sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

12.12.15: Suklaista broileria


Ihastuin viime keväänä suklaan makuun ruoanlaitossa. Tein tuolloin muutaman kerran sekä suklaalla maustettua broileria että jauhelihakastiketta. Molempiin tumma suklaa sopii mielestäni mainiosti. Tänään pitkästä aikaa tein suklaista broilerikastiketta. Reseptin pohjana on täältä (click click!!) löytyvä resepti, mutta olen kyllä tuunannut reseptin aika lailla toisenlaiseksi.

Tähän tapaan siis ja annoksia tulee sopivasti 4 aikuiselle: 
  • 560 g broilerin filee-pihvejä 
  • ½ pussia pakastettuja sipulikuutioita tai 1 kokonainen sipuli
  • ½ yksi-kyntisestä valkosipulista
  • öljyä
  • 1 pkt paseerattua tomaattia
  • 1 pikku purkki tomaattipyrettä
  • 2 dl kanalientä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl chiliä (itse käytän tätä click click)
  • 1 tl broilermaustetta (Santa Maria on tässä myös suosikkini)
  • 1,5 tl fariinisokeria
  • 50 g tummaa suklaata
Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen pannulla paistamista. Jos käytät marinoituja, niin huuhtele enimmät marinadit pois kylmän veden alla. Leikkaa pihvit sopiviksi pikku paloiksi ja laita pannulle paistumaan. Kuullota sipulisilppu ja murskattu valkosipuli (toisella pannulla) miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.


Ripottele (halutessasi) broilerimauste hieman ruskistuneiden broileripalojen pinnalle. Sekoita myös tomaattipyre palojen sekaan. Napsauta vedenkeitin päälle valmistaaksesi kanaliemi fondikuutiosta. Lisää sipulit broilereiden joukkoon.


Anna hetki maustua kannen alla miedolla lämmöllä. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti sekä kanaliemi. Sekoita ja lisää joukkoon mausteet: fariinisokeri, chili, mustapippuri, kaneli. Jos et ole käyttänyt broilerimaustetta, niin lisää myös noin teelusikallinen suolaa. Lopuksi lisää paloiteltu tumma suklaa. Sekoita ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoitellen.

Jos tästä haluaa tulisemman version, voi käyttää esimerkiksi chili-maustettua paseerattua tomaattia.


Suklaa tuo kastikkeelle herkullisen värin ja aivan ihanan mehukkaan maun yhdessä kanelin kanssa. Käytin itse Lidl:in tummaa suklaata, mutta luulen, että seuraavalla kerralla valitsen suklaaksi Pandan Hurmaava Tumma-suklaan tai Fazer Pure Dark:in, sillä näiden maku on jotenkin... No suklaisempi.

Tämä ruoka kuitenkin sopii varsin hyvin talvi-illan ruoaksi. Niin tai no miksei kesäillankin. Ulkonahan oli vielä eilen aste pari vähemmän, kuin viime juhannuksena.

Tarjoile tämä riisin kera. 


Kustannukset tälle ruoalle: 4,59 € / kanafileet (tarjous Lidl) + 0,53 € / sipulikuutiot & valkosipuli + 0,99 € / paseerattu tomaatti + 0,25 € / tomaattipyre + 0,28 € / kanafondi + 0,45 € / suklaa + ~1 € / öljy & mausteet = 8,09 € 
 
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!