keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

29.8.15: Super-löytöjä vai ei?

Lapsilla suositus ottaa ns. ensiaskel-kengät käyttöön, on siinä vaiheessa, kun lapsi alkaa nousta tukia vasten pystyyn. Neiti on nyt hiljattain alkanut kontata ja jo usean viikon ajan noussut tukia vasten pystyyn sekä kävellyt tuettuna, mutta hän ei vielä ole ottanut ensimmäisiä omia askeleitaan. Syksy kuitenkin tuolla ulkona tekee kovasti tuloaan, joten kengät ovat tietysti olleet hankintalistalla. 


Jonkin aikaa mietin ja epäilin ostaako kenkiä käytettyinä vaiko ei. Onneksi Pilttipiiri-lehti tipahti viime vai oliko se toissaviikolla postilaatikkoon ja siinä olikin osuvasti juttu siitä miten valita lapselle oikeanlaiset kengät sekä otettiin kantaa siihen voiko käytettyjä kenkiä käyttää. Käytetyille kengille annettiin synninpäästö ja viime viikon perjantaina piipahtaessani pikakierroksella Akseli-kirppiksellä, löysin Neidille aivan uudenveroiset Superfit Gore-Tex -talvikengät 3 euron hinnalla.


Koko näillä kengillä oli 22. Kotona sitten vähän mittailin Neidin jalkapohjaa ja tasan 11 cm sain pituusmitaksi. Koko 22 on siis tähän hetkeen vielä liian iso kasvuvarakin (noin 2 cm) huomioiden. Olin ajatellut ehdottomasti Superfit-kenkiä Neidinkin ensikengiksi ja Tori.fi:stä löysin muutaman kerran käytössä olleet kokoa 22 olevat nauhalliset kengät hintaan 12 euroa. Kotiutin myös nämä kengät.

Superfiteissä mahtava ominaisuus on irroitettava pohjallinen, josta voi helposti mitata jalkapohjan kokoa sekä näkee käytetyn kengän kunnon. Koska tuo koko 22 on liian iso, kävin Sellossa KooKengässä vähän katsomassa hintatasoa. Hinnat vaihtelevat aika lailla 65-85 euron välillä ja tuntui suoraan sanottuna tyhmältä pistää noin suuri summa kenkiin, jotka eivät ehdi todennäköisesti kauan olla käytössä. Niinpä otin netin avuksi ja löysin Zalandolta Superfit Softtippo-kengät koossa 21 varsin sopivaan 39,95 euron hintaan ja tilasin ne.

  
Olimme ystäväni kanssa viime tiistaina varsin perusteellisella kirppiskierroksella. Kävimme kenties Espoon parhaimmalla lastentarvike-kirppiksellä Nellassa ja nutussa. Ja mitäs sieltä kenkähyllystä kahden euron hintaan löytyikään, kuin jälleen nauhalliset Superfit-kengät (uudenveroisilla pohjallisilla) koossa 20! Näin ollen olen nyt onnistunut yhteensä 57 eurolla löytämään Neidille neljän Super-suoran.


Tuo koko 20 on juuri nyt sopiva ja ensimmäiset kerrat olemmekin kuluneella viikolla ulkoilleet leikkipuistoissa siten, että Neidillä on ollut kengät jalassa. Hieman ihmetystä ja ärsytystä kengät ovat aiheuttaneet, mutta muuten eivät ole tahtia hidastaneet.


Mitä mieltä olette, ovatko kenkälöydöt olleet hittejä vai huteja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!