukuttava. Tiedän, että tabletissa on akkua jäljellä noin 10 minuutin ajaksi, joten lupaan, että peliä voi pelata kunnes akku loppuu.

8.28: Tabletista loppuu akku juuri sopivasti ja Tyyppi lähtee omaan huoneeseensa leikkimään roskis-projektia. Tarkistan millaista säätä on aamuksi luvattu.

8.33: Neiti herää ja Tyyppi porhaltaa Neidin huoneeseen toivottamaan hyvää huomenta. Tyyppi on sitä mieltä ettei jaksa hetkeäkään odottaa, että ehtisin vaihtaa Neidille vaipan, vaan jäbä painelee alakertaan omatoimisesti aamupalalle.

8.42: Suuntaamme Neidin kanssa aamutoimien jälkeen alakertaan aamupalalle. Tyyppi on ehtinyt syödä oman aamupalansa ja kiitää takaisin yläkertaan jatkamaan roskis-projektiaan.


Keitän Neidille aamupuuron ja nappaan kofeiinitabletin ja lasillisen vettä. Olen päättänyt vähentää kahvinjuontia, joten tilalle on tullut paljon vettä ja tuo kofeiini tabletti-muodossa.

8.55: Neiti syö puuroa suht reippaasti. Tyyppi säntäilee edestakaisin alakerran ja yläkerran väliä ja kiikuttaa "roskia" eli duploja (sekajätettä), rakennuspalikoita (biojätettä) ja muistipeli-kortteja (paperiroskaa) mukanaan. Tänään Neitiä ei kovasti itse syöminen kiinnosta.

9.18: Syön itse aamupalaksi muroja, maitoa ja banaania. Lapset hammaspesulle ja hetken kuluttua molemmat touhuavat eteisen kaappien kimpussa. 20 minuuttia myöhemmin eteisen kaapit on teipattu äidin toimesta kiinni, kun lasten huomio on kiinnittynyt olohuoneen lelulaatikoihin.


9.39: Mainitsen, että lähdemme kohta ulos eli Tyyppi voisi vaihtaa vaatteet. Lähden hakemaan yläkerrasta sukkahousuja Tyypille (ulkona lämpöä +1 aste) ja yläkerrassa kuulen, kun Tyyppi huutaa: "Äitiiii, Neiti on sohvalla!" Kiiruhdan aika vauhdilla portaat alakertaan, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun Neiti on itse todella kiivennyt sohvalle. Nyt on siis koittanut se hetki, kun Neitiä ei voi toistaiseksi jättää hetkeksikään näkemättä olohuoneeseen. Sohva kun on yllättävän korkea ja lattia valitettavan kova.

9.54: Tyyppi pukee ulkovaatteita päälle ja kitisee samalla siitä ettei halua laittaa pipoa ja kurarukkasia. Totean, että sitten lähdetään ulos ilman. Avattuaan ulko-oven Tyyppi muuttaa mielensä, kun ulkona onkin aika viileää ja märkää. Tyyppi lähtee takapihalle odottamaan siksi aikaa, kun puen Neidin.

10.02: Neiti ei voi sietää pukemista. Sen jälkeen, kun kävely alkoi sujua, on Neiti vihannut kenkiä ja haalaria yli kaiken. Isi pukeekin Neidin aina korvatulpat korvissaan, itse en ole ihan niin pitkälle vielä edennyt vaan pyrin edelleen harhauttamaan Neitiä riittävästi. Tänään Neiti saakin talvihaalarin päälle kurahousut, koska ulkona on super-märkää ja kuraista. Tulisipa jo lunta! Paljon paljon lunta!! Tyyppi odottaa meitä ulko-ovella ämpärit ja lapparit sylissä.

10.16: Kävelemme pihan ympäri, jotta Neiti saa hyvää harjoitusta kävelyyn kengät jalassa. Tyyppi kuikuilee näkyykö naapurin setää, jolla on paljon mielenkiintoisia työkaluja ja joka kerran "nukkui" eli teki korjaustöitä autonsa alla.

10.22: Yläpihalla on ryhmä päiväkotilapsia leikkimässä aina aamupäivisin, mikä tuo kivaa vaihtelua Tyypin leikkeihin. Päiväkodin ohjaajat huomioivat myös Tyypin aina mukaan touhuamaan lasten kanssa. Neitikin innostuu kiipeilemään liukumäkeä kohti ja tuskin enää menee kauankaan siihen, että Neiti laskee liukumäen ylhäältä itse alas. Vielä toistaiseksi annan Neidin laskea liukua puolesta välistä.


11.16: Päiväkotiryhmä suuntaa lounaalle ja Tyyppi haluaa heitellä vielä koreja. Hän kiiruhtaa hakemaan pallot omalta pihalta. Pallopeli ei kuitenkaan jaksa montaa hetkeä innostaa ja jokin alkaa häntä kiukuttaa. Päätämme lähteä pikkuhiljaa kotiin ja käydä katsomassa moottoripyöriä kotimatkalla. Tyyppi käy viemässä pallot takapihalle ja takaisin tullessa jokin alkaa entisestään kiukuttaa. Tyyppi heittää hiekkaa Neidin päälle ja varoitan, että jos hiekkaa lentää vielä toisen kerran, niin mennään suoraan kotiin eikä käydä katsomassa moottoripyöriä. Hiekkaa lentää ja niinpä moottoripyörät jäävät väliin.

11.30: Tyypin karjunta kuuluu pitkin pitäjää. Ulko-ovella avaan oven ja riisun Neidiltä kurikset ja haalarin pois. Tyyppi päättää lyödä, minkä seurauksena äidin äänenvolyymi nousee. Varoitan, että jos Tyyppi vielä lyö, niin hän päätyy sisälle mentyä suoraan päiväunille. Tyyppi päättää huitaista vielä kahdesti. Otan Neidiltä loput ulkovaatteet pois ja päästän hänet sisälle. Autan Tyypiltä (joka karjuu haluavansa syödä lounasta ennen päikkäreitä) ulkovaatteet pois ja komennan hänet yläkertaan omaan huoneeseen päikkäreille.

11.44: Laitan riisin kiehumaan ja kuuntelen yläkerrassa omassa huoneessa karjuvaa Tyyppiä. Neidille Fröbelin Palikat telkkarista hetkeksi päälle, koska tiedän, että Tyypin kanssa asia on käytävä lävitse.

11.48: Tyyppi riehuu ja raivoaa edelleen ja haluaa olla yksin. 3 minuuttia myöhemmin Tyyppi haluaa tulla syliin. Käyn kurkkaamassa vielä Neitiä, joka keskittyy Fröbelin Palikoiden iBuu iTai-lauluun ennenkuin käymme tilanteen Tyypin kanssa läpi.

11.55: Tyyppi on ollut ensin muutaman minuutin ihan hissukseen sylissä ja selvästi saanut purettua pahaa mieltään sylissä. Olemme ihan hiljaa ja annan Tyypin aloittaa puhumisen. Muutaman minuutin hiljaisuuden jälkeen Tyyppi kysyykin: "Äiti, miksi minua kiukutti?" Vastaan kysymyksellä: "No mikä sinua kiukutti?" Ja Tyyppi käy itse läpi kaikki asiat, jotka kiukuttivat, kun oltiin ulkona ja mitkä johtivat siihen, että hän joutui omaan huoneeseen. Luulen, että tämä lähestymistapa on hyvä, kun Tyyppi saa itse kertoa asioista.

12.01: Käyn kurkistamassa Neitiä alakerrassa ja tämä edelleen seuraa Fröbeleitä. Tyyppi tulee vielä istumaan hetkeksi syliin. Tyyppi pyytää oma-aloitteisesti anteeksi. Uskomattoman ylpeän äidin hetki!! Lähdemme alakertaan, missä Neiti edelleen katsoo Fröbeleitä. Laitan telkkarin kiinni, mutta jätän musiikin edelleen päälle ja lämmitän lapsille lihapataa riisin kanssa. Tyyppi on kahta vaille saamassa uudet raivarit, kun lounaaksi ei olekaan perhosia (pastaa), mutta syö reippaasti kaksi annosta.

12.27: Lounaat on syöty ja rakennamme lasten kanssa hetken aikaa duploilla ja palikoilla. Neiti vaipanvaihtoon ennen päikkäreitä.

12.46: Molemmat lapset kiipeävät yläkertaan ja nappaan Neidin unipussiin päikkiksille. Neitiä ei tarvitse montaa hetkeä houkutella unille eikä kyllä Tyyppiäkään. Laitan pyykit koneeseen. 10 minuuttia myöhemmin lapset ovat unessa.

13.02: Siivoilen keittiön lounaan jäljiltä ja alan luonnostella postausta Kiukusta, sen siskosta ja niiden äidistä (löytyy täältä: click click). Valitsen myös muutamia valokuvia teetettäväksi joululahjoja varten ja juon kupillisen teetä.

14.42: Tyyppi huudahtaa kesken unien. Käyn peittelemässä jäbän vielä hetkeksi unten maille.

15.18: Aviomieheltä tekstiviesti, että hän lähtee töistä. Päätän päästää itseni helpolla ruoanlaiton suhteen ja tehdä ruoaksi pastaa ja lihapullia.

15.29: Käyn avaamassa Tyypin huoneen oven ja laittamassa pyykit kuivausrumpuun. Tyyppi herää, Neiti jatkaa vielä unia. Tyyppi haluaa katsoa Jakea ja merirosvoja.

15.42: Laitan vettä kiehumaan pastaa varten, kuullotan sipulisilppua ja laitan paloitellut lihapullat ja paprikan pannulle lämpenemään.

15.52: Aviomies tulee kotiin. Tyyppi tulee auttamaan ruoanlaitossa.

16.12: Neiti herää unilta sopivasti syömään. Kierrepasta (fusilli) on oivallista sormiruokailtavaa lihapulla-palojen kanssa, joten Neiti saa treenailla itse syömistä. Hyvin maistuu ruoka kaikille ja Neiti saa taputuksia isoveljeltä joka kerta, kun ruoka löytää perille suuhun. Ehdotan josko lähtisimme koko perheen voimin käymään Kierrätyskeskuksessa illalla.

16.37: Aviomies saa puolen tunnin lepohetken. Jatkamme lasten kanssa duplo-projektia ja rakennamme vankilan, jonne Tyyppi lukitsee Jokerin ja kakku-rosvon. Sami-niminen poliisi kiitää Neidin avustamana pitkin eteistä. Onnistun varaamaan Tyypille parturi-ajan seuraavalle päivälle.

17.31: Koko konkkaronkka on autossa! Tyyppi kiukuttelee ja potkaisee auton penkkiä, minkä johdosta Tyypin ratti jää istuimen taskuun menomatkan ajaksi. Parku loppuu, kun isi varoittaa, että ratti jää myös kotimatkalla taskuun jos ei kiukku lopu.

18.14: Kierrätyskeskukseen tuhlattu 10,50 euroa. Saldona pari lautapeliä, palapelejä ja Mauri Kunnas-aiheinen metallinen joulutarjotin. Käydään vielä piipahtamassa S-Marketissa ja haetaan Tyypille hieman kerhoeväitä. Käydään hakemassa Tyypin kanssa posti.

19.05: Neidille iltapuuroa ja Tyypille karjalanpiirakkaa iltapalaksi. Isi saa kuulemma tänään pestä hampaat ja lukea iltasadut. Vähän aikaa kulutetaan vielä lapsilta energiaa ja riehutaan alakerrassa koko perheen voimin.

19.42: Lapset unille iltasatujen jälkeen. Teen itselleni iltapalaa ja syön vähän suklaata (olen lipsunut karkkilakosta nyt kolmesti marraskuun alun jälkeen). Alan luonnostella tätä postausta. Aviomies kirjoittaa esseetä.

20.51: Postaus on viittä vaille valmis, valitsen vielä muutamia kuvia teetettäviksi ja katson jakson Suomen Huutokauppakeisaria.

22.04: Vielä ei väsytä, joten katson hetken Katastrofin anatomiaa.

22.40: Aika lähteä nukkumaan, luen sängyssä vielä hetken Harry Potteria. Tyyppi haluaa käydä vielä vessassa, Neiti nukkuu sikeästi. Light´s out ja uni-moodi päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!