keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

30.8.15: Meidän torstai

2.47: Tyyppi herää ja kysyy ukkostaako ulkona. Ei ukkosta, joten Tyyppi jatkaa uniaan. Päätäni särkee ihan tolkuttomasti, joten Buranaa ja takaisin unten maille. Eräs työasia pyörii jatkuvasti mielessä.

6.20: Aviomiehen herätyskello soi ja puolisen tuntia myöhemmin hän lähtee töihin. Me jatkamme vielä unia.

8.22: Neiti herää juttelemaan pinniksessä ja hetkeä myöhemmin myös Tyyppi herää. Aika lähteä lasten kanssa aamutoimiin.

8.48: Tyyppi haluaa katsoa Puuha-Peteä ennen aamupalaa. Olen huomannut, että siirtymätilanteet herkästi saattavat aiheuttaa kipinää ja uhma-ahmailua, joten emme katso telkkaria aamupäivisin ennen ulkoilua. Jos ulkona sataa vettä, niin telkkaria katsotaan vasta aamupalan jälkeen. Lapset touhuavat olohuoneessa hetken ja laitan aamupalat valmiiksi.


9.03: Aamupalaa: Tyypille karjalanpiirakoita ja viinirypäleitä. Neidille puuroa marjasoseella. Hyvin uppoavat aamupalat. Äidille iso lasi vettä, kofeiinitabletti ja oma aamupala (muroja, banaania ja maitoa) lasten jälkeen. Päätä särkee vieläkin, niskat ovat jumissa.

9.45: Tänään mennään käymään Mankkaan asukaspuistossa, koska siitä on lyhyt matka myös leikkipuistoihin. Neiti rattaisiin ja Tyyppi potkuttelee potkupyörällä. Matkaa ei ole kuin reilu kilometri, joten se taittuu nopeasti. Matkalla tietysti tsekataan kaikki nokkoset.

11.06: Tunti vierähtää asukaspuistossa nopeasti ja ehditään vielä hyvin leikkipuistoihinkin. Neidillä ja Tyypillä on hieman myöhäisempi rytmi, joten saadaan leikkipuistot kokonaan itsellemme, kun muut ovat taitaneet lähteä lounaspuuhiin. Onneksi lapsista on jo toisilleen leikkiseuraa.12.01: Aika lähteä kotiinpäin. Ennen lähtöä Tyyppi ja Neiti syövät muutaman viinirypäleen. Tyyppi toteaa, että haluaisi olla jo kotona.

12.18: Tyyppi ja Neiti saavat katsoa yhden jakson Puuha-Peteä sillä aikaa, kun laitan lounaat valmiiksi. Neiti syö tonnikala-lasagnea porkkanasoseella ja Tyyppi haluaa Muumimamman majakkasoppaa eli jauhelihakeittoa. Molemmat syövät reippaasti lautaset tyhjiksi ja Tyyppi ehtii katsoa vielä toisen jakson Puuha-Peteä ennen päivälepoa. Olen huomannut, että Tyypin saa syömään reippaammin ja ongelmitta tällä lahjontakeinolla + hän ehtii rauhassa pureskella purkkaa ennen päivälepoa.

12.52: Neiti on vaipanvaihdon jälkeen valmis päiväunille. Unipussi ja unikaverit ja hyviä päikkiksiä.

13.03: Tyyppi on katsonut toisen jakson Puuha-Peteä ja päivälepoaika on käsillä. Tyyppi sanoo aikovansa nukkua, joten verhot kiinni ja peitto päälle.

13.06: Äitini tulee käymään ja tuo tullessaan Neidille aivan ihanan viirinauhan. Lupaa tehdä Tyypin huoneeseen oman. Kuppi kahvia ja pari voileipää.


14.14: Hetki somessa pyörimistä. Taidan nukkua pienet päikkärit ennen kuin lapset heräävät.

15.08: Tyyppi herää ja käyn nappaamassa hänet alakertaan. Neiti jatkaa vielä uniaan. Mieheltä tulee tekstarilla tieto, että hän lähtee töistä vasta klo 16.

15.35: Neiti herää päikkäreiltä. Vaipanvaihto ja alakertaan syömään vähän välipalaa. Kokeilen lasten kanssa erilaisia hedelmiä välipalaksi ja tänään ovat vuorossa kiivi ja nektariini. Tyyppikin maistaa reippaasti kiiviä ja nektariinia, mutta tykkää eniten viinirypäleistä. Haluaisin tilata meille Satokausikalenterin, mutta en ole vielä saanut tätä aikaiseksi.

15.55: Välipalan jälkeen touhutaan hetki olohuoneessa lasten kanssa. Kuunnellaan Fröbelin Palikoita ja leikitään duploilla. Rakennamme Tyypin kanssa autokorjaamoa ja Neiti osallistuu rakennuspuuhiin kovin mielellään. Tyyppi on vaihtelevasti sitä mieltä onko kiva, että pikkusisko osallistuu vai ei. Sovimme, että vastaisuudessa alakerrassa leikitään sellaisia leikkejä, joihin pikkusisko voi osallistua ja ison pojan leikkejä leikitään Tyypin omassa huoneessa.

16.20: Alan valmistella lapsille päivällistä. Molemmat saavat cous-cousia, kananuggetteja (omatekemiä). Tyypille lisäksi tomaattia ja kurkkua, Neidille porkkana-kukkakaalisosetta. Ruoat uppoavat hyvällä tahdilla.

16.38: Aviomies kotiutuu töistä ja laittaa itselleen ruokaa. Lazy wife… :) Ruoan jälkeen passitan aviomiehen puoleksi tunniksi päikkäreille, sillä näyttää siltä, että mies nukahtaa ruokapöytään.

17.05: Leikkihetki lasten kanssa olohuoneessa, viimeistelemme duplo-rakennelman.

17.32: Mies herää torkuilta, juo kupillisen kahvia ja lähtee Tyypin kanssa ulos heittelemään koreja. Laitamme Neidin kanssa koneellisen pyykkiä pyörimään ja ripustamme kuivat pyykit. Neiti on yhtä innokas apuri pyykkien kanssa, kuin isoveljensä saman ikäisenä. Neidin mielestä myös pyykkikone on äärimmäisen mielenkiintoinen, etenkin kun pyykit pyörivät ympäriinsä vaahdossa.

18.22: Neidille iltapuuroa. Tyyppi ja isi kotiutuvat. Tyyppi haluaa katsoa Puuha-Peteä. Aviomies lähtee käymään ruokakaupassa ja muistutan tuomaan maitoa. Tajuan, että olen unohtanut syödä, joten ei ihme, että oma mielialani on kiukkuinen.

18.36: Tyyppi syö iltapalaksi paahtoleipää ja paprikaa.

19.15: Neiti iltapesulle ja nukkumaan. Viime viikolla Neidin nukkumaanmenot olivat aikamoista rumbaa, sillä samaan aikaan luovuttiin tutista, Neidille puhkesi 3 uutta poskihammasta ja mpr-rokotteesta nousi korkea kuume. Huh huh, onneksi levottomat illat näyttävät nyt olevan takana ja Neiti kierähtää unipussissa saman tien kyljelleen, ottaa unikaverit likelle ja nukahtaa muutamassa minuutissa. Aviomies tuo kaupasta tullessaan suklaata, ihan paras yllätys!

19.22: Tyyppi iltapesulle ja iltasadun aika. Huomenna aamulla mennään kerhoilemaan, joten ajoissa nukkumaan ettei mene aamu hulinoinniksi. Iltasadun jälkeen Puh-karhut kainaloon ja peitto päälle. ”Kiitos tästä päivästä!”

19.50: Ripustan pyykit ja syön iltapalaa. Ja vähän suklaata samalla, kun säädän erästä töihin liittyvää asiaa. Jotenkin ärsyttävä päivä takana. Aviomies katsoo viimeisen jakson House of Cards-sarjaa.

21.15: Viimeistelen työasiaa ja päätän, että tämä päivä taitaa olla paketissa. Harry Potter ja Azkabanin vanki kutsuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!