sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Ruokaostokset: Lidl & Prisma

Olen huhtikuussa yrittänyt toteuttaa kuukauden mittaisen seurannan ruokaostosten suhteen, mutta jotain (arkirealismia iski?) kävi ja seuranta jäi puolitiehen. No mitäs sitten muuta, kuin uusi yritys kehiin!

Joitain muutoksia huhtikuun postaukseen verrattuna on tullut. Neidillä olemme vaihtaneet vaippamerkin housuvaippoihin siirtymisen myötä Liberosta Lidl:ssä myytäviin Toujours-housuvaippohin (koko 4, paketin hinta 4,35 euroa/22 kpl = 0,19 euroa/kpl). Ainakin tällä hetkellä meidän tirppanalle nuo vaipat istuvat huomattavasti Liberoa paremmin. Toujours-merkkiset kosteuspyyhkeet ovat olleet meillä jo pitkään käytössä (1,39 euroa/80 kpl).

Toinen tulossa oleva muutos koskee myös Neitiä. Olen tähän mennessä tehnyt Neidille ruoat vielä erikseen ja sulattanut aina pakastimesta tarvittavan määrän vihannes- ja liha-/kala-/kana-sosekuutioita miksattavaksi keskenään. Neiti kuitenkin on varsin taitava syömään ja pureskelemaan (kahdeksalla hampaallaan ;)) ja tähän mennessä "ennätys" on ollut, kun Neiti söi päivällis-aikaan makaronilaatikkoa. Neidin kanssa siirtyminen samaan ruokaan (ja maitoon) muun perheen kanssa on todennäköisesti helpompaa, kuin aikanaan Tyypin kanssa ja tätä aloitellaan ihan tosissaan nyt tulevalla viikolla Neidin täyttäessä vuoden.

Taloustilin budjetti meillä on kuukaudessa 550 euroa eli noin 18 euroa per päivä. Ja ruokaostokset tehdään edelleen pääasiassa Lidl:ssä ja Prismassa.
Kiitos Veeralle aikoinaan nitriitittömien nakkien vinkistä!
HK Lisäaineeton Viikarinnaksi 2,29 €/Prisma
Yhteensä Prisman ostoksiin kului 70,18 euroa.
Lidl:iin puolestaan 45,48 euroa.

Aika monet ruoat saa näillä ostoksilla aikaan. Lisäksi pyrin siihen, että söisimme aina pakastimen "tyhjäksi" ennen palkkapäivää, sillä monesti kuluvan kuukauden aikana pakastimeen kertyy annoksia erilaisia keittoja, tomaattikastiketta,sekä jauhelihaa ja kanaa enkä halua, että etenkään lihatuotteet odottelevat kuukausia pakastimessa. Eviran sivuilta löytyi selkeä taulukko, josta on helposti nähtävissä miten eri tuotteet säilyvät jääkaapissa ja pakastimessa:

Kuva lainattu täältä.

2 kommenttia:

 1. Nuo kosteuspyyhkeet on meillä myös käytössä. Tuntuu. että niitä menee hurjat määrät. Meillä poitsu ei tykkää yhtään karkeasta soseesta, vaan mieluummin syö sileää. Onneksi vihdoin viimein on havahtunut haluamaan samanlaista ruokaa kuin näkee muidenkin syövän. Jospa siirtymä tapahtuis suht kivuttomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti on vaan niin super-rauhallinen tapaus, että olen ihan ihmeissäni, myös tämän syömisen suhteen. Tänään synttäripäivälliseksi naposteli paistetun perunan paloiksi leikattuna ja kokonaisen ison lihapullan samaten paloiteltuna. Pureskeli menemään... Ei vain mahdu mun päähän mistä tuo Neiti rauhallisuutensa ja kärsivällisyytensä on kehitellyt.

   Ja nuo kosteuspyyhkeet on kyllä ehdottomasti hinta-laatusuhteeltaan parhaat!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit!