tiistai 28. heinäkuuta 2015

Viikon ruokaostoksia

Jee, olen onnistunut päivittämään talousbudjetin kulumaa tuonne oikeaan sivupalkkiin ja tänään käytiin tekemässä Tyypin kanssa tälle viikolle ruokaostoksia. Ensi viikolla meillä palaillaan normaaliin arkeen, sillä aviomies palaa työpöytänsä ääreen. Tämä tuo hieman muutoksia myös ruoanlaittoon, sillä on taas aika pyöräytellä aviomiehelle joka päivä evästä matkaan mukaan.

Neidinkin syödessä nyt lähes tulkoon aina samaa ruokaa meidän kanssa, ajattelin päästää itseni hieman helpommalla ja kokkailla pakastimeen tämän viikon aikana kunnon keittovarastot. Niinpä ruoanlaittolistalla ovat hyvin kaikille uppoavat kasvissosekeitto, Muumimamman majakkasoppa eli jauhelihakeitto, nakkikeitto (lapsille oma setti nitriitittömistä), makkarakeitto vanhemmille ja uutena kokeilussa tomaatti-basilikakeitto.

Olemme hieman edellä budjetista viime viikolla tehtyjen heräteostosten vuoksi. Sen vuoksi tällä viikolla pyrin tasoittamaan tätä etuilua hyödyntämällä keittiöstä jo löytyviä ruoka-aineita. Näillä raaka-aineilla saadaan aikaan jo ainakin makaronilaatikkoa, tonnikala-lasagnea, sämpylöitä (myös gluteenittomia) ja marinara-kastiketta. Lisäksi kaapeista löytyy cous-cousia, riisiä, täysjyväpastaa, kaura-, ruis- ja 4 viljan hiutaleita. Aika paljon kaikenlaista löytyy, eli ei tässä nälkä pääse yllättämään ja välillä on kiva tarkistaa mitä kaikkea keittiön kaapeista löytyykään.

Tänään käytiin Tyypin kanssa tekemässä viikon isot ruokaostokset. Kävimme sekä Prismassa, että Lidl:ssä. Nykyään käyn ruokaostoksilla joko yksin tai Tyypin kanssa. Tänään Tyyppi halusi lähteä mukaan, sillä hän sai valita lauantain irtokarkkinsa. Tosin karkkeja sai tällä kertaa vain neljä viiden sijaan, sillä Tyyppi tötöili sen verran reippaasti lounasaikaan.


Tyyppi edelleenkin siis saa lauantaisin 5 irtokarkkia. Nykyään irtokarkkien vähentäminen on the ultimate punishment, eli jos Tyyppi esimerkiksi kurmottaa pikkusiskoaan, niin varoituksen myötä saattaa irtokarkki jäädä saamatta. Tyypillä on tietyt 3 karkkia, jotka hän valitsee joka kerta plus 2 vaihtuvaa karkkia. Tällä kertaa äiti ilmoitti, että mansikkakarkkihan jää tötöilyn vuoksi hyllyyn. On mukavaa, kun jokin rangaistus tai edes rangaistuksella uhkailu toimii tähän uhma-ahmailijaan.


Prisman ostokset tekivät yhteensä 33,98 euroa. Talous- ja wc-paperit, maidot, appelsiineja, Neidille marjasoseita puuroon, oliiviöljyä, keittojuurekset (kotimaisia, Lidl:ssä taitaa olla myynnissä vain ulkomaisia), basilikaa (istutin ruukkuun, saa nähdä lähteekö kasvamaan), naudan jauhelihaa, Neidille broilerin rintafile. Teen vielä jonkin aikaa Neidille pikaisesti yllättäviä lounas- ja päivällishetkiä varten liha-, kala- ja kanakuutioita pakastimeen, joita on helppo miksata lisukkeiden sekaan.

Prismasta suunnattiin Lidl:iin. Karjalanpiirakoita paistopisteeltä, paprikaa, kurkkua, tomaatteja, perunoita, kananmunia, Neidille vaippapaketti, broiler-fileitä, punaista maitoa (parasta kahvissa). Oletteko muuten nähneet Lidl:in uutta mainosta, jossa on mitä mainioin Oiva Lohtander puhumassa samanhintaisesta ruokakorista kävi sitten missä tahansa Lidl:ssä Suomessa?


Lidl:n ostokset maksoivat yhteensä 24,21 euroa. Erittäin kohtuuhinnoin mielestäni selvisin. Tokikin maitoa ja joitain päivittäistavaroita täytyy viikon edetessä vielä hakea, mutta uskoisin, että aika edullisesti tästä viikosta selvitään ja budjetti tasoittuu.


Kotona oli ostoskassien purkamisessa auttamassa varsin suloinen ja innokas apuri. :) Hänen intonsa purkamiseen tosin rajoittui hyvin nopeasti appelsiinipussin rapistelemiseen.

S-Bonusta näyttäisi olevan heinäkuun osalta tulossa lähes 30 euroa. Ostoksissa on mukana myös ~251 euron hammaslääkärimaksu heinäkuun alusta. Yleensä kuukausittainen bonuskertymä meillä on ollut noin 20 euroa.

Mitä mieltä olette näistä tämän tyyppisistä postauksista?

2 kommenttia:

 1. Hei Pingu!

  Ruoanlaitto lienee lapsiperheessä jokapäiväinen paha (tai hyvä)! 1-vuotiaan tytön kotiäitinä minua kiinnostaa teidän perheen ruokahuolto... Eli kotiruokaa olisi tarkoitus saada aikaiseksi täälläkin päässä mahdollisimman paljon, ja jättää valmis- ja purkkiruoat kaupan hyllylle. Soseuttamisen ajat alkavat olla ohi, ja itse olen napsinut sitä sun tätä päivisin "lounaaksi", joten nyt sitten kauha käteen. :)

  Ruoan kierrättäminen pakastimen kautta tuo varmasti helpotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips ja kiitos kommentista!
   Nappaan tämän kiinnostuksesi korvan taakse ja yritän tuoda mahdollisimman paljon esille tätä meidän ruokahuoltoa (ihana termi ;)).

   Pakastin on todellakin meidän keittiön pätevä apuri nro 1. tätä nykyä ja keskimmäinen laatikko onkin tällä hetkellä täynnä ruokaa. Helpottaa uskomattoman paljon arjen ruokakuvioita, kun voi napata valmista ruokaa aamulla sulamaan.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!