sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kirppislöytöjä ja tutti-vieroitus

Pakko myöntää, että olin ajatellut pienessä päässäni jakavani tähän postaukseen tulevia aiheita useammaksi postaukseksi, mutta huh hah hei: pistetäänpäs nyt tämä viikonloppu kerralla pakettiin!

Lauantai tosiaan valkeni aivan aivan upean auringonpaisteisena ja heti lasten aamutoimien jälkeen, suuntasin tossuni keskustaan missä treffattiin ihanan T:n kanssa. En edes muista, koska olen viimeksi käynyt steissillä, saati matkustanut ratikalla!

Rantabulevardilla matkalla Kaivarin Kanuunaan pysähdyttiin nappaamaan blondi-selfie.
Suunnattiinkin Hietalahdentorille kiertelemään. Tuntuuko teistä muista siltä, että Hietsun kirppiksellä on enenevässä määrin ammattimyyjiä? Itse kiinnitin huomiota siihen, että monessa pöydässä oli myynnissä piraattituotteita. Kierrän itse nämä pöydät ja teen mieluummin ostoksia pöydistä, joissa on selvästi myyjänä ns. oikea kirppismyyjä.


Lapsille löytyi muutamia juttuja: ykkössuosikkini on tuo takki (2 €) oikeassa alakulmassa, joka on samanlainen, kuin Tyypillä aikoinaan. Harmitti nimittäin hieman jälkikäteen, kun Tyypin takin myin taannoin Nellassa ja nutussa. Lisäksi Neidille löytyi aivan ihana farkkukankainen Minni Hiiri-hattu (2 €), joka oli niin Neidin mieleen, että se päässä kuljettiin koko aamupäivä.  92 cm kissa-kuvioinen tunika/mekko yhdessä harmaiden villa-legginssien ja vaaleanpunaisten verkkarihousujen kanssa kotiutuivat samalta myyjältä 5iiden euron yhteishintaan. Tyypille löytyi uv-suojapuku koossa 98/104 cm hintaan 3 euroa. :) Hyviä löytöjä!

Löysin myös itselleni jotain. Samasta pöydästä T bongasi minun väriseni puseron ja minä löysin kivan mustan topin ja softshell-takin.


Koska Lidl:in valikoiman softshell-takeista minulla on tähän mennessä vain hyviä kokemuksia, tein mielestäni ihan mielettömän hyvät kaupat tästä tummanliilasta koon 36 takista 2ahdella eurolla. Toppi ja pinkki pusero kustansivat yhteensä toiset 2 euroa. :) Ravintola Salvessa tehtiin pit stop Riesling-lasillisten parissa ja paahtavassa auringossa käveltiin rantaa pitkin lounaalle Carouselliin.


Lunch-time!!


Lounaan jälkeen käveltiin rantaa pitkin vielä kohti toista kirppis-kohdetta. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että Kaivarin Kanuuna-kierros jäi "tuloksettomaksi". Ulkona oli sen verran paahteinen ja helteinen ilma, että kirppiksellä ilma oli ilman ilmastointia turhan tukahduttava. Tosin eräässä pöydässä huomasin aika suloisen Nasu-korviksen, mutta en jaksanut jäädä jonottamaan kassalle, joten ostos jäi pöytään. ;) Kokeilin myös yhtä valkoista takkia, mutta se kinnasi kyllä liikaa tuosta vasemman rinnan kohdalta.

Oli kyllä ihan paras lauantai, vapaapäivä parhaassa seurassa. Kiitos T seurasta!

Kotona iski todella ikävä päänsärky, epäilen lievää auringonpistosta (laskuhumalaa... :)). Päänsärky sai kyytiä Buranalla ja iltatorkuilla ja illan päätteeksi aviomiehen tuijottaessa House of Cardsin ensimmäisen kauden päätösjaksoa, luin Ei pakotietä-kirjan loppuun.

Tänään aamulla aviomies ja Tyyppi lähtivät käymään Isossa Vasikkasaaressa poikien kanssa ja me tytöt jäätiin kotiin. Tsemppailtiin tyttövoimin tunnin mittainen kävelylenkki, syötiin hyvät lounaat ja Neiti meni päiväunille. Ilman tuttia.Huomasin nimittäin aamulla, että Neiti oli purrut jälleen uuden tuttinsa rikki. Käytännössä Neiti on nyt siis kahden päivän aikana purrut kaksien unien aikana kaksi tuttia rikki. Hammashoitaja mainitsi, että poskihampaiden puhkeamisen aikaan ei tutista kannata luopua, mutta en tietenkään ota riskiä siitä, että Neiti uniensa aikana purisi tutin rikki ja nielaisisi (kenties tukehtuisi) irti puremansa palasen. Päiväunille mennessä Neiti itki sylissä ~20 minuuttia, kunnes nukahti ja nukkui päikkärit ongelmitta.

Illalla Neiti meni nukkumaan normaalisti, ei vaatinut sylittelyä tai silittelyä vaan jäi sänkyyn unikavereidensa kanssa. Tuntia myöhemmin Neiti vielä höpötteli itsekseen (tai kenties Ammu-kaverille ja Puh-Puhille) juttujaan, mutta sitten kierähti kyljelleen ja nukahti. Taaksepäin ei tästä tietenkään enää mennä, rikkinäiset tutit on heitetty roskikseen, eikä uusia enää osteta. Ja jos tämä Neidin tutista vieroittaminen sujui näin helposti, niin hyvä näin!

Tulevaa yötä odotellessa, hyvää yötä!

6 kommenttia:

 1. Mukava viikonloppu teillä! Jose on töissä siinä hietsun kirppiksen vieressä ja käydään siellä aina välillä arkisin, silloin siellä on kyllä tosi vähän noita ammattimyyjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin käydä siellä jonain arkipäivänä kiertelemässä. :)

   Poista
 2. Vaikuttaisi siltä, että jos Neiti tosiaan puree tutit rikki, eivät ne ole enää niin tärkeitä tai ainakin hän käyttää niitä muuhunkin kuin imemiseen. :) Ihana reipas Neiti teillä jos jo tutin jätti pois! :D

  Täällä samanikäinen tyttö käyttää tuttia tosi paljon päivisinkin leluja katsellessaan ja muuten puuhaillessaan. Varmaan osittain on tapa. Ulkoillessa jätämme usein tutin sisälle ja siellä pärjää mainiosti ilman. :D Päiväunet tutin kanssa myös ja sängyssä hänellä on noin 8 tutin lajitelma, josta voi poimia uuden, jos hukkuu.

  Tämä tutin käyttökin on varmasti aika yksilöllistä. Elämä ilman tuttia olisi meillä tällä hetkellä mahdottomuus tai ainakin kovin vaikeaa se olisi. Pikkuhiljaa, ja onhan tässä vielä aikaa sinne 2 vuoden ikään asti, jos ajattelee sitä viimeisenä virstanpylväänä tutin poisottoon...

  Nokkamuki on meilläkin täysin fine nykyään. Iltamaito juodaan vielä pullosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli Tyypillä aikoinaan sängyssä 6 tuttia, että yksi löytyi tarvittaessa. :) Neidillä puolestaan oli tuttinauha kiinni unipussin oikean kainalon kohdalla ja sieltä osasi etsiä sen tarvittaessa. Ja tosiaan itsekin ajattelin, että sinne 2 ikävuoteen asti voisi tutti olla käytössä.

   Eilen nukkumaanmeno illalla meni suht ongelmitta, mutta tänään olikin sitten haastavampi ilta.

   Poista
 3. Meidän pojalla tutti jäi pois pari viikkoa 2-vuotispäivän jälkeen. Viimeisen vuoden ajan se oli käytössä vain unilla. Kun se jätettiin pois, niin poika istui aamulla aamupissallaan pytyllä ja yhtäkkiä tutti putosi suusta pyttyyn. Tajusin tilaisuuteni tulleen ja sanoin että tutti meni nyt roskiin, kun se kerran putosi pyttyyn. Päikkäreitä ennen poika osoitteli läpi kaikki tietämänsä tuttipiilot ja minä tyhmänä vaan että etkö muista kun tutti putosi pyttyyn. :D Illalla oli muistaakseni melkoinen show, kun piti mennä nukkumaan eikä ollut tuttia. Moneen kertaan vaan sanoin että tutti putosi pyttyyn ja nyt pitää nukkua ilman. Meni useampi päivä kun tuttia itkettiin iltaisin, mutta onneksi lopulta helpotti. Päikkärit oli nukkunut jo pitkään hoidossa ilman tuttia, joten silloin ei ollut ongelmaa, mutta iltaisin oli valtava tutinkaipuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun käytit tilaisuuden hyväksi. :) Meilläkin tänään itkettiin illalla tuttia tunnin verran, mutta sitten Neiti nukahti.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!