keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

2.9.15: Kurkista Tyypin huoneeseen

Asustelemme siis vuokralla Espoossa kaksi-kerroksisessa paritalossa. Temmellystilaa meillä on reilut 92m² ja makuuhuoneita 3olme eli molemmilla lapsilla on omat huoneet.


Kuvista sen verran, että harjoittelen kovasti käyttämään meidän järjestelmäkameraa. Siinä on vain tusinan verran liikaa nappuloita. Kuten olen myös maininnut, ei tämä blogi ole turhan valkoinen ja sliipattu, vaan arki saa olla ja näkyä.

Tyypille oma huone on tullut yht´äkkiä tärkeämmäksi. Pikkusisko osaa nykyään olla melkoinen Taapero-Zilla Tyypin leikkejä kohtaan sille päälle sattuessaan. Niinpä olemme nyt sopineet, että alakerrassa olohuoneessa leikitään vain sellaisia leikkejä, mihin pikkusisko voi ja saa osallistua.

Omassa huoneessa rakennetaan sitten ne isomman pojan leikit, joihin pikkusisko ei missään tapauksessa saa koskea. Kuten leikit Muumitalolla tai Tyrsky-laivalla, keihäänheitto (leikkikeittiöstä lainatulla leikkiveitsellä) tai frisbeen-heitto (Pipsa Possu-palapelistä lainatuilla palapelinpaloilla). Mitä nyt kohta 4-vuotias poika keksiikään leikkiä!


Tyypin huone on mielestäni aika lailla tavallinen, mutta mukava lastenhuone. Sellainen, jossa Tyyppi viihtyy. Paljon erilaisia värejä ja yksityiskohtia sisustustarroilla, pari pientä taulua ja muutama lelu, jotka leikkivät olevansa koriste-esineitä. Lasten huoneisiin paistaa iltapäivä- ja ilta-aurinko. Ihanaa valoa!
Tyypin Marimekon Tantsu-kuosiset verhot sain äidiltäni alkukesästä. Äitini puolestaan sai ne vuonna 1981 muuttaessaan 21 neliön yksiöön Lauttasaaressa. Edellinen asukas oli ripustanut verhot asunnon ainoaan ikkunaan ja jättänyt ne sinne pois muuttaessaan. Sieltä saakka ne ovat kulkeneet mukana. Verhot ovat riippuneet aikoinaan myös omassa lapsuudenkodissani.

Verhoissa on jotain sellaista Tyypin huoneeseen sopivaa pyöreää särmää. Yhdessä säleverhojen kanssa huoneen saa riittävän pimeäksi sekä päivälevolle että yöunille.


Tyypin huoneen seinällä olevat lentokoneet löysin aika pian muuton jälkeen Hattentatti-nimisestä verkkokaupasta. Vastakkaisella seinällä on Nalle Puh-aiheisia tarroja ja vaatekaappien ovissa seikkalee niin dinosauruksia, kuin merirosvomaisia mereneläviäkin. Haluan, että Tyypille kehittyy kasvaessaan huima mielikuvitus ja uskoisin, että huoneen seinillä seikkailevat otukset auttavat asiassa.


Nalle Puh on ollut aikoinaan minulle ja jo edesmenneelle mummulleni yhteinen ja tärkeä juttu. Tuossa yläpuolella olevassa kuvassa näkyvän, jalustalla seisovan jätti-Puhin voitin muutamia viikkoja Tyypin syntymän jälkeen eräästä verkkokilpailusta. Ja erinäisten kotiinkuljetus-ongelmien jälkeen, karhu on visusti asunut Tyypin huoneessa. Olen onnellinen siitä, että olen onnistunut siirtämään Puh-huuden eteenpäin lapsilleni. Siten pieni pala tärkeää historiaani oman mummuni kanssa säilyy.


Meillä on laminaatit myös lasten huoneissa ja aika liukas laminaatti onkin. Liukastumisvaaraa on minimoitu IKEAsta ostettujen mattojen avulla, joiden pohjat ovat lateksia. IKEAn nettisivujen perusteella näyttäisi siltä, että vain tuota liikennemattoa on enää saatavilla. Matot on ostettu kaksi vuotta sitten, jolloin muutimme tähän asuntoon.


Inhoan vieläkin noita 1990-luvulta peräisin olevia vaatekaappeja. En kerta kaikkiaan tunnu olevan yhteensopiva niiden kanssa. Koska asumme vuokra-asunnossa, ei olisi ollut järkevää lähteä itse vaihtamaan kaappeja uusiin. Sain kuitenkin omasta mielestäni super-hyvän älynväläyksen keksiessäni parantaa kaappien ovien ulkonäköä tarrojen avulla. Dinosaurus- ja merirosvotarrat löysin sattumalta Lidl:stä vuonna 2011.

Tyypin junior-sänky Kritter on myös IKEAsta. Sininen väri näkyy poistuneen mallistosta, mutta puunvärisenä sänkyä näyttäisi vielä olevan saatavilla. Sängyn alla uskollista vahtia pitää äidille vuonna 1991 tuliaiseksi tuotu Pound Puppie.On tavallaan kurjaa, mutta samalla mahtavaa, että Tyyppi kasvaa koko ajan isommaksi. Haikeaa tietää, että jossain vaiheessa tulee ajankohtaiseksi alkaa sisustaa huonetta toisenlaiseksi. Vielä toistaiseksi Tyyppi kuitenkin viihtyy tämän näköisessä huoneessa.

Tyyppikin sai muuten oman viirinauhansa. Kiitos mummi. Pituutta sillä on kepeät kymmenen metriä. :) Kunhan saadaan solmut selvittyä, niin alkaa ripustusurakka.

Haluaisitteko kurkistaa johonkin toiseen huoneeseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!