lauantai 30. heinäkuuta 2016

11.10.15: Lappu luukullaYllättävän kylmäksi ehtinyt sää teki IKEA-reissun tarpeelliseksi.

Heitimme nimittäin kesän alussa useamman vuoden käytössä olleet täkit pois ja nyt ovat yöt alkaneet olla sen verran vilposia, ettei pelkällä pussilakanalla enää nuku lämpöisesti. Tai no, minä nukun ja aviomies ei, mikä on aika kummallista sillä minä olen aina ollut vilukissa. Neitiä odottaessani aloin kuitenkin nukkua paremmin viileässä, joten sen vuoksi eilisellä ostosreissulla mukaan tarttui uusi täkki vain miehelle.

Tyyppi halusi aikoinaan viettää 3-vuotissynttäreitään IKEAn leikkihuoneessa ja pallomeressä. Leikkihuone onkin mieluisa leikkipaikka ja Tyypin äidiltäkin on sieltä mieluisia muistoja. Olenhan ollut IKEAssa töissä "nuorena" miltei 10 vuotta ja työskennellyt muun muassa lasten leikkihuoneessa. Tyyppi olikin aivan täpinöissään eilen aamusta asti, kun pallomeri odotti. Valitettavasti Espoon myymälässä leikkihuoneessa odottikin lappu luukulla ja leikkihuone pysyy suljettuna remontin vuoksi 15.10. asti.

Leikkihuone oli siis kiinni, mutta eipä siinä sen kummempaa. Neiti kärryihin ja Tyyppi sai ottaa Puhinalle pikku-ostoskärryt mukaan. Tsemppailtiin suoraan lasten osastolle ja päästin lapset touhuilemaan.


IKEAssa on mahtavaa se, että lapset saavat kokeilla, kiipeillä, leikkiä ja testailla kaikkia jänniä juttuja. Luvan kanssa voi koskea ja kiivetä vaikka ruokapöydälle keittiö-osastolla. Lapset on otettu huomioon mallikodeissa ja erilaisia leikkipaikkoja löytyy, kun vain vanhemmat uskaltavat päästää lapset leikkimään ja koskemaan. IKEA on varustettu ihan mielettömillä aktiviteeteilla muksuille!

Neitihän ei vielä kävele, joten ulkona haalarissa ja välikausi-vaatteissa touhuaminen on hänen mielestään välillä varsin ärsyttävää. On huomattavasti helpompaa kontata ja tohottaa menemään pelkissä sisävaatteissa. Olimme liikkeellä heti aamusta, joten muita asiakkaita oli varsin maltillisesti.

Mielestäni on hyvä ottaa lapsia pienestä pitäen mahdollisuuksien mukaan erilaisiin tilanteisiin ja siten opettaa erilaisia toimintatapoja ja myös sosiaalisia taitoja eri tilanteissa. Tyyppi ja Neiti ovat molemmat vauvoista lähtien kulkeneet mukana ostoksilla, kirppiksillä, bussissa ja junassa, joten kumpikaan ei onneksi ihan pienestä hätkähdä. Luotan myös sen verran itseeni äitinä, että tiedän miten toimia, jos jommallakummalla (tai molemmilla) ykskaks yllättäen menisi hermo ja raivoraivari julkisella paikalla yllättäisi.

Eilen oli super-mukava aamupäivä ja muksut viihtyivät ihanasti myös yhdessä touhuillen. Jos siis on tiedossa vaikka kylmä ja märkä aamu eikä hotsita lähteä ulos leikkipuistoon, pakkaa lapset autoon (tai rattaisiin ja bussiin) ja suuntaa aamuksi touhuilemaan uudenlaiseen leikki-ympäristöön!


Saattoi olla, että mukaan tarttui isin uuden täkin lisäksi pari muutakin juttua. Kuten kylpyamme Neidille. Tuleekin hauska seuraava lasten yhteinen kylpyhetki!

Konttaus-tavalla eteneville muksunkaisille ei muuten kannata ehkä valita valkoista päälle IKEA-reissua varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!