keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

1.9.15: Lihapullia!

Olin ollut siinä uskossa, että meillä eilen aviomiehen kokkailemat korppujauhottomat lihapullat ovat gluteenittomia, mutta väärässä olin! Paahdettu sipuli sisältää nimittäin usein vehnäjauhoa ja niin sitä on myös Grillimaisterin versiossa. Löysin kuitenkin gluteenittoman version paahdetusta sipulista täältä click click, joten mikäli tätä reseptiä haluaa kokeilla, niin gluteenittomanakin onnistuu. 

Tarvitset:
  • 750 grammaa naudan jauhelihaa
  • kaksi kananmunaa
  • purkillinen crème fraîchea
  • ~50 grammaa paahdettua sipulirouhetta
  • ~4 tl paprikajauhetta
  • ~4 tl grillaus- ja yleismaustetta
  • ~3 tl mustapippuria myllystä
  • voita paistamiseen

Kaada jauheliha kulhoon, riko ja sekoita joukkoon kaksi kananmunaa. Lisää massan joukkoon crème fraîche ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää joukkoon mausteet.


Murskaa sipulirouhetta hienommaksi morttelilla ja lisää rouhe massan sekaan.


Pyörittele massasta vedellä kostutetuin käsin pienehköjä pyöryköitä leivinpaperin päälle odottamaan paistinpannulle päätymistä. Pannulle voita ja levyn lämpö kannattaa pitää todella kuumana, jotta lihapullien pinta ruskistuu nopeasti. Lihapullat kypsennetään uunissa 200 asteessa noin 11 minuuttia.



Uunista tosiaan hieman riippuen tuo kypsennysaika, mutta meidän uunissa esimerkiksi tuo 11 minuuttia on just eikä melkein sopiva. Lihapullataikina on myös siitä mukava ja joustava ruoanlaitossa, että sitä voi kukakin maustaa oman mielensä mukaan. Tämä yhdistelmä ollaan havaittu meille sopivimmaksi ja näitä lapset söisivät ihan kuinka paljon vain. Ihan niinkuin vanhemmatkin. :) Tästä annoksesta tuli 64 pullaa, osa ehtinee pakkaseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!