torstai 30. kesäkuuta 2016

6.9.15: Meidän perjantai

6.44: Herään, kun aviomies lähtee töihin. Surffailen hetken H&M:n Online-kaupassa ja päätän tilata Tyypille talvikengät testattavaksi. H&M vakuutti viime talvena talvivaatteiden suhteen, joten testataan kenkiäkin tänä vuonna.

7.30: Herätyskello soi. Tyypillä on kerhoaamu ja reilun tunnin päästä pitäisi koko konkkaronkan olla ovesta ulkona. Onneksi tänään näyttää olevan suht aurinkoinen sää. Molemmat lapset heräävät reippaasti ja touhuamme aamutoimet reippaasti.

7.50: Lapset leikkivät keskenään olohuoneessa sillä aikaa, kun laitan aamupalat valmiiksi.

8.02: Neiti on alkanut nirsoilla puuron syönnin suhteen ja tänä aamuna uppoaa ruhtinaalliset viisi lusikallista. Päätän huomisaamuna tarjoilla aamupalaksi jogurttia, banaania ja marjasosetta. Tyyppi tohottaa syödessään, mutta varsin reippaasti aamupala (karjalanpiirakoita, omenaa ja paprikaa) kuitenkin tulee syödyksi.

8.24: Molemmat lapset on puettu, syötetty ja ollaan viittä vaille valmiita pukemaan ulkovaatteet päälle. Pakkaan vielä Tyypille kerhoeväät reppuun mukaan. Muistutan, että Ksylitol-pastillit pitää syödä kokonaan.


8.46: Ajoissa ulkona ja matkalla kerhoon!

9.02: Piipahdamme Neidin kanssa nopeasti Lidl:ssä hakemassa aamupala-tarpeita. Eurojackpottia täytyy pelata yksi rivi 38 miljoonan varteenotettavan syyn vuoksi. Pikkuveljeni on tulossa käymään aamupäivällä ja auttamaan tumpeloa isosiskoaan Facebook-sivujen kanssa. Kävelemme kotiin hieman pitempää reittiä, aurinko paistaa ja on pientä, syksyistä kirpeyttä ilmassa.


9.33: Varaan kampaajalle ajan, tyvikasvu alkaa jo uhkaavasti näyttää siltä, että järki yrittää kasvaa päähän. Päätän testata mitä Neiti tykkää paljon kehutusta Mimi ja Kuku-ohjelmasta. Tulos: 15 minuuttia kestänyt transsia vastaava tila. Ehdin tehdä aamupala-sämpylät valmiiksi.

10.01: Pikkuveljeni tulee käymään. Syödään aamupalaa, Neitikin syö karjalanpiirakkaa ja sämpylää.


10.17: Facebook-sivujen rakentamista pikkuveljen toimesta. Neiti järjestelee keittiön laatikkoa uusiksi.

10.58: Neiti on varsin väsynyttä lajia ja hän nukahtaa kahdessa minuutissa aamun torkuille.

11.29: Yläkerrasta kuuluu pulinaa ja aamun torkut on torkuttu. Puen Neidille ulkovaatteet päälle ja lähdemme hakemaan Tyyppiä kerhosta. Sää on muuttunut ja ulkona ripottelee hieman vettä.

12.00: Kerho päättyy! Tyyppi kertoo tohkeissaan askarrelluista auringonkukista sekä siitä, että hän on saanut olla kerho-apulainen. Ulkohousuja ei tarvitse pukea, kun Tyyppi istahtaa sadesuojan alle. Kävellään kotiin päin auringon paistaessa.

12.19: Tyyppi tiedustelee mitä voisi katsoa televisiosta sillä aikaa, kun äiti laittaa lounasta. Vastaan, että taidetaan katsoa Mimiä ja Kukua. Vastaus saa aikaan itkupotkuraivarin alta aikayksikön ja varoituksen jälkeen Tyyppi matkustaa jäähylle, koska huitaisee äitiä. Tyyppi ei ole siis vielä koskaan nähnyt sekuntiakaan kyseistä ohjelmaa. Huh. Kesken kovimman huudon, äitini soittaa ollaanko kotona ja ilmoittaa tulevansa vartin päästä kylään.

12.23: Neiti viihtyy Mimin ja Kukun kanssa olohuoneessa. Käyn Tyypin kanssa syntyneen tilanteen läpi ja vapautan hänet jäähyltä. Mimi ja Kuku valloittaa minuutissa myös Tyypin. Tänään on luvassa nopeaa lounasta: Pipsa Possun spagettikastiketta (eli toissapäivänä tehtyä tomaattikastiketta) ja täysjyväspagettia.

12.39: Ovikello soi ja äitini tulee käymään. Molemmille lapsille lounaaksi annokset spagettia ja mummille kuppi kahvia.

13.02: Tyyppi lähtee päikkäreille ja Neiti valvoo vielä hetken hassutellen mummin kanssa. Yleensä Neiti vierastaa mummia, mutta tänään Neiti vain kikattelee mummin mömmöttämiselle (etusormen koukku-kutitusleikki).


13.20: Neitikin lähtee päikkäreille ja nukahtaa muutamassa minuutissa. Pesukoneeseen annos pyykkiä pyörimään. Äidin oma aika. Luonnostelen tätä postausta ja mietin jotain nopeaa vaihtoehtoa päivälliselle. Pakastimesta annos Bolognese-kastiketta sulamaan. Katson edellisenä päivänä aloittamani Fed Up-dokumentin loppuun ja olen ehdottomasti tyytyväinen siitä, että on menossa neljäs päivä sokerista vieroittumisessa.

15.07: Tyyppi herää päikkäreiltä. Laitamme pyykit kuivausrumpuun ja Tyyppi haluaa mennä pikasuihkuun. Toinen koneellinen pyykkiä pyörimään.

15.39: Aviomies kotiutuu työpöydän äärestä. Laitan spagettia kiehumaan (jeps, tänään on etenkin Tyypillä juhlapäivä, kun spagettia saa kahdesti) ja kastikkeen hautumaan kattilaan.

15.55: Neiti käydään herättämässä päikkiksiltä. Neiti on siitä mainio tapaus, että hän on hereillä muutamassa sekunnissa olipa kuinka syvässä unessa tahansa. Mistä lie Duracell-pupu energiansa perinyt…?

16.16: Päästään koko porukka yhtä aikaa syömään! Neiti tosin syö vasta välipalaa.

16.37: Passitan (jälleen) nukahtamispisteessä olevan aviomiehen päiväunille. Touhutaan lasten kanssa olohuoneessa. Päätän (jälleen) siivota osan leluista yläkertaan Neidin huoneeseen, mutta saa nähdä koska tämä päätös etenee toteutus-asteelle saakka.

17.10: Aviomies herää päikkiksiltä. Jes, äidin vuoro saada puoli tuntia omaa aikaa. Ohjeistan lämmittämään Neidille pakastimesta porkkanasosetta, kanaa ja jääkaapista cous-cousia päivälliseksi.

17.42: Puoli tuntia omaa aikaa hurahtaa nopeasti Harry Potterin parissa.

17.48: Neidillä on kylpypäivä, joten jäämme Tyypin kanssa alakertaan. Keittiön pöydän valloittaa värikynät, tussit, värityskirjat ja Hama-helmet. Ihana ja rauhallinen puolituntinen. Prinsessa Ruusunen saa vaaleanpunaisen mekon äidin toimesta ja Tyyppi värittää isi-dinosaurusta.


18.26: Neidille iltapuuroa, josta uppoaa ~10 lusikallista. Puuro jää nyt paussille. Tyyppikin syö iltapalaa. Aviomiehellä on edessä ”poikien ilta”.

19.10: Neidin iltapesu ja jo unelias Neiti nukkumaan. Neiti nukahtaa jälleen muutamassa minuutissa.

19.20: Tyyppi iltapesulle ja iltasaduksi luetaan Nalle Puh ja Hunajapuu-satu loppuun. Kiitos tästä päivästä ja hyvää yötä.

19.42: Kirjoittelen tätä postausta ja katson Netflixistä Saving Mr. Banks-elokuvan (suosittelen!)

20.20: Sovin meille leikkitreffit seuraavaksi aamuksi.

22.04: Viimeistelen postauksen Kirppislöydöistä ja perjantai-päivästä. Vielä hetki Harry Potterin parissa ja hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!