keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kävellen

Oikeampi termi kuulunee kuitenkin lenkillä rattaiden ja potkupyörän kanssa.

Tänään Espoota helli aamulla taas upea helteinen auringonpaiste ja Tyyppi halusi lähteä katsomaan josko autokorjaamon ja -pesulan ovet olisivat auki. Joten tsemppailtiin tähän mennessä pisin lenkki: 6,78 km. Puolessa välissä matkaa otin Tyypiltä t-paidan pois ja jäbä potkutteli menemään shortseissa ja Neiti puolestaan hengaili varsin rennosti pelkässä bodyssa rattaissa.

Käveleminen on kyllä liikuntamuotona ihana. Parasta siinä lienee kiireettömyys. Pääsee paikasta toiseen, voi kävellä kokonaisen ympyrän ja palata paikkaan josta lähti liikkeelle. Tai edetä paikasta A paikkaan B palaamatta lähtöpaikkaan. Voi ottaa aikaa itselleen, ottaa aikaa lasten kanssa tai aikaa aviomiehen tai ystävän kanssa.

Kävelyllä on myös paljon todistettuja terveysvaikutuksia (lähde click click). Hyötyä sydämelle ja kyytiä mahdollisille verisuonitaudeille, tietysti myös vahvistusta koko kropalle ja alaraajoille. Kotiäitinä pää tuntuu välillä todella täydeltä ja samaan aikaan tyhjältä, sellaiselta ettei päässä pysy yhtään mitään. Kävelyllä on todettu olevan virkistävä vaikutus aivoihin (lähde click click) ja allekirjoitan kyllä tuossa lähde-artikkelissa olevat seikat täysin. Vaikka olisin liikkeellä lasten kanssa, enkä yksin, olo on kävelylenkin jälkeen aina virkistyneempi.

On hassua, kun liikkuminen on niin omaehtoista eikä tarvitse seurata kalorinkulutusta, sykkeitä tai stressata painolukemaa! :)

Elixian (etuliite Sats) -sopparin ollessa jäädytettynä toistaiseksi, päätin etsiä jotain vaihtoehtoista liikuntaa tälle syksylle. Näin ollen tänään ilmoittauduin Kauniaisten kansalaisopistossa järjestettävälle Body-kiinteytystunneille. Kivaa päästä kokeilemaan jotain uutta ja saada joka perjantai reilu tunti omaa aktiivista aikaa.

Zumba oli vaihtoehtona, jos tuolle Body-tunnille en olisikaan päässyt.

ps. ilmeisesti uusi ja rauhallinen lähestymistapa Tyypin uhma-ahmailujen suhteen toimii! :) Takana mukava ja suht rauhallinen päivä ilman raivareita.

2 kommenttia:

  1. Kerroppa vähän lisää tuosta hyväksi todetusta uhman taltutuskeinosta... Jos vaikka testaisin 😉
    -Laura

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit!