lauantai 1. elokuuta 2015

Hupsis, taitaa tulla sadetta!

Kuva lainattu täältä.
"Hupsis, taitaa tulla sadetta!
Hupsis, taitaa tulla sadetta."

Kuva lainattu täältä.

On ollut aika sateinen ja kylmä kesä. En ole kaipaillut niinkään hellettä, vaan ihan pelkästään aurinkoa ja valoa. Tokikin välillä on ärsyttänyt huolella, kun olen miettinyt, että pitäisikö lapsille pukea välikausi-haalarit päälle (heinäkuussa!!!), kun lähdetään leikkipuistoon.

Hyvällä tuurilla useimmat aamupäivät ovat olleet vähä-sateisia, joten yleensä ollaan aamupäivisin päästy hyvin ulkoilemaan. Tämä on puolestaan taannut molemmille muksuille (ja äidille) hyvät päiväunet. Aviomiehen ollessa lomalla, olemme "vältelleet" lähimpiä leikkipuistoja ja yleensä ajaneet autolla vähän kauemmaksi. Suosikki-leikkipuisto taitaa koko perheen mielestä ollakin Tapiolan Asukaspuisto. Ajattelin tehdä näistä leikkipuistoista oman postauksen ensi viikolla. 

Sitten, kun vettä on satanut kaatamalla, niin olemme kyllä suosiolla viettäneet aikaa sisällä. Tyyppi on kuitenkin varsin aktiivinen tohottaja-luonne, joten ohjelmaa sisällä ollessa tarvitaan ettei Tyyppi käy kiinteistöön käsiksi. Mitä me siis sisällä ollessa puuhailemme?


Tyypin kanssa on kiva askarrella ja on kiva, kun hänellä riittää hetkittäin jopa intoa keskittyä istumaan paikoillaan ja puuhastelemaan. Koska Jake ja Mikä-mikä maan merirosvot ovat tosi kova juttu, niin olemme askarrelleet muutamia juttuja, jotka liittyvät merirosvoihin ja aarteisiin. Hama-helmistä tulee hyviä kultarahoja aarrearkkuun laitettaviksi. 


Kultarahoja täynnä olevan aarrearkun etsintää varten täytyy tietysti olla aarrekartta. Tämä äidin versio on vielä keskeneräinen, mutta eiköhän siitä varsin hyvä tule, kunhan saadaan seuraava sateinen iltapäivä ja Tyypin kanssa värikynät keittiön pöydän ääressä esille. Tuo kuvassa näkyvä Suuri aarrejahti-kirja on Tyypin suosikki-kirja tällä hetkellä ja siinä on muutama aukeama erilaisia etsintätehtäviä. Tätä on luettu aika monena iltana iltasaduksi...


...mutta myös päivälevon aikaan äidin lukiessa Harry Potterin seikkailuja Salaisuuksien kammiossa.
Jos siis päivä on ollut sellainen, että ulos ei päästä, ei Tyyppikään nuku päiväunia, mutta päivälepo-hetkestä ei kuitenkaan tingitä. 


Kipposet + valuva hana lukitsee aktiivisimmankin pienen pojan paikoilleen. Jopa 1½ tunnin ajaksi! Eipä kovasti haitannut äitiä, että koko tiskipöytä lainehti. Isi viihdytti Neitiä olohuoneessa, äiti leipoi kahdet setit sämpylöitä ja Tyyppi teki blenderillä erilaisia juomia äidille. 


Arkirealismia! Ei keittiö todellakaan kiillä ja säkenöi Tyypin
vesileikkien ja äidin leipomusten jäljiltä. ;) 
Tyyppi auttaa mielellään myös ruoanlaitossa ja leipomisessa. Tässä valmistuu kakkutaikina tiikerikakkua varten, kun valmistelimme tarjottavia Neidin synttäreitä varten. Smoothiet tehdään isin kanssa blenderillä ja niin vesimelonin, kuin ananaksenkin leikkaaminen ovat Tyypin suosikkijuttuja. Olen huomannut myös, että Tyypin saa syömään melkein mitä vain, kun hän saa itse osallistua ruoanlaittoon ja itse tehdä syötävää. 


Keittiössä on tietysti myös Tyypin (ja nykyään myös Neidin) leikkikeittiö. Tyyppi puuhailee nykyään vähemmän tällä itsekseen, joskin iltapuuro Puh-karhulle valmistuu lähes joka ilta. Neidin kanssa leikit keittiössä ovat selvästi mieluisampia, vaikkakaan Neiti ei ymmärrä ottaa kättä pois punaisena hehkuvalta levyltä, vaikka Tyyppi kovasti siitä pikkusiskolleen huomautteleekin. 


Aamupäivisin telkkari pysyy useimmiten kiinni. Iltapäivisin Neiti yleensä nukkuu Tyyppiä puoli tuntia - tunnin pitempään, joten tuon ajan yleensä Tyyppi saa katsoa Jakea tai Muumia. Puhelimet ja tabletit eivät meillä kotona ollessa kuulu lasten käsiin. Meillä kuunneltiin aiemmin paljon Fröbelin Palikoita ja ajattelin tätä musiikkia tuoda nyt jälleen vähän enemmän kotona esille. 

Tyyppi ja Neiti viihtyvät hyvin yhdessä. Aivan ihania hetkiä, kun nämä kaksi touhuavat olohuoneessa keskenään ja Tyyppi ilmoittaa ettei äiti saa tulla sotkemaan hassuja touhuja. Onkin onnekasta, että molemmille riittää toinen leikkiseuraksi jo tässä vaiheessa! Neiti seuraa mielellään Tyypin leikkejä ja on aivan onnessaan silloin, kun Tyyppi leikkii hänen kanssaan.Onneksi äitikin kelpaa välillä leikkiseuraksi. 


Tyyppi ja Neiti ovat myös innokkaasti mukana kotiaskareissa. Molempien vaatekaappien siivoamiset sujuvat yleensä hyvässä yhteishengessä, kunhan Neiti ei vain koske isoveljen vaatteisiin ja isoveli saa ihan itse uudelleen viikata äidin jo viikkaamat vaatteet kaappiin. Tyypin mielestä on myös kiva laittaa vaatteet kuivausrumpuun ja Neiti puolestaan tuijottaa innoissaan käynnissä olevaa pesukonetta. Monia kotihommia on siis helppo tehdä sadepäivinä näiden kahden avustamana. Ja koska nämä kaksi viihtyvät hyvin yhdessä, helpottaa se aika paljon ruoanlaittoa. 

Neiti viihtyy todella hienosti myös itsekseen touhuten. Hänelle riittää se, että välillä tarkistaa, että isoveli on samassa huoneessa tai että äiti on lähettyvillä ja sen jälkeen hän jatkaa omia puuhiaan. Lelulaatikot olohuoneessa ovat hänen aarrearkkujaan ja kun lupa lainata isoveljen leluja on myönnetty, on yhdessäkin laatikossa tutkittavaa pitkäksi aikaa. 


Muovailuvaha, lautapelit, värityskirjat, vesivärit, askartelu, kylpyhetket ja vesileikit. Niillä päästään meillä sadepäivinä Tyypin kanssa jo varsin pitkälle. Mutta jos seinät alkavat oikeasti kaatua päälle, niin säähän sopivat kamppeet niskaan, Neiti sadesuojan alle rattaisiin ja ulos pomppimaan kuralätäkköihin!


Koska viimeksi sinä olet pomppinut lätäköissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit!