sunnuntai 9. elokuuta 2015

Ei tee mieli juosta...

Vihdoin viimein kuluneella viikolla on ollut mukana taas sellaista "oikeaa" liikuntaa. Olemme lasten kanssa tsemppailleet kolmesti 5,58 km:n mittaisen vaunulenkin (Neiti rattaissa ja Tyyppi potkupyörällään) ja nämä ovat olleet sikäli todella mieluisia hetkiä viettää Tyypin kanssa, että kiukuttelu ja uhma-ahmailu on ollut minimissä. Ja Tyyppi on iltaisin ollut niin väsynyt, että nukkumaanmeno on ollut varsin iltahulinatonta.


Nyt muodostunut 5,58 km:n mittainen vaunulenkki on Tyypille mieluinen. Matkan varrella kun on muutama ylitettävä silta, monta tunnelia sekä autokorjaamo, autopesula ja myös moottoripyöräliike. Erityisesti tämä autokorjaamo-pesula-yhdistelmä on tällä hetkellä Tyypin suosiossa ja eilen illalla rakennettiinkin Duploilla samanlainen leikkejä varten. 

Arvatenkin on siis ihanaa, että vihdoin paistaa aurinko ja säät suosivat ulkoilemaan! Päivittäinen hyötyliikunta kuluneella viikolla lasten kanssa on tuonut äidillekin lisää energiaa. On mukavaa, kun Neiti viihtyy hyvin Manducassa, joskin suosin rattaita kävellessä pitempiä lenkkejä taannoisen iskias-oireilun vuoksi. Toivottavasti saisin tähän käppäilyyn hieman jatkumoa kenties kuntoilunkin kannalta. Tuntuu oudolta, kun liikunnalla en (ensimmäistä kertaa) pyri pääsemään tavoitepainoon, vaan voin liikkua ihan vain liikkumisen ilosta. 

Meille on muuten jälleen palannut 3,5-vuotias uhma-ahmailija, joka todella koettelee äitinsä hermoja ja kärsivällisyyttä. 

Voin siis myöntää, että tarvitsen itselleni rentoutuskeinon, joka tuo minulle hyvää ja positiivista mieltä ja kaivattua hyväntuulista rentoutta. Kävelyllä on tutkitusti myös paljonkin oivallisia terveysvaikutuksia. Tulevalla viikolla ajattelinkin kenties olla niin reipas, että kävisin ihan itsekseni tekemässä yhden tai kaksi kävelylenkkiä. Kuulokkeet korvilla ja sulkisin kotioven hetkeksi pääni sisällä.

Eli kun ei tee mieli juosta, niin silloin voisi kävellä?

2 kommenttia:

 1. Voi kun saisin itseni kävelylenkille! Jotenkin ihan hirveän laiska olo eikä tuo yksi ja sama tie ollenkaan houkuta. Pitäisköhän pakata rattaat autoon ja ajaa muualle kävelylenkille? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älyttömän hyvä ajatus!! Mikä estää? :)
   Meillä on varsin lyhyen ajomatkan päässä ihana metsäinen ulkoilureitti, on kuitenkin sen verran kauempana, että jos sinne haluaa tassuttelemaan, niin autolla sinne on pakko ajaa kävelylle.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!