torstai 30. kesäkuuta 2016

5.9.15: Lastenvaatteita kirppikseltä

Suosikki-kirppiksiäni itsepalvelu-periaatteella toimivista kirpputoreista ovat ehdottomasti Akseli (Mankkaalla) sekä lastentarvike-kirpputori Nella ja Nuttu (Olarissa). Perinteinen Hietsun kirppis on tietysti joka kesä kierrettävä vähintään kerran. Helsingin Jäähallissa toimiva kirppis on hyvä vaihtoehto Hietsulle viileämpien ilmojen saapuessa. Olen myös pikkuhiljaa oppinut hyödyntämään Facebook-kirppisten tarjontaa ja viimeisimpänä löytönä kotiutin torstaina Neidille Lassien välikausi-kurahaalarin 5 eurolla.

Tykkään eniten kirppiksiä kiertäessä siitä, että ikinä ei voi tietää mitä tulee vastaan. Tällä hetkellä etsin eniten lapsille vaatteita ja tarvikkeita. Näistä onkin paljon tarjontaa ja monesti on mahdollisuus valita ostoskoriin (tai -kärryyn) aivan uudenveroisia vaatteita. Itse olen aika tarkka tehdessäni ostoksia ja pyrin aina tarkistamaan huolella vaatteiden kunnon. Olen myös ollut aika yllättynyt siitä, miten hyväkuntoisina esimerkiksi H&M:n, KappAhl:in, Lindexin ja muun "halpismerkin" vaatteet voivat pysyä.

Ja aika monta euroa myös säästää, kun tekee löytöjä käytettyinä! Alusvaatteita en osta käytettyinä ja kenkien suhteen olen ehkä turhan tarkka. Likaiset vaatteet jäävät pöytään ja yleensä myös likainen vaate/vaatteet pöydässä saavat jättämään loppupöydän tutkimatta. Olen tehnyt itsellenikin viime aikoina muutaman hyvän löydön. Olen tykästynyt Esprit-merkkiin ja muutama viikko sitten löysin kolmet, uudenveroiset (alkuperäiset hintalaput vielä kiinni) ja myös oikean kokoiset Espritin farkut. Kun hintalapuissa á 2,50 euroa oli lisäksi merkintä -50%, niin kotiutin kaikki yhteishintaan 3,25 euroa. Ollessani ystäväni kanssa viimeksi kirppistelemässä, löysin Espritin suklaanruskean toppaliivin 7 euron hintaan.

Olen aikamoinen tarjoushaukka ja pidän hintavertailusta. Ajattelinkin laatia tähän yhteyteen hieman vertailua uuden ja käytettynä ostetun hintojen väliltä viimeksi tekemieni lastenvaate-ostosten osalta.


Neidille ostan monesti bodyja, nyt käytössä on koko 80 cm. Kuvassa olevat bodyt ovat Tuttaa, KappAhl:ia ja Lindexiä. Hinnat on poimittu verkkokaupoista mahdollisimman hyvin vastaavista tuotteista.
  • Tutta: alessa Reima-shop: 6,57 € / kirppislöytö: 1 €
  • KappAhl: 9,95 € / kirppislöytö: 1,50 €
  • Lindex: 9,95 € / kirppislöytö: 1 €
Odottelen kovasti että Neiti lähtee kävelemään. Tällä hetkellä, kun meillä vielä kovasti konttaillaan paikasta toiseen, niin hameet ja mekot jäävät turhan helposti polvien alle hidastamaan menoa. Löysin tuon vaaleanpunaisen mekon ja se vain oli liian suloinen jätettäväksi hyllyyn.
  • Lindex: 17,95 € / kirppislöytö 1,50 €
Neiti on hassussa koossa, kun bodyt koossa 80 cm ovat sopivia, mutta housut samassa koossa ovat aivan liian pitkiä. Molemmat farkut ovat kokoa 80 cm ja toiset ovat sopivat jo nyt hieman kapenevien lahkeittensa vuoksi, toiset ovat vielä aivan liian pitkät. Eri merkkien koot kyllä voivat erota toisistaan kovinkin paljon
  • molemmat farkut Lindex: 17,95 € / kirppislöydöt yht. 2,50 €
  • pöllö-verkkarit KappAhl: 9,95 € / kirppislöytö 1 €

Tyyppi käyttää koko 98/104 cm ja välillä käy ihan uskomaton tuuri ja yhden pöydän voisi ostaa tyhjäksi! Suosikkini näistä on ehdottomasti tuo sinivalko-raidallinen Name It-paita. Punainen monsteri-kuvioitu t-paita sekä koripallo-aiheinen taitavat molemmat olla Lindexiltä ja tummansininen taisi olla KappAhl:ilta. 
  • Name It: 10,95 € / kirppislöytö: 1,50 €
  • Lindex t-paita: 7,95 € / kirppislöytö 1 €
  • Lindex pitkähihainen: 12,95 € / kirppislöytö 1 €
  • KappAhl pitkähihainen: 14,95 € / kirppislöytö 1,50 € 
Näiden lisäksi löysin Tyypille uudenveroisen Everest-merkkisen softshell-takin. Tälle en löytänyt verrattavaa hintaa, mutta maksamani 4,50 euroa oli varmasti hyvin kohtuullinen.


Teettekö vaateostoksia kirppiksiltä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!